איך קוראים לסבא

קלייטון.ש

Well-known member
מכל הנכדים שלי יש לי את הקשר הכי טוב עם רחל, שכולם עדיין קוראים לה רחל התינוקת.
כמעט כל שבוע, פעם בשבוע, אני נוסע לבקר. אני אמור לקחת כמה מהם לטייל קצת ולגן שעשועים, אבל לא תמיד כולם רוצים לבוא.
חוץ מרחל התינוקת שתמיד מוכנה בשמחה.
לילדים יש כמובן עוד סבים, בגלל הערבוב של המשפחות שם הם מתייחסים לכל המבוגרים כאילו הם בני משפחה ביולוגים.
לי אומרים "סבא" וגם רחל, אבל בפעם האחרונה שביקרתי וחזרנו הביתה מהטיול, רחל התייחסה אלי ואמרה סבא, ואבא שלה פתאום אומר "זה סבא - "
הסתכלה עליו בחוסר הבנה.
הוא אומר "יש סבא יובל, יש סבא דוד, זה סבא - "
לא יודעת.
אמרתי לו "אני רק סבא וזה בסדר מבחינתי"
אומר לי שלשאר הסבאים וגם הסבתות הילדים, כולל רחל, פונים בתוספת השם. רוצה להרחיב ולהחיל את הנוהל גם עלי.
אז קודם כל מאד שימח אותי לשמוע שככה זה. לא ידעתי עד לרגע זה.
שנית לא מצא חן בעיני היוזמה שלו שהבנתי מאיפה היא באה.
אמרתי לו שאני לא בתחרות עם אבא שלו איך הנכדה קוראת לו, אבל באמת שאני מעדיף ככה. מעדיף שרחל תקרא לי סבא וזהו.
ראיתי שמתחיל פה איזה עימות, ואז בדיוק כמו מלאך משמיים באה הבת, אמא של רחל, ואמרה "סבא ורחל באים לאכול"
אז בינתיים ככה זה.

סופהו 1

Well-known member
מכל הנכדים שלי יש לי את הקשר הכי טוב עם רחל, שכולם עדיין קוראים לה רחל התינוקת.
כמעט כל שבוע, פעם בשבוע, אני נוסע לבקר. אני אמור לקחת כמה מהם לטייל קצת ולגן שעשועים, אבל לא תמיד כולם רוצים לבוא.
חוץ מרחל התינוקת שתמיד מוכנה בשמחה.
לילדים יש כמובן עוד סבים, בגלל הערבוב של המשפחות שם הם מתייחסים לכל המבוגרים כאילו הם בני משפחה ביולוגים.
לי אומרים "סבא" וגם רחל, אבל בפעם האחרונה שביקרתי וחזרנו הביתה מהטיול, רחל התייחסה אלי ואמרה סבא, ואבא שלה פתאום אומר "זה סבא - "
הסתכלה עליו בחוסר הבנה.
הוא אומר "יש סבא יובל, יש סבא דוד, זה סבא - "
לא יודעת.
אמרתי לו "אני רק סבא וזה בסדר מבחינתי"
אומר לי שלשאר הסבאים וגם הסבתות הילדים, כולל רחל, פונים בתוספת השם. רוצה להרחיב ולהחיל את הנוהל גם עלי.
אז קודם כל מאד שימח אותי לשמוע שככה זה. לא ידעתי עד לרגע זה.
שנית לא מצא חן בעיני היוזמה שלו שהבנתי מאיפה היא באה.
אמרתי לו שאני לא בתחרות עם אבא שלו איך הנכדה קוראת לו, אבל באמת שאני מעדיף ככה. מעדיף שרחל תקרא לי סבא וזהו.
ראיתי שמתחיל פה איזה עימות, ואז בדיוק כמו מלאך משמיים באה הבת, אמא של רחל, ואמרה "סבא ורחל באים לאכול"
אז בינתיים ככה זה.
אני לא מבינה מדוע צריך לקרוא לסבא קלייטון, או לסבתא רוחמה גם ב"תואר" וגם בשם כשמדברים איתם. (גם לא לדודים/דודות ומזל שהנוהל מסתיים שם)
מותר לך לספר מאין הגיעה היוזמה שלו שלא מצאה חן בעיניך?

כמו לצליליתה, גם לי קוראים סבתא בפני וסבתא X שלא בפני. שידעו במי מדובר, כמובן.
וכשנפגשים כולם, אין ברירה, פונים סבא א, סבא ב, סבתא ג וכו. בדיוק מאותה סיבה, שידעו במי מדובר.

חוצמזה, אם היא תחליט שאתה רק סבא, היא בטח תמשיך בסבא ואתה תשיג את שלך בלי להתאמץ.
או שלא.

