איך שורדים את גל הפיטורים

פיסטוק12

New member
איך שורדים את גל הפיטורים

היי, אני עובדת במקום עבודה שאני מאד אוהבת כבר 8 חודשים. אני עובדת מצויינת ועושה את העבודה על הצד הטוב ביותר. אני אוהבת את מקום העבודה שלי אהבת נפש אמיתית, וחבל לי לאבד אותו. היום פטרו שני עובדים (גם הם נותנים את נשמתם למקום) עקב צמצומים, החברה בגרעון כלכלי עצום, ולדעתי הולכים לפטר עובדים נוספים. איך שורדים את גל הפיטורים הזה?

פיסטוק12

New member
נ.ב.

הדבר מדיר שינה מעיני. אני פשוט פוחדת לבוא לעבודה מחר! אם מודיעים על פיטורי, האם כדאי לבקש חופשה ללא תשלום עד שהמצב ישתפר? האם כדאי להציע לעבוד חודש בהתנדבות בשביל לעזור? אני ממש במצוקה!

חובת הניתוח עליך

האם את מאמינה באנשים וברעיון של החברה ? מה את יודעת על הבעיות ? כמה זה פתיר להערכתך ? האם נעשים מאמצים אמיתיים ורציניים לפתור את המצב ? כל השאלות ובוודאי נוספות שאת יכולה לחשוב עליהן בעצמך נועדו כדי לעזור לך להעריך כמה את מוכנה לתרום לטובת המאמץ. אני מאמין שהנהלה ששומעת רצון טוב לעזור והתגייסות תעריך ותוכיר זאת, אבל ! חובה עליך לזהות האם לעסק יש סיכוי. כי אם לא אז עדיף לקפוץ מהר מהאנייה הזאת ולמצוא מקום חדש. יכול להיות שהפחד שלך מפיטורין מתערבב עם פחד מהמצב של החברה והסיכוים שלה לצאת מהמשבר. תבדקי את זה. כל קושי הוא הזדמנות צמיחה אמיר דרור

פיסטוק12

New member
אני מאמינה

באנשים ובמיוחד ברעיון של החברה. אני יודעת שזהו מצב השוק ושגם גדולים מאיתנו באותו תחום נכנסו לקשיים. זאת תקופה קשה לכל החברות הדומות לנו. יקח זמן לפתור את זה, אבל זה פתיר. אפשר לשנות את המצב, אבל הולכת להיות שנה מאד קשה. אני מוכנה לתרום לעצמי אפילו חודשיים ללא תשלום אם צריך, אבל אני פוחדת מכמה דברים: 1) אין מי מושג קלוש איך הסתכלו על הרעיון שלי בהנהלה? 2) האם אני פותחת פתח לניצול? 3) האם אני מפגינה חולשה? 4) האם זאת הדרך להפגין אכפתיות ואמפתיה לחברה? 5) אולי זה מוריד מהערך שלי כעובדת.... * לא כולם חושבים כמוני....אצלי זה בא מתוך רצון לעזור לחברה לשרוד, ולי לשרוד בתוך החברה, אבל לא כולם יחשבו ככה. זה צעד מחשיד. רוב העובדים לא ינהגו כך. מה אתה אומר, אמיר?

בהירות שלך עם עצמך

זה נשמע שהדבר הכי חשוב זה לנסות ולקיים שיחה בלתי פורמאלית עם אחד המנהלים. לגשש איך הוא תופס את המצב, איזה תמונה יש לו בראש, אולי אפילו לקבל נתונים / תחזיות / שמועות . . . אני מניח שהדבר החשוב הוא הדרך בה את תעבירי את הכוונה שלך. ואת מבחינתך ככל שיהיו לך נתונים נוספים תוכלי לגבש עמדה אישית יותר מוצקה. יש מצבים בהם הרוב לא קובע ולכן הכי חשוב זה לגבש עמדה אישית שבה לך יהיה נוח. מקווה שעזרתי יום טוב אמיר

בוקר טוב

מקווה שתוכלי למצוא את השקט לערוך עם עצמך חשיבה שקטה ומסודרת כדי למצוא את דרכך הלאה וגם להסתכל לאחור וללמוד את כל מה שניתן. עשי טוב אמיר

למעלה