איך שיפרה אמא את חיי הסקס שלי....?

E D G Y

New member
איך שיפרה אמא את חיי הסקס שלי....?

מחשבה שעברה במוחי בזמן האחרון... בשנה האחרונה עברתי לא מעט תהפוכות בחיי הרגש והסתכלותי על העולם... אחד הדברים שהשתנו מקצה לקצה הוא היחסים עם אמי. ממצב שבו, שקועה בתהומות היאוש והשחזור של טראומות הילדות (שלרבות מהן אחראית אמי), לא יכולתי להיות איתה בקשר וכמה חודשים לא תקשרתי איתה בכלל, למצב שבו אני מקבלת את העבר (כי אין ברירה-הוא לא יכול כבר להשתנות), מבינה אותו לעומק, רואה את השינויים הקטנים שבכל זאת עברה אשה זו, הנקראת גם אמי, ומצליחה להעריך את היתרונות שבה, במקום לראות בה רק אוסף של חסרונות מזעזע... בחודשים האחרונים אני נהנית ממנה ולא מצפה ממנה שתהיה שום דבר אחר ממה שהיא. היא אמנם לא חכמה ולא מתוחכמת, אבל היא חמה, היא אכפתית, היא אוהבת אותי (גם אם יש לה דרכים משונות להראות את זה...). במקביל לשינוי המבורך הזה, אני מסתכלת על חיי הסקס ויחסיי עם הגברים בחיי ומבינה את ההקבלה... בחודשים האחרונים הורדתי ציפיות מאנשים ובעיקר מגברים באופן דראסטי ביותר. לא מצפה שתבוא אהבה גדולה ותסחוף אותי. לא מצפה שיהיו חברי נפש שלי. מצפה לכבוד בסיסי, הגינות ויחס אנושי בסיסי... מה שקורה בפועל הוא שאני עושה הרבה סקס ועם די הרבה גברים שונים ונהנית ממה שיש, במקום לחשוב על מה שאין כל הזמן ולקלקל לעצמי את החוויה עוד לפני שהחלה... ככה, כשהורדתי ציפיות, קיבלתי את המצב כפי שהוא כרגע, הצלחתי (עדיין מצליחה) להנות מחיי מין מהנים במיוחד כפי שמעולם לפני זה לא היו לי (כי לא הרשיתי לעצמי..)... אז הנה, כמה הגיגי בוקר...:)

יפה לך אדג'י - איזה בשורת בוקר טובה

גם אני נדהמת עד כמה ה"שלום" שעושים עם אמא מרגיע ומחולל פלאים. המקום של אמא הפנימית אצלנו כל כך מבולבל ולאחרונה גם אני גיליתי שיש הבדל גדול בין אמא כאדם ו"אמא" כקול פנימי שלנו בנפש. כשהייתי בהריון עם בני השני, נחת לי פתאום אסימון ענק, שאמא ילדה אותי כשהיתה אישה צעירה בת 25 . מהגרת לארץ חדשה , חיה בעוני נורא ובבדידות. אני מתביישת שכעסתי עליה אי פעם - כל כך מעט כלים וכל כך הרבה נדרש מהאמהות הצעירות והקורסות מעודף -עבודה של הדור שלי.

E D G Y

New member
נורית, ההסברים למה אמא לא תפקדה

כראוי לא מצדיקים. הם רק מסבירים... עדיין יש מקום לכעס! מותר לכעוס עליהן! יש על מה! ועם זאת, להבין למה ולהשתדל לסלוח (מבלי לשכוח...) ולחיות את מערכת היחסים הנוכחית שיש לנו איתן, במקום את מה שקרה לפני עשרות שנים... ולהנות מהן כמה שאפשר עכשיו:)

spooni

New member
בוקר טוב ../images/Emo13.gif תהני את ראויה לזה ../images/Emo13.gif

נכון , מותר לכעוס

גם זה חלק מקשר... קבלנו למערכת הגר ספר לסקירה - בקרוב היא תעלה - אבל היה שם משפט אחד מדהים שאישה אחת אמרה לרעותה כשאמא שלה מתה. היא אמרה- "תסגרי חשבונות כל עוד יש עם מי". ובמובן מסוים גם זה שיש על מי לכעוס זה כבר משהו (יש צעד ב צ'12 שנקרא אסירות תודה...)

למעלה