איך קען נישט פאר שטיין...

מתנדב

New member
איך קען נישט פאר שטיין...

איך האב גליינט און הפורום דא און תפוז, אז ס´איז דא אזאלעכע אז זיי מחלל יום כיפור, און זיי שרייבן יו"כ, ווי קען דאס זיין?, איך קען נישט פאר שטיין דער מענטשין אז זיי מחלל יו"כ. און ס´איז האט נישט צטען אז איך בין פרומער. ביז א צווי יאר צוריק, מהאט נישט גהערט פון אזא מין זאך, מחלל יו"כ? איך בין מוחה, לכל הפחות איין מאל א יאר היטן יו"כ ווי אזוי ס´דארף זיין, ס´איז תאקע אזוי שווער?.

fanti

New member
טאייערער מתנדב - אוסטו אה טויעס..

כבר שנים שאני גולשת ותמיד ביום כיפור מלא יותר מהרגיל. למה אתה חושב שיש לך זכות להגיד למישהו מה לעשות ביום הזה ..? או , איזה סרט לראות במטוס , למשל ???? תצום כרצונך , תתפלל כרצונך , תעשה מה שתרצה ... וכמו שאף אחד לא קם ואומר לך מה תעשה אל תגיד אתה לאחרים מה לעשות ... גם לנו יש אי אלו דברים להגיד לכם ... כמו , חוסר הצדק בחלוקת נטל ההגנה על הארץ הרבנים הגדולים ביותר בהסטוריה היהודית היו בעלי מקצוע ועבדו .. דבר שלא הפריע להם להיות גדולים בתורה. ואילו היום מגדלים דורות של פאראזיטים , שחושבים שהכל מגיע להם. אז, אל תגיד לנו מה לעשות . עד פה בנושא זה .

מתנדב

New member
fanti, איך גיי נישט זאגן וואס צטען

אני רק אומר שאני לא יכול להבין את האנשים האלו, שמחללים את יו"כ. און נאך א זאך, ביז צווי יאר צוריק מהאט נישט גהערט פון א זא מין זאך. עד לפני שנתיים לא שמענו מדבר כזה, כיום ביו"כ עצמו יש אנשים, מעטים אמנם שנוסעים ביו"כ. ואפילו אותם אנשים שלא האמינו בכלל בתורה, ולא ידעו מה זה דת בכלל, אבל ביו"כ עצמו הם שמרו וכיבדו, כי הם ידעו שזה יום גדול, (הם לא ידעו בכלל מה הסיבה, זיי נאר גוועסען אז יו"כ מטארנישט טין קיין מלאכה, און מדארף פאסען)... זיי גזונט און שטארק.

fanti

New member
מתנדב - דו פילסט נישט וי דו זאגסט

ואס דו טראעסט, ואס דו מעינסט, ואס דו פילסט און וי אס דארף זאך פירען. ואני חוזרת ואומרת שדעתך לגמרי לא חשובה כי לכל אדם הזכות לדיעה משלו. וגם אם דעתך שונה משלו אין זה אומר. א. שעליו לקבל את דעתך ולנהוג עפ"י רצונך. (בעיקר שגלישה מהבית בוודאי שלא תפריע לתפילותיך בביה"כ) ב. שאתה צודק והוא טועה.,, כאמור, הגיע הזמן שהחרדים יבינו שכל אדם זכאי לחופש לעשות כרצונו אני למשל אתנגד מאד לראות מישהו נוהג ביום כיפור ברכב או אוכל בפרהסיה אך, בתוך ביתו זכאי כל אדם לעשות כרצונו מבלי שיבוא כל מי שחש עצמו שליח האלוהים עלי אדמות ויאמר לו כיצד עליו לנהוג. לגבי הגלישה מתנדב יקר אני גולשת מעל ל- 8 שנים ומודיעה לך בזאת חגיגית שכל השנים היה יום הכיפור היום העמוס ביותר ברשת ...ובכלל לא בטוח שכולם היו חילוניים. אני יודעת על גולשים רבים שצמו ובכ"ז גלשו. שיהיה לך צום קל וקצת סובלנות לא תזיק לאף אחד .

אתה צודק מתנדב !

אני לא גולש ביום כיפור. אינני עושה זאת כמחווה לדתיים. גוזר עלי תענית. יום אחד בשנה, בלי אינטרנט. כשם , שאינני נוסע, ביום הכיפורים. אינני מדליק רדיו, טלביזיה או מחשב. מקדיש את הזמן לקריאה. ולא משום שאני ממרק את עוונותי. זה הגן היהודי שבי. אינני מצוי בתפילות. גדלתי בבית חילוני. לכן גם לא הולך לבית הכנסת. אני יהודי בנוסח, אהרון וורגליס. "אני יהודי, כל עוד ישנו אנטישמי אחד בעולם." שותף לגורל היהודי, בטוב וברע. לכן, לא תראה את דברי כאן בפורום ביום הכיפורים.

