איך רופאים מודיעים לחולה סרטן על מחלתו?

סבאיציק

New member
איך רופאים מודיעים לחולה סרטן על מחלתו?

הבוקר בערוץ 2 העלתה בת של חולה סרטן על הדרך המשפילה ,
שבה ספרו לבני המשפחה על מחלת האב שנפטר לפני חודש ממחלת הסרטן.
העליתי בפורום לפני מספר שבועות על הניסיון המר שלי.
בראיון השתתף סמנכ"ל בי"ח שיבא שהודה שאומנם זה נעשה בצורה ראויה.
אני סבור שראוי שחברי הפורום יספרו גם את סיפורם האישי,
אולי זה יזיז למישהו.
אודה לכם אם תואילו לספר.
הרבה בריאות.

סבאיציק

New member
הנה הסיפור שלי

אדם בריא פוחד להעלות על דל שפתיו את שמה של המחלה האיומה, סרטן.
כול אחד מדמיין כי כאשר מתגלה המחלה, רופא יושב מאחורי המכתבה ובארשת רצינית,תמיד בנוכחות בן משפחה,
בדחילו ורחימו מבשר לחולה על מחלתו בלשון ממעיטה וזהירה, ומיד החולה שואל, כמה זמן נותר לי לחיות?
וכמו בסרטים כמו בסרט "סיפור אהבה " הידוע, עם מנגינת רקע עצובה ותמונות מהעבר הנפלא, עולה הסיפור הטרגי.
עולמך נחרב אבל לפחות אתה חש שהאיש בישר לך על המחלה האיומה וכי נגזר עתידך ,נגוזו התקוות והחלומות
והדבר נעשה תוך הבנה מלאה והשתתפות במצבך, עם הרבה כבוד. כאשר לרופא זה כואב לא פחות ממך.
איך נודע לי? בשנת 2009 בזמן טיול בחו"ל עם אשתי חליתי בהתקררות. שלא הניחה לי בעצם כשנה.
והגעתי לכך שחליתי פעמיים בדלקת ריאות בהפרש של חודש, התאשפזתי מספר פעמים , ובאחד האישפוזים האחרונים
עיינתי במכתב סיכום האשפוז , ובשורה האחרונה באותיות "טל ומטר" (זעירות), נרשם ברור מיאלומה. כמעט וזה נעלם מעיניי.
והתבקשתי ע"י הרופא להתקשר כעבור מספר ימים למחלקה ולברר מה התוצאות.
באתי רגוע הבייתה, אבל זה ניקר במוחי וכמובן ,פניתי לרבי גוגל (האינטרנט) וחשכו עיניי , כול הסופרלטיבים הקשים לגבי המחלה האיומה,
סרטן דם , נדירה , חשוכת מרפא ותוחלת חיים לא ארוכה במיוחד...ועוד.
באשפוז הבא בוצעה לי ביופסייה בפרוזדור המחלקה(תחושה איומה ומעט מבזה-אין חדר טיפולים ראוי) ,בקשתי מאשתי לחזור הבייתה,
חשבתי שכנראה יעברו ימים עד לקבלת תשובה , ובשעות אחר הצהריים הייתי אמור לעבור בכוחות עצמי למחלקה אחרת לשם המשך טיפול,
וכאשר אני מתארגן לעזיבה ואני על יד הדלפק לקבלת מכתב ההעברה נמסר ע"י מנהל המחלקה ,(יש למנהל המחלקה משרד צנוע ויפה עם מזכירה אישי)
כאגב אורחה אתה חולה במחלה והמבשר המשיך ללכת לדרכו,
לא יכולתי לשמוע יותר דבר ממה שנאמר לי , הרגשתי מחנק איום בגרון והתחלתי בצעדה למחלקה הבא.
קשה לי לתאר מה עבר עליי בדרכי, מה עבר עליי באותו הלילה, אין עם מי לדבר אין בפני מי להשתפך, יש לי הרבה מה לספר , אבל אולי בפעם אחרת.
אני לא מאשים איש, ברור לי שגם לרופא זה קשה, אבל איך רופא מדווח לך על דלקת בגרון ומנחה אותך איך לטפל ומעודד, ובמחלה סרטן זה נעשה כך?
אני מעלה את סיפורי האישי לא על מנת להתלונן על איש או לחנך איש, אלא רק על מנת לפתוח את הנושא לדיון,
לאפשר לחברותיי וחבריי למחלה ובני ביתם לדעת שהם לא לבד, כולנו שותפים לצרה. אשמח לשמוע על ניסיון מוצלח יותר.או שאולי זאת הדרך הראויה?
הרבה בריאות ידידיי

