איך תופרים את זה?

איך תופרים את זה?

אני מכינה לילדה קטנה תחפושת לפורים.. תחפושת של מוכרת גלידות.. אז אני תופרת לה סרפן.. ומלמטה אני רוצה להוסיף בד (שאין לי מושג איך קוראים לו, וזאת התמונה הכי קרובה שמצאתי ברשת) אבל אני רוצה שזה יהיה מקווץ.. איך תופרים את זה? וחוצמזה עושים לבד הזה מכפלת מלמטה או שרק גוזרים ישר? תודה רבה!

G I R L P

New member
זה בד טול

ולא צריך לעשות לו מכפלת בקצווה של הלמטה. תקני את העדין ביותר, לא מהגסים, ואז תוכלי פשוט תוך כדיי תפירה - לתפור בכיווצים, כמו שימלת טוטו של בלט.

אבל..

סליחה על הבורות, פשוט אפעם לא תפרתי כיווצים.. איך עושים שזה יהיה מדוייק? שהכיווצים יהיו אחידים? מודדים ס"מ?

איפה למעלה?