איך שומרים על משחק חברי בסכומים סבירים ?

karpe

New member
איך שומרים על משחק חברי בסכומים סבירים ?

אנחנו קבוצה של 7-9 אנשים שמשחקים כבר כמה חודשים. אנשים ממוצעים עם משכורות ממוצעות. בהתחלה היה סביר, אנחנו משחקים 50 שקל כניסה וריביי 50 או 100 (לרוב זה 100 כי הסטאקים גדלים). בליינדים שקל/שני שקל. אז בהתחלה היה יוצא שהמפסיד או המרוויח הגדול היה סביב 150-250 ש"ח, שזה סביר לבילוי של ערב אחד בסופ"ש. עם הזמן אנשים התחילו להתפרע יותר ויותר. היום המצב הוא שאנשים מפסידים או מרוויחים 1000 ש"ח או יותר בערב, וזה כבר לא לעניין. זה נחמד כשאתה מרוויח, אבל כואב כשאתה מפסיד. הבעיה שאנחנו לא יודעים איך חוזרים אחורה. ניסינו להגדיל את מספר הצ'יפים מ-200 ל-500 עבור 50 ש"ח. לא עזר. הקופות נשארו גדולות, אנשים עושים סטראטל של 80 צ'יפים (8 שקל), כמעט כל סיבוב, בהרבה מהמקרים צריך לשלם 15-20 שקל רק כדי לראות פלופ. כמעט כולם משלמים כי רוצים לראות פלופ, כמעט עם כל יד. יש לא מעט ידיים שהקופה גדלה ל-700-1000 שקל עד הריבר. יש מצבים שאנשים עושים 3-4 ריביי בשעה. זה לא הגיוני. אני חשבתי שצריך להגביל את הריביי ל-50 ש"ח, וכדי שיהיה אפשר לשחק מול הצ'יפ לידר עדיין, להגביל את הסטאק המירבי, וכל שקל מעל זה צריך לפרוט החוצה (לכיס). מה דעתכם ?

Caro Kan

New member
בשביל 50 שקל כניסה,

בליינדים 1-2 זה לא סביר. כבר בחצי שעה הראשונה אני צופה שלושה ריביי לפחות, וכמובן שיותר בהמשך. בליינדים 1-2 זה בשביל בייאין של 200, ומשחק קצת פחות חברי. אנחנו משחקים 50 כניסה, בליינדים 0.25/0.5. המרוויח/מפסיד הגדול יוצא סביב 150-250, סבבה לגמרי.

karpe

New member
האמת שגם את זה ניסינו

הבליינדים הופכים פשוט ללא רלוונטים. העלאה מינימלית לפני פלופ היא 5-10 שקל. וגם את זה הרוב משלמים. פשוט אי אפשר להפחיד אנשים אם זה לא סכום גדול. הבעיה שאם עושים רייז יחסית גדול, ויש שניים שלושה שנכנסים, אז השאר כבר חושבים שזה משתלם להכנס ולראות פלופ כי הקופה גדולה ובטח מי ששילם יש לו קלפים גבוהים, ואם אתה פוגע בפלופ עם קלפים זבל, אז אתה לוקח בגדול. הבליינדים שקובעים לא רלוונטים כמעט, מה שמשנה זה כמה כסף כל אחד מוכן לשלם כדי לראות פלופ, וזה הרבה. זה לא משנה אם יקראו לזה שלושה ביג בליינד, או שלושים..

AdAmD1

New member
זאת בעיה קלאסית

בהתחלה זה מאוד חברי, אבל אז אנשים כבר רוצים כסף ולא רוצים להפסיד. הצעה שלי היא בליינדים 1-2 עם כניסה של 100, ופשוט להגביל את סך הכניסה לערב\מס' כניסות. הבעיה שיכולה להווצר היא משחק שנסגר או מצטמצם ל3 ידיים מהר.

karpe

New member
בגלל זה זה לא פתרון

אנחנו שואפים שכל השולחן יישאר מלא עד הסוף. לפעמים אחד או שניים מתפרקים חזק ופורשים, אבל זה נדיר. מה דעתך על ההצעה שלי לגבי הגבלת הסטאק והריביי ?

shaywh

New member
אולי להגביל כמות ריביי, לא סכום

אחרי כמה פעמים אנשים שרוצים להעביר ערב יתחילו לקחת את זה בחשבון ויחשבו יותר איפה הם מכניסים את הצ'יפים שלהם. להגביל את הסכום המקסימלי זה מעניין ועקרונית נכון כי ככל שיש פחות כסף ככה פחות משתלם לראות פלופ עם קלפים לא טובים, השאלה אם יפנימו את העיקרון הזה.