קלייטון.ש

Well-known member
מאין הגיעה היוזמה שלו שלא מצאה חן בעיניך
נראה שבעיני הילדים (שלנו) יש איזו תחרות בין הסבאים והסבתות על התייחסות של הנכדים אליהם, שמעידה על הקרבה ועל ההשקעה של הסבא-סבתא.
ככה הבת שלי מספרת שאני היחיד מבין הסבאים שבא לבד ולוקח נכדים לבד לטיול.
שאר הסבאים באים במאורגן ולא שוהים לבד עם נכדים. תמיד עם מישהו מההורים.
אז נוצר מצב הגיוני שרק איתי הקטנים בכלל מוכנים ללכת. עם השאר בהכרח הם מצפים שאמא או אבא (כלשהם, לאו דווקא ביולוגי) יבואו גם.
הבת שלי מספרת את זה בגאווה וזה מייצר סוגיה שם.
חתני כנראה חושב שהעובדה שהנכדים קוראים לי רק סבא בזמן שלשאר הסבאים הם מצמידים את השם מדגישה את היתרון שלי אצלם.
זה מפריע לו והוא מנסה לשנות.

mיטלמן

Well-known member
אני לא מבינה מדוע צריך לקרוא לסבא קלייטון, או לסבתא רוחמה גם ב"תואר" וגם בשם כשמדברים איתם. (גם לא לדודים/דודות ומזל שהנוהל מסתיים שם)

וכשנפגשים כולם, אין ברירה, פונים סבא א, סבא ב, סבתא ג וכו. בדיוק מאותה סיבה, שידעו במי מדובר.

חוצמזה, אם היא תחליט שאתה רק סבא, היא בטח תמשיך בסבא ואתה תשיג את שלך בלי להתאמץ.
או שלא.
צריך (אם מנסים להבין) לקרוא את ההסטוריה של קלייטון ומשפחתו,
אחרת זה באמת נקרא כתעלומה.

אבח"י

Well-known member

או שלא.
כי
למשל סבתא ר' עורכת את ליל הסדר בביתה הפיצפון, ומכעיסה את כולם. הילדים משוכנעים שליל הסדר אצל סבתא ד', שאין סיכוי בעולם שתכשיר את ביתה לצורך כך. לכן צריך שם.

סופהו 1

Well-known member
כי
למשל סבתא ר' עורכת את ליל הסדר בביתה הפיצפון, ומכעיסה את כולם. הילדים משוכנעים שליל הסדר אצל סבתא ד', שאין סיכוי בעולם שתכשיר את ביתה לצורך כך. לכן צריך שם.
אכן ולכן כתבתי
"כמו לצליליתה, גם לי קוראים סבתא בפני וסבתא X שלא בפני. שידעו במי מדובר, כמובן.
וכשנפגשים כולם, אין ברירה, פונים סבא א, סבא ב, סבתא ג וכו. בדיוק מאותה סיבה, שידעו במי מדובר."
יש בפני ושלא בפני.
מדוע ולמה לציין את השם כשמנהלים דו-שיח ונמצאים פנים אל מול פנים?

אתה כבר עמוק בתוך בלגן ההתחשבנויות והמשפחתולוגיה של פסח, הא?

אבח"י

Well-known member
אכן ולכן כתבתי
"כמו לצליליתה, גם לי קוראים סבתא בפני וסבתא X שלא בפני. שידעו במי מדובר, כמובן.
וכשנפגשים כולם, אין ברירה, פונים סבא א, סבא ב, סבתא ג וכו. בדיוק מאותה סיבה, שידעו במי מדובר."
יש בפני ושלא בפני.
מדוע ולמה לציין את השם כשמנהלים דו-שיח ונמצאים פנים אל מול פנים?

אתה כבר עמוק בתוך בלגן ההתחשבנויות והמשפחתולוגיה של פסח, הא?
אני?
החתן שלי ואמו, הבת שלי וגיסותיה.
אני, לאן שמזמינים וגברת הבית מסכימה - הולך, עם מיטב ה"שארם" הטורקי שלי.

צליליתה1

Well-known member
כאן קוראים לי (וכמובן, כך גם לאחרים) סבתא בפני, וסבתא צליליתה מאחורי גבי.
לא חושבת שמישהו החליט שכך יהיה ואילף את הילדים, פשוט ככה יצא, ומה שיצא אני מרוצה
כשאני עם הילדים, אני סבתא, הסבתא
כשהם לא איתי באמת חשוב להבהיר על מי בדיוק מדובר

יש הזדמנויות שכמה סבתות ו-או סבאים נפגשים עם הילדים
לא מצליחה לזכור מה הפרוטוקול המקובל במקרים כאלה

דקל נור*

Well-known member
קולגה אחת בגילי וכבר סבתא. נראה שזה עוד רחוק ממני אבל אתם גורמים לי לתהות איזו סבתא אהיה. כמה באמת אוהב את הנכדים, שהרי הם חצי ממשפחה אחרת. עם חינוך שהוא לא נתון לשליטתי. כמה אתן להם לרקוד לי על הראש ולהחריב לי את הבית. כמה זמן פנוי אקדיש להם.
(יום אחד בסופר אשה מבוגרת אחת נאנחה ליד מדף הגבינות ואמרה שהיא קונה לנכדים גבינה שעולה המון והם מגיעים ומחסלים הכל בדקות).
האם אהיה בתחרות עם הסבתא השניה? האם אקריב את השנצ שלי עבורם? או שאולי בכלל אהיה מההורים שילדיהם ברווקות מאוחרת.

למעלה