fanti

New member
בן אהרון זה עונה בדיוק על מה שאמרתי

זכותו של אדם לחיות את חייו, כרצונו אתה שומר את יום הכיפור על פי דרכך כך עושה גם "המתנדב" וכך צריך לעשות כל אדם לחיות עפ"י דרכו ואמונתו צום קל גם לך, בן אהרון .

tamnuna

New member
פאנטי יקרה../images/Emo110.gif

חבל על האנרגיה תשמרי אותה לדברים אחרים. תעשי מה בראש שלך ושהם ימשיכו ללמד אותנו. כל צד יודע מה הצד השני חושב עליו... גלשי להנאתך, ותעשי כל העולה על רוחך, העיקר שנדע יותר יידיש, הלא כן? אז גמר חתימה טובה לך ואם את רוצה תצומי ואם לא אז לא.

חג-שׂמח, רבותיי

אתה נראה לי מופתע מזה שאנשים גולשים ביום כיפור, דחילאק, מה הקטע, לא ידעת שהרבה ישראלים לא צמים ביום כיפור ורוב החילונים שכן צמים לא שומרים עליו היום הזה, דהיינו גולשים באינטרנט ועושים כל מלאכה שאסורה בשבת. אתה לא צודק כאשר אתה אומר שלפני כמה שנים לא היתה חילול החג כזה. רק למען תדע, ה"בונד" בוורשה היה מביא סירים מלאים מרק לבתי הכנסת ביום כיפור בבוקר כדי להקל את הצום על היהודים המיוסרים. מעשה שאפילו מפלגת "שינוי" לא היתה מעזה לעשות היום. יש לי ניסיון של כמה שנים של גלישה באינטרנט ביום כיפור, ואני יכול להגיד לך בדומה לפאנטי, שמה שקורה באינטרנט ביום כיפור זאת תופעה של ממש. ואתה יודע מי אחראי לזה ? החרדים. הנהירה לאינטרנט ביום הזה היא מסיבה פשוטה: אין טלוויזיה ואין רדיו, אז מה נשאר לאנשים אם לא האינטרנט ? הפורום הזה, אני יכול להבטיח לך, יתפקד מאוד ביום הכיפור, ולא רק שיתפקד, נעשה חידות וכל מיני הפתעות
. לגבי המחאה שלך: הרי שהיא כאילו נכנסת לבית פרטי של מישהו בצעקות על שהוא לא ניקה את הבית. האינטרנט הינו מרחב שאינו מפריע לאף אחד. וכל אחד ש"מחלל את יום הכיפורים" עושה זאת בביתו שלו, כאשר הוא אינו רוקד ברחובות תוך כדי. לדעתי, זאת כמעט חוצפה למחות על חילול החג בפורום כי הרי החילונים לא מוחים על כך שהחרדים לא מאכילים את האורחים שלהם בביתם הם בחזיר. הכלל הוא: חיה ותן לחיות, את זה רוב החרדים לא מכירים. אולי דיברתי בהכללה מסוימת על החרדים אבל, לצערי, כך אני רואה את הדברים. אז תזכרו, חידון נושא פרסים יחכה למבקרים בפורום ביום כיפור.

מתנדב

New member
יידישיסט, אני באמת לא ידעתי

שהרבה גולשים ביום כיפור, ואני לא באתי להטיף מוסר על מישהו מכם, אני רק אמרתי שאני לא מבין איך שאנשים מחללים את יו"כ. וחוץ מזה פעם ביו"כ, לא היית רואה אף רכב נוסע בכביש, ובשנה שעברה לצערי ראיתי כמה רכבים בודדים נוסעים. ולגבי מה שהינך עושה בביתך, אני לא יכול להגיד לך מה לעשות בביתך, תעשה כטוב בעיניך, אני דיברתי באופן כללי, על אלו שעושים דווקא, להכעיס. בכל מקרה כאן נסיים עם הויכוח.

גם השנה תראה ../images/Emo73.gif

הרבה יותר רכבים, רכבים בשירות כוחות הבטחון בעיקר. להבטיח את שלום המתפללים מפני פיגועים. אני מקווה שזורקי האבנים, המסורתיים, יהיו מספיק סובלניים, לוותר על האינתיפאדה הפרטית שלהם.

tamnuna

New member
ידיישיסט, אתה יודע מה?../images/Emo110.gif

אהבתי כל מה שכתבת - כל הכבוד!!!!!!!!!!!!! אז המון בריאות, בתקווה שכל השאר יגיע!!!

grinberg

New member
איך בין מיט מתנדב און איך קען אויך

נישט פאַרשטיין ווי אזוי קענען מענטשן פאַסטן אַ גאַנצן טאָג? פאַרוואָס פאַסטן, דער מאָגן ביַיסט דאָך!