זה נורא

אני יודעת כמה קשה לקבל את הבשורה , ראתי את אחי מתמטט שאמרו לו שהוא חול הואא היה בהלם
ואני שהייתי לצידו שאלתי ויש שם למחלה שיש לו והרופא אמר את השם ,ואותו היום הוא שוחרר מאשפוז דיי ארוך בפנימית
ואחרי צינטור שגילו שהכל בסדר בלב
למחרת הלכנו לקניות והלכתי איתם והיתה רשיה ענקית , הוא כמעט התעלף בקניות , אני דחפתי את העגלה
וכל האשפוז הייתי לצידו אשתו לא הבינה ולא רצתה להבין והיתה ילדה תינוקת בבית
אז אמרתי לאשתו מה שקנינו זה מה יש חוזרים הביתה לפני שהוא מתעלף לנו בסופר
אני ארזתי את הקניה , והוא נהג הביתה ותזכור אני כבר אז סבלתי מהלב , גם רצתי אליו וגם לאמי ז"ל בבית אבות סיעודי
כשהגענו הביתה הילדים התרגזו שלא קנינו משהו מהרשימה, ואני נגשתי ודברתי עם הבן והסברתי שאבא חולה תורידו פרופיל
ונתנו לו להתבשל 4 שבועות בבית עד שיהיה מפגש עם המתולוג
בנתיים אני נכנסתי לפה והוא נכנס לגוגול וקרא שהמחלה היא לא ברת רפוי ויש לו תינוקת בת שנה וחצי
וביום ההולדת שלו אני שמרתי על אמי שהיתה באשפוז ועל הקטנה , הם היו במרפאה, וחזרו אלי עם הבשורות
והתחלנו בדיקות ועד שהתחילו בטיפול בפועל הוציאו את נשמתו , ולא היו החלטים אם לטפל ,
הא נסע אישית עם הדיסקים להדסה , ורק התיעצות עם רופא הרנטולוג בהדסה אמרו טיפול מחר !!!! בזבזתם זמן יקר
ואז טיפולים באשפוז, הוא טיפס על הקירות והשמירה על הקטנה ועל אמי בבית האבות הכ יחד היה סיוט
הרופא ההמתולוג לא בדיוק עז , ופעם הכימו עשה צרות הטלפון אמר אני מחובר למוניטור בואי מהר לבית החולים
מסתבר שהכימו עשה צרות בלב הפסיקו את הטיפול והוא היה מחובר למוניטור , והינו במחלקה פנימית
והמזל שהיה שם אח סבלני שהסביר , אני כל כך הצטערתי שהוא קבל שם את הטיפול ולא בתל השומר , ריתי את ההבדל
להשתלת מח עצם עבר לתל השומר ומאז הוא נשאר שם והטיפול הוא אחר לגמרי , אבל לצערי הוא הסתבך
הוא כיום על תרופות נסיוניות , כי 2 השתלות עצם עצמי לא עצרו את המחלה האגרסיבית רק דכאו אותה והוא מקבל טיפול כרוני כיום

סא איציק יודעת כמה אתה סובל ואתה ראית אותו הוא שותק הרבה , באמת תודות לעמותה א.מ.ן שנוץנץ לו המון מידע
וגם לך מאחלת סבא איציק המון כוחות ותמשיך להיו אופטימי , זה ירחיק את המחלה ויתן כוחות להמשיך לחיות למרות ועל אף המחלה

yarond10

New member
אז ככה..

הרופא קורא לי ואומר.. אתה אוהב את הים ? בטח , אני עונה לו. חולה על הים .. כן הוא אומר באמת אתה חולה וזה קשור לים.. יש לך משהו שקשור לים.. סירה? אני שואל. לא ! יא דביל יכול להיות שאתה חולה בסירה ? זה משהו ביולוגי .. כמו חיה. אז מה ? יש לי פרידה? לוקוס ? לא דג הוא אומר , ואני בלחץ ,רק לא מדוזה שונא מדוזות ..צורבות אש. לא מדוזות הוא אומר ומחייך.. דולפין ? לויתן ? ..לא יונק הוא מנענע בבראשו..

yarond10

New member
ממשיך

כריש ? כריש זה הכי קרבי ?. וואלה..הוא אומר לי אתה לא מבין רמזים? לא סירה,לא דג, לא יונק ימי ולא כריש.. סרטן, זה מה שיש לך סרטן...

