איך שומרים ירקת במקרר מבלי שירטבו ?

איך שומרים ירקת במקרר מבלי שירטבו ?

שלום לחברים, אני מאפסן במקרר ירקות שאני קונה (עגבניות/מלפפונים/גזר/גמבה) אני מאפסן במגירה שנמצאת בתחתית של המקרר והירקות תופסים לחות, נרטבים ומתקלקלים מהר... ניסיתי להוריד את טמפ' המקרר אך אותו דבר (אולי קצת פחות) ניסיתי את הספוג הירוק ההוא של ה 10 ש"ח ולא עזר, ניסיתי בתוך שקיות ניילון ובלי שקיות אך אותה בעיה... רעיונות והצעות יתקבלו בברכה ! תודה רבה

p e b b l e

New member
תנסה לשטוף אותם לאחר הקניות ולעטוף בעיתון

ואז להכניס לשקית. בכל מקרה ירקות לא אמורים לשרוד המון זמן גם במקרר. תשתדל לשים לב מתי הירקות מתקרבים לסוף חייהם ותבשל מהם משהו לפני שיירקבו. תבשילים מחזיקים יותר זמן וגם ניתן להקפיא אותם.

d a p h n a

New member
בגדול, ירקות לא מחזיקים לאורך זמן ממושך

במקרר. ההצעה שלי היא דווקא להמנע מלשטוף את הירקות לפני הכנסתם למקרר. ירקות לא שטופים מחזיקים יותר זמן מאשר ירקות שטופים. מכניסים את הירקות למקרר ללא שטיפה, ושוטפים לפני השימוש. בנוסף, נסה לבדוק אם יש אפשרות לשלוט במידת הלחות במגירת הירקות. בחלק מהמקררים קיימת אופציה כזו. אבל בסופו של דבר, לירקות יש אורך חיים מוגבל. אז קונים מה שצריך לכמה ימים, משתמשים, ואז קונים שוב.

רוגלך1

New member
ועוד שניים

1. להפריד את העגבניות מכל השאר - שקית או מגירה נפרדת. 2. להוריד למלפפונים את ה"פרח" הקטן בקצה (בלי לחתוך את המלפפון עצמו, כמובן). אמור לעזור קצת...

פרידה13

New member
יש להפריד בין המלפפונים לעגבניות את

המלפפונים יש לאחסן בקופסא מרופדת בנייר סופג ולא יחד עם העגבניות, העגבניות מפרישות גז שמרקיבים את המלפפונים

למעלה