איך תולים מדפים?

דניעל

New member
איך תולים מדפים?

יש לי מדפי סנדביץ' בגודל 30X50 ס"מ, עובי 18 מ"מ, ציפוי פורמייקה. קניתי זוויות מעץ (נראה לי אורן), בלי תמיכה, רק זווית, ועם דיבל עץ בנקודת המפגש של הצלעות (בניצב לשתי הצלעות). אורך צלע אחת 17.5 ס"מ, והשניה 22.5 ס"מ. אני רוצה לתלות מדפים לספרי ילדים עם הזוויות האלה. יש לי מקום לשני ברגים בכל צלע של הזווית. א. האם תאורטית הזוויות האלה מספיק טובות למטרה? ב. איך לתלות - עם החלק הארוך לאורך המדף או לאורך הקיר? ג. האם הזווית באה מתחת למדף והמדף מונח עליה, או מעל המדף, והמדף נתלה ממנה? איך יותר יציב? האם יש אפשרות לחבר אחת מלמעלה, ובקצה השני של המדף, את השניה, מלמטה? ד. איזה ברגים לבחור? איזה דיבלים? אם הזווית מתחת למדף - האם יש צורך בשני הברגים שבין הזווית למדף מלמטה, או שמספיק אחד? ה. האם יש סיכוי שזה יחזיק גם ילד שובב ששוקל עד 15 ק"ג ויחליט להתלות על המדף או, רחמנא לצלן, לטפס על המדפים?

תלית מדפים מהתאור שלך לא הייתי משתמש בזויות שקנית,הם מתאימות לנוי ,ז"א מדף שעליו לא מעמיסים דברים ,במיוחד לא ילד נתלה...... למספר מדפים יש פתרון של 2 מסילות מתכת שמחברים על הקיר ,ואלהם מכניסים תומכות למדפים.(יש תומכות בכל מיני אורכים).יש לשיטה הזאת מספר יתרונות : א. חיבור המסילות לקיר פשוט עם מספר ברגים ודיבלים. ב. ניתן לשנות את המרווח בין המדפים ,או להוסיף כרצוננו. ג. זה חזק. המסילות מגיעות במספר אורכים ,ותקבעי את האורך בהתאם למספר המדפים והמרווח בנהם. מספר התומכות ואורכם משתנה בהתאם לכמות המדפים ,אורכם ורוחבם. דיבלים פלסטיק בקוטר 8 ממ וברגים של 5X50 יהיו בסדר.רק תקפידי שבכל מקום שיש מקום לבורג על המסילה באמת תשימי בורג. שיטה אחרת הם תומכות ממתכת ,דומים למה שקנית מעץ. פתרון יותר זול מהמסילות. רצוי לחבר אותם מתחת למדף,כאשר הצלע הארוכה באה על הקיר.כאן אפשר להשתמש גם בברגים 4X40 ודיבלים 6-8 ממ.לחבר גם את המדף לתומכה בברגי עץ קצרים. הרכבה נעימה

דניעל

New member
היו לי פעם מדפים על מסילה

אני כבר לא כל כך זוכרת - אין רווח בין המדף לקיר בגלל המסילה? או שצריך לנסר שתי מגרעות בכל מדף, כדי שיצמד לקיר? זה חסרון... בנוסף, רציתי לתלות את המדפים לא בקו אחד, מטעמים דקורטיביים. התכנון שלי הוא לתלות אותם בפינת חדר, אחד על קיר אחד, ואחד מעליו, על הקיר השני, כך שיש חפיפה בריבוע אחד בקצה שבפינת החדר וספרים גבוהים במיוחד יכולים לעמוד באזור שלא חופף. וחשבתי גם למתוח בין תומכות העץ חוט עם מקלות כביסה קטנים (את זה הכנתי כבר מזמן), בשביל הציורים של האומן הצעיר... אז לוותר על התומכות היפות מעץ? לקנות תומכות מתכת? באיזה גודל? אולי התומכות שקניתי יתאימו למדפים דומים, אבל שלא מונחים עליהם ספרי ילדים (וגם לא ילדים...), אלא עבודות שלי? (אתה יודע - קופסאות תה, תחתיות לשתיה חמה, מארזי יין וכו'). אוכל לנצל אותם לפחות לחדר העבודה שלי? תודה על התשובה.

מדפים תיקני תומכות מתכת, תמדדי את רוחב המדף,ותבקשי תומכות ,שהצלע הקצרה שלה לא תבלוט מרוחב המדף. עבור העבודות שלך , תומכות העץ יהיו בסדר. ודרך אגב ,יש לקנות היום תומכות למדף שנקרא תומך "עיור" . הכוונה שהתומך הוא כמעט בעובי המדף ,וזה יותר אסטטי מהתומכות עלהם דיברנו. זה לא מתאים למשקל רב,וזה גם לא זול .

למעלה