איך שומרים על כושר שנים לאחר פרישה?

איך שומרים על כושר שנים לאחר פרישה?

כמאמנות- האם אתן עושות משהו כדי לשמור על כושר? מתיחות? גמישות? עמידות ידיים? מיומנויות? האם שמירה על כושר שנים לאחר פרישה צריכה לדעתכם להיות שיטתית (כמה פעמים בשבוע, עושים מס' מסויים של כפיפות בטן וכו') או ספונטנית? האם כמאמנות אתן מידי פעם "מתעמלות" (או - מתעמלות!) עם המתעמלות שלכם? מה ההבדל בין הכושר שלכן לבצע אלמנטים כשלוש שנים לאחר פרישה, לעומת שנים על גבי שנים שלאחר הפרישה? איזה המלצות יש למאמנות התעמלות שהיו פעם מתעמלות, והיום לא מסוגלות לעשות ערבית? עד כמה חשוב בעיניכן לשמור על כושר?

אמא לה3

New member
כושר אחרי פרישה

כמאמנת אני מאוד משתדלת לשמור על..גמישות. מדי יום, מדי אימון אני עובדת עם המתעמלות על גמישות, אני עדיין עושה שפגאטים (גם OVER), שומרת על עמידות ידיים ועל ערביות ואלמנטים פשוטים ומדי פעם עושה קצת פליק פלאקים מהמקום. אין ספק שלאחר הלידות ועם השנים והמשקל היכולת שלי לבצע אלמנטים ירדה מאוד. בראש שלי אני עדיין מסוגלת לעשות הכל, בפועל הגוף שלי חלש. אני מעדיפה לעשות ערבית סלטה ולא פ"פ כי אני לא סומכת שהידיים שלי יצליחו לשאת את משקל הגוף שלי. אני לא רואה בשמירה על היכולות הגופניות שהיו לי כמתעמלת איזה יתרון כיום, כמאמנת. אני לא רואה בזה שום חשיבות. זה טוב לי לנשמה היכולת שלי לעשות אלמנטים אבל זה לא נותן לי כלום כרגע כמאמנת.

FIRES SHADOW

New member
לדעתי

שמירה על כח פיזי היא ייתרון מאוד משמעותי בתור מאמן בעיקר עם הציוד "המתקדם" בארצנו.. גם מבחינת מזעור פציעות ודלקות למינהן וגם הדגמה על המתעמלות עצמן שבחוגים לפעמים יותר כבדות מאיתנו...גוף חזק מבחינתי הוא שיפור מהירות ויכולת תגובה-נקודה חשובה כשמדובר בספורט עם פוטנציאל גבוה לפציעות קשות. ובכלל-אני רואה את עצמי כדוגמא למתעמלות -תחביב זה משהו שאפשר תמיד לפתח ולשמור וההתעמלות לא נגמרת כשמסתיים החוג או כשנפצעים. מתעמלות שרואות מאמן מתאמן שואפות לחכות אותו ו"נדבקות" בחיידק ההתעמלות =)

אמא לה3

New member
כמה דברים

קודם כל, הכוונה מבחינתי היתה יותר לביצוע אלמנטים ופחות לכושר גופני כללי. אין ספק שמאמן חזק/זריז/גמיש, הוא יעיל יותר ממאמן שלא בכושר, מהסיבות שציינת. את השאיפה לטפח אצל המתעמלות את ה"חיידק" אפשר לנטוע ולחזק ולטפח גם אצל מאמנים שלא עושים פליקפלאקים, אבל יש משהו בדברייך, אין ספק.

למעלה