ד י נ מ י

New member
הבעיה לא קשורה לריביי

קודם כל נראה שאתם חברה שבכלל לא מדברים על אותם סכומים. בשביל 50 שקל כניסה צריך לעשות בליינדים 25-50 אגורות ולא 1-2. זה היה משחק בקקה. (סליחה על הביטוי) עכשיו, אחרי שאנשים היו רגילים לראות פלופ שיש 20-30 בקופה,יהיה לך קשה להחזיר אותם אחורה. כמה אפשרויות: 1. לעבור לטורניר עם כניסה של 50 שקל + ריביי. 2. לשחק פוט לימיט. 3. לשחק CAP עם בליינדים נמוכים (כלומר מקיסימום כסף שאפשר להכניס בכל יד ספציפית). 4. לשלוח את אלה שעושים רייז של 8 שקל לשחק בפארטייה בת"א,שם משחקים 1-2 ורייז ל 8 זה מינימלי. אבל לשחק 1-2 עם ביי אין של 50 שקל, זה צחוק מהעבודה. אם אתם רוצים לשחק 1-2, תעשו ביי אין של 200 שקל ככה מי שעושה רייז - או מי שמשווה,יקח בחשבון שבאותה היד הוא יכול להפסיד 200 שקל ולא רק 50. תשפרו את המבנה,ככה תשפרו את המשחק.

AdAmD1

New member
אין פתרון מושלם

זה המהלך הטבעי של המשחק. גם אצלנו בחבורה זה התחיל מטורניר עם קופה של 20 שקל והפך עם הזמן לקאש בסכומים דיי גבוהים. אותו דבר אצל אנשים אחרים שאני מכיר, התחיל מקטן ועם הזמן התפתח למשחק הרבה יותר גדול. חוץ מלהוריד את מחיר הכניסה אין באמת מה לעשות.

Kgt1

New member
עצוב להגיד, אבל אם להישאר בעולם הקאש, אין

פשוט שום פתרון. אם יש הסכמה, הייתי ממליץ לעבור לטורנירים עם ריבאיי מוגבל (לדוגמא טורנירים של 100 שקל כניסה, מקסימום 2 ריבאיי ואדאון אחד, לתקופה של שעה וחצי לדוגמא). זה יגביל את הסכום שאותו מישהו יכול להפסיד ל-400 שקל (שוב, לדוגמא). הבעיה הזו מוכרת, אצלי בחברים היא זהה, וגם לי היא חורה... המלצונת קטנה שיכולה אולי טיפה לעזור (אני מדגיש, טיפה, לא באמת פותר), היא לעשות את המשחק פוט לימיט לפני הפלופ, כמו שמקובל היום במשחקי קאש גיימס שונים. הרעיון: הגבלת גובה הקופות לפני הפלופ (יימנע מצב שבו בבליינדים של 1-2 יהיה קופות של 80 שקל פרה פלופ באופן קבוע), ואי לכך כמובן גם פוטנציאלית הקטנה במעט של הקופות בסוף הידיים.

2המרפא

New member
כמו שגבי אמר ומאחר שאני משחק איתו

ועם חברים שלו מדי פעם המצב קצת עצוב (במיוחד לחברים שלו לא לי :)) היינו משחקים חצי חצי עם 3 אלף על השולחן וזה נובע נטו מהרייזים ההתחלתיים. כשכל רייז פרי פלופ זה עשר בליינדים וכל רי רייז זה 40 הקופות מתנפחות מהר מאוד. תוסיף לזה אנשים בטילט אימים ורילודים של 500 ותקבל אנשים שמופסדים באלפייה, וזה בבליינדים הרבה יותר נמוכים ממה שאתם משחקים (אגב ב1-2 ביי אין של 50 או 100 זה טמטום צריך לפחות 200). וכמו שגבי אמר הדרך היחידה להגביל את הדבר הזה זה לשחק פוט לימיט פרי פלופ, זה ימנע מהקופות להתנפח לגדלים אבסורדים לפני הפלופ.

Nice2have

New member
אנחנו בדיוק באותה בעיה...

וכמו הרבה שולחנות דומים, אין לזה פתרון....לפחות עד כמה שידוע לי. אצלנו נהוג ששחקן עוצר אחרי 500 ש"ח שהוא למטה....למרות שהיו מקרים של אנשים שכבר הפסידו 700-1000 בערב. ניסינו כל מיני שיטות...ולצערי כלום לא עבד. הבעיה שאין הרבה ערך לבליינדים של 1-2....כולם רוצים לראות פלופ.....גם כאלו עם 2 7..... הקיצר...אם אתם מוצאים פתרון...אשמח לשמוע עליו. תודה!

אני מכיר את זה מקרוב. ככה אנחנו התחלנו:

ביי אין של 50 שח והגדלת רייז של 30 שח מקסימום. אחרכך עשינו כניסה ב70 וזה החזיק בערך חצי שעה. בסופו של דבר הגענו לביי אין של 100 כניסה עם 0.5/1 סמול ביג וזה היה הנקודה שבה הצלחנו להגיע לשמירה על משחק חברי אבל עדיין בן אדם יכל להגיע לרווח של 1400 שח ביום או הפסד של 1000 אין מה לעשות נגד זה והקבוצה שמתנהגת כמו בכל שוק כלכלי בעצם מושכת את החוטים לכיוון שהיא רוצה. מה שחשוב זה שהביי אין יהיה 100 ביג בליינד ואז יש מספיק דינמיקה לשחק מספיק זמן בלי להכנס אול אין בכל פעם. לדוגמא רייז של 8 ביג בליינד שזה שזה 8 שח ו3-4 שחקנים נכנסים יש לך מאחורה עוד 90 שח על קופה של 30 ואז כל סכום מעל 30 שח מהווה דילמה רצינית להשוואה.

למעלה