rubber duck

New member
אצל ירון , ככל שזה יותר קשה , ככה הוא מחייך

יותר

למען האמת ירון , גמני בנס הרים למרות שלא נשאר לי אוויר ולא רזרבת דופק
חייכתי

שרון

אצלי זה היה כך,,

הבדיקות של האולטרסאונד לא היו טובות ומחשידות ואחרי מידע בגוגל הבנתי כמעט הכול רק לא ידעתי מה מצבי ושלבי המחלה.
הגעתי לרופא משפחה (שלשמחתי לא נמצא בסניף עקב תלונות של החולים לא מפתיע)הוא היה בלתי נסבל בקיצור הכניס אותי לחדרו והסתכלתי עליו ואמרתי "ד"ר אני רוצה לשמוע מה התשובה של הביופסיה ,,ואז בפנים נפולות הודיע לי את הבשורה ":אני מצטער אבל יש לך סרטן,,,,,,ואז מהרתי להרגיע שכבר ידעתי/חשבתי ובלה בלה המוח ישר שידר אות של השרדות וכך המשכתי,,,,,

yigalby

New member
יש מערכון כזה בחמישיה הקאמרית

שווה לחפש את המערכון - מצחיק ועצוב

rubber duck

New member
הייתי במצב הזה בשתי סיטואציות שונות

הגילוי בסיבוב הראשון
את המצב הבנתי כבר במהלך ct שבכלל ניסה לשלול דלקת ריאות חריפה
כשביקשו ממני להשאר לעוד כמה דקות כי יש משהו לא ברור ..........
ההמשך של זה היה כשבאתי להוציא תפרים והמנתח אמר שהגיעו התוצאות של הפתלוגיה ( כשעבר לידי במסדרון ) ושזה משהו שיש לו טיפול תרופתי ושאפנה למרפאה המטלוגית

בסיבוב השני המחזה היה הרבה יותר מוזר
הגענו אל הפרופסור עם הפניה מההמטולוגית שלי
מתוך מטרה לוודא שזה הודג'קינס ולא משהו אחר
והוא ניסה בכל דרך ( כולל בדיקה לא רלוונטית ) שמדובר בכלל בדלקת כלשהי ...............
והוייכוחים עימו אל עזרו ...... הוא פשוט הבהיר שהוא פרופסור והרופאה שלי ( המטולוגית מומחית שההתמחות שלה זה חקר לימפומות ) לא מבינה כלום ..........

מאז הוא לא יכול להראות את הפרצוף שלו מולי

שרון

hagit2209

New member
הסיפור שלי...

כתבתי פה לפני כמה שנים והתייעצתי אז בזמנו עם רופא חולה ז"ל ומאז אני מדי פעם מבקרת פה.
הודיעו לי מהמרכז הרפואי להגיע כי הגיעו התוצאות של הביופסיה כששאלתי את המזכירה אם התוצאות לא טובות אז היא אמרה לי אינני יודעת אני רק מודיעה להגיע ....
הגעתי עם בעלי נכנסו לחדר ושם היה רופא עם פנים רציניות והתחיל לשאול שאלות , המון שאלות
ואני שבדרך כלל די שקטה כבר לא יכולתי לסבול את הזמן שהוא מורח ומורח עד שאמרתי לו ד"ר אולי תגיע לפואנטה...
אז הוא אמר לי יש לך סרטן! והוא ממאיר! הסתכלתי על בעלי והוא מסכן היה כל כך בהלם שהוא שאל את הרופא: זה זכר או נקבה?
ואני התחלתי לצחוק ולצחוק ולצחוק בלי סוף והרופא אמר אין לסרטן מין !
ואז הוא אמר לי זה לא מאוחר מדי נעשה ניתוח אבל קודם כל נראה שאין גרורות.
ומה אומר הניתוח הזה? שאלתי הוא השיב שנצטרך לעשות חתך עד אחרי הטבור.
ותשובתי היתה: ומה עם קריירת הדוגמנות שלי? (כמובן זה היה בצחוק כי אני לא באמת דוגמנית)
הוא לא צחק ואמר שאם אני רוצה לבכות זה נורמלי לאור ההודעה שקיבלתי... אז אמרתי לו יש לי זמן לבכי.
ואם יש גרורות, שאלתי? אז הוא אמר כימו הקרנות
אז שאלתי ואם אני לא רוצה לעשות כימו הקרנות? אז הוא אמר: "אז את תמותי"!!
ואז התחלתי לבכות בדיוק כמו שהוא ביקש. חחחחח

דף חדש4

New member

ריגשת אותי עם התאור המדויק והחי הזה. נראה שאת ובעלך באותו ראש מבחינת חוש הומור ואני מקווה שעכשיו את בסדר.

למעלה