די ביסט זייער גרעכט טייערער מתנדב

עס טיט מיר זייער לייט ווס אין דעם פארום זענען דו מענטשן ווס שרייבן אין יום כפור.יום כפור איז דער הייליקסטער יידישער יום טוב. ווער וויל נישט אדער קען נישט פאסטן מיז נישט.דוס איז דער וויל פין דעם מענטש און קיינער קען נישט זוגן קיין דעה.אבער צי מחלל זיין דעם היילעקן יום טוב ביי שרייבן אין דעם יידישן פארום דוס טיט מיר זייער לייט. פארגעסט ניט אז אינדז זעמער יידן,און יידן טורן נישט מחלל מאכן יום כפור. דוס קימט נישט אין באטראכט.איך האב זיך זייער געוונדערט אז עס קען פאסירן א זא מין זאך.איך האב באמערקט אז די אלע ווס זענען אריינגעגאנגען יום כפור אין דעם פארום האבן געשריבן אין העברעיש.קען זיין אז זיי ווייסן ניט אדער זענען נישט געווען אין גלות און זיי האבן נישט געפילט דעם טעם פין אניסימעטיזם. זיי דארפן וויסן ווס קידוש השם איז.

fanti

New member
שרהפייגה - העס האט גורנישט צו טאן

מיט גלות אדער נישט גלות. דאס האט צו טאןוועגען די זכות פון יעדער עיינעם צו טאן וואס הער וויל און פירען זיך וי הער פארשטייט , דאס גיט קיינעם נישט די זכות צו זאגען עפעס. און נעיין איך בין נישט געלעבט אין גלות איך בין אה סברה. אובער איך לעב אין ישראל און דאס איז די גרעסטע מצווה אין יהדות. _______________________________________________________________ שרהפייגה. אין לזה דבר עם שהייה בגלות . אלא, בזכות הנתונה לכל אדם לעשות מה שהוא רוצה ולנהוג כפי שהוא מבין. זה לא נותן לאיש את הזכות לומר משהו. לא, לא חייתי בגלות אני צברית, אבל אני חיה בישראל וזו המצווה הגדולה ביותר ביהדות.

אן ענטווער פאר fanti

די האסט מיך אין גאנצן ניט פארשטאנען. קודם כל האב איך געטראפן אז די האסט טאקע נישט געפילט דעם טעם פון אנטיסימעטיזם(אנטישמיות). א סאברע קען נישט פילן די שנאה ווס די יידן האבן איבערגעלעיבט אין אירופה און אין אנדערע לענדער אף דער וועלט. איך האב זיך געלערנט אין א גויעשע שולע אין פולין (וייל די רעגירונג האט פארמאכט די יידישע שולע נאכן נומען פין מרדכי אנילביץ הי"ד ), און ווען א פאר יידישע קינדער זעמער נישט געקימען שבת זאך לערענען אין דער שקאלע(בית ספר)האט די לעיריקע געשריגן אף אינז און געזוגט אז אינז זעמער צארינדיקע שעפסן און אינץ וועמער אלע שעפסן מאכן צארינדיק.(אנחנו כבשים מצורעות ושבגלל כבשה מצורעת אחת כל הכבשים תהפוכנה למצורעות,יש אמרה כזאת בפולנית).איך האב די זכיה אין לאנד זאך אויפציפירן ווי מיין טראדיציע האט מיך געלערנט. די טורסט ניט פארגעסן אז די ביסט א יידיש קינד ,ווייל אויב נישט מיסטו נישט לעיבן דווקא אין ישראל.איך זוג קיינעם נישט ווס צי טון נאר עס איז דו זאכן ווס זענען הייליק פאר א ייד , און איינע פין די זאכן איז נישט צי חלל מאכן דעם הייליקסטן יום טוב פין די יידן -דעם יום כפור.מען מיז נישט שרייבן אין יום כפור ,עס איז דא נאך 364 טעיג אין יאר ווס מקען שרייבן.דוס איז נישט פקוח נפש.איין זאך דארפסט פארשטיין אז איך בין נישט ווינציקער ליבעראל פין דיער און איך קען נישט לאידן מעזאל מיר זוגן ווס איך האב ציטין. אבער עס איז דו זאכן פון אונזערע רעליגיע ווס אינז דארף מיר געבן דעם כבוד,אזוי ווי סשטייט געשריבן אין די עשרת הדברות.אין רעליגיע(דת) זיכט מען נישט קיין דמוקרטיה,נישט תמיד איז דמוקרטיה די בעסטע זאך.

האָסט אַ ייִדישע נשמה!

דערצייל וועגן די ייִדישע שולן אויפֿן נאָמען פֿון אַנילעוויטשן. אָבער אין אַ נײַע מעלדונג [בהודעה חדשה]

טייערע יידישסט !

יעדער ייד האט א יידישע נשמה! איך זוג דיר צי אז איך וועל שרייבן וועגן דער יידישער שול ווס האט געהייסן: "לוחמי הגיטאות על שם מרדכי אנילביץ".

למעלה