איך שהזמן עובר...

איך שהזמן עובר...

הנה... כבר רואים את סוף הטירונות... היום היה להם סיור בירושלים.... ומשם ללטרון לשבוע של סדרת חינוך...ואח"כ מסע כומתה...והופ....מגיעים ל-19 ליולי לטכס סיום טירונות. מקצרים להם את הטירונות כדי שיוכלו להשתתף בהנתקות (לא ממש מעודד אותי...) וסוף סוף הוא היה כל סוף השבוע בבית. היה כיף ביחד... אז עם כל השמחה שהוא היה בבית, יש את העצב הנורא של החייל שנהרג. אז בינתיים שבוע טוב לכולם...

oshiko

New member
הנה מגיעות הכומתות של מרץ 05

הסנונית הראשונה ... תביאי דיווח ותמונות נדבר קודם על החיובי. אח"כ נחשוב על הפינוי.

גם אצלינו טקס סיום טירונות ומסע

כומתה ב- 19 ליולי. (תותחנים). אבל ללא הקדמה, זה התאריך המקורי.

oshiko

New member
הולך להיות מעניין

יום טיול/חוויה לכל המשפחה. אחרי הטקס יש בבית טקס לא פחות חשוב של שיפצור הכומתה. אחריו הדבר היחיד שנשאר מהכומתה המקורית זה הצבע שלה.

איך משפצרים ?

אצלינו כומתת הבקום נכנסת לכוס צרה במיוחד כל סופ"ש כדי לצמצם את הנפח שלה.

כן..הבן כבר עדכן

אותי על שיפצור הכומתה... בינתיים מה שהוא עשה עם הכומתה של הבקום זה "לגלח" אותה... ל"הטביע" אותה בכוס מים... זו באמת תהיה חוויה... ולנו זה באמת יום טיול...אנחנו נגיע מאילת. וכנראה שזה יהיה ביער חולדה. שם גם היה טכס ההשבעה, ליד האנדרטה של הנדסה קרבית.

oshiko

New member
עד כמה שאני זוכר ...

ואני ממש לא מומחה, אז אל תתפסו אותי: זה כולל: הוצאת ביטנה גילוח גלגול הכומתה לתוך כוס עם מים למשך כמה שעות זה אמור לגרום לה לשבת טוב על הכתף

עכשיו אני מבינה למה עד היום הכומתה

נכנסת לכוס, כי לא שמנו מים כנראה. מעניין, ננסה בסופ"ש הקרוב. ומה זה גילוח של הכומתה ?

סמדר בנ

New member
גילוח

עם סכין גילוח מהסוג הישן (או להב של סכין יפנית) פשוט מגלחים את ה"שערות" של הכומתה עד שהיא נראית שהשתפשפה כבר כמה שנים... הרעיון הוא שלא יראה שרק עכשיו סימת טירונות
את הבטנה ישר מוציאים, שלא יהיה לכומתה נפח.

oshiko

New member
שפצור כומתה - המתכון המלא

חיפשתי אצל ידידינו מפורום מתגייסים, ומצאתי תיאור מלא של התהליך: מגלחים את הכומתה גם מקדימה וגם מאחורה (מוציאים גם את הביטנה) שמים את הכומתה מתחת למזרון בלילה בבוקר מגלגלים את הכומתה ושמים אותה בכוס אחרי כמה שעות טובות מוציאים אותה ומשרים אותה במים חמים שמים אותה שוב בכוס ואז נותנים לה להתייבש

למעלה