איך שומרים על שפיות?

riki2408

New member
איך שומרים על שפיות?

היי בנות בת 35, ללא ילדים.. קצת עלי.. לפני כמה ימים נקלטתי והשמחה לא מצליחה להתפרץ גם לא לרגע.. עברתי 2 הכפלות ויש עוד אחת שתיים עד האלף,ואז בשבוע 5 מחכה לבדיקת מיקום העובר ואז דופק..מלא בדיקות שבדרכ לא עושים כשאין לחץ. לפני שנה עברתי הפלה לפני שנה בשבוע 14 בשל מום...אחרי שנה של ניסיונות נקלטתי ואז הנורא קרה בשל מום ,מאז הגרידה ההיא ניסינו שוב שנה וקצת עוד 3 הפריות וזה קרה,כל כך שמחתי לפני כמה ימים..והיום במקום שמחה אני פשוט מלאה בחרדה ,שלא היתה לי בהריון הראשון,בגלל שעברנו כל כך סיוט בשנים האחרונות,אני מתה מפחד שמשהו יקרה שוב,אני לא יודעת איך לשמור על שפיות? במקום לשמוח אני עסוקה רק בחרדות ,וכל המידע שקראתי על הפלות,כימי,מומים,אין דופק..מציף.. איך אתן מתמודדות??איך שומרים על אופטימיות ונהנים מהתהליך ולא חוששים כל רגע שעוד שניה משהו ישתבש..?

a morph

New member
בהחלט מוכר

גם אני במצבך, אחרי אבדן הריון ראשון ובהריון חדש. אני לא בטוחה שיש לי עצה מעשית לתת, בטח לא אחת שקל ליישם, אני פשוט עושה המון עבודה מנטלית עם עצמי ומנסה לסנן מחשבות לא מועילות.
לא מועילות הכוונה כל התסריטים הרעים שלפעמים מתחילים לרוץ בראש. הרי אם חלילה זה יקרה, אני אהיה הראשונה לקבל את החדשות, אז מה יתרום לי לדאוג ולחשוב על זה כל הזמן?
זה לא יעזור למנוע וגם לא לגלות יותר מוקדם, הדבר היחיד שזה כן יוסיף לי זה המון מתח וחרדה, וגם אם זה לא יפגע בהריון - זה ימרר לי את החיים, וילד צריך אמא בריאה, בגופה ובנפשה.

זה לא עוזר ב-100% אבל זה עוזר. כמו כן, עוזר שיש לי לו"ז ידוע מראש של בדיקות, כך שאני יודעת מתי בפעם הבאה אני הולכת לבדיקה, זה עוזר לי להתגבר על הדחף לרוץ למרפאה ולהידחף לאולטרסאונד סתם כי פתאום פחות כואב לי בשד והתמלאתי בחרדה.

אגב, בתחילת ההריון בדקתי רק הכפלה אחת. לא היו לי הכוחות הנפשיים למתח הזה, ואחרי הכפלה אחת פשוט חיכיתי לבדיקת שק הריון, כי גם כך זה הרבה יותר אינפורמטיבי וחד משמעי מערכי בטא.
בשעה טובה, שימשיך לך תקין וביידים מלאות.

משתדלים כמה שיותר

לפני ההריון שהביא לי את הבן שלי, חוויתי הפלה נדחית בשבוע 13. לעובר הפסיק הדופק ונאלצתי לעבור גרידה. לא נעים בלשון המעטה...
נכנסתי להריון מהפריה תוך חודשיים ומיותר לציין כמה ההריון היה חרדתי. סך הכל את הפסקת הדופק גילינו כשבאנו לשקיפות עורפית, במקרה.
כל בדיקה בהריון של הבן שלי הייתה מלאת חרדות. זוכרת שעמדתי לנסוע לרופא ואחיין שלי ביקש לבוא לשעה. אמרתי לאחותי שבשום אופן כרגע אני לא יכולה. אחר כך התנצלתי והיא הבינה.. פשוט הייתי כל כך מלאה בחרדות עד ששוב שמעתי שיש דופק ורק אחר כך חזרתי להיות בן אדם.

בשבוע 14 הזמנתי מכשיר מבייבי לינק ומאז שמעתי את הדופק בכל פעם שרציתי.

giraffelle

New member
לשמור על אופטימיות ולהנות זה דרישות גבוהות

אני מסתפקת בלשמור על רמת הסטרס בשליטה

הסחות דעת הן מילת המפתח.
עם הזמן בהדרגה נרגעים מהלחץ, ואחרי זה כבר יש מה לדבר על הנאה.
הרבה פעמים יש ירידת מדרגה משמעותית בלחץ והדאגות כשעוברים את השלב שבו התגלתה הבעיה בפעם הקודמת. עד אז פשוט שורדים איכשהו...

riki2408

New member
שלחתי לבבות ויצאו סימני שאלה:)

תודה רבה על התמיכה..מקווה לשמור על שפיות כמה שיותר

צומבה1

New member
בדיוק כמוך. מתקשה להעביר את הזמן והמחשבות

לא משנה מה עושה זה חזק בראש כל הזמן ... מקווה לטוב. יותר מזה אי אפשר כרגע....
מריצה בראש את בדיקת תקינות ההריון אצל איתי בפעם הראשונה .. מלחיץ

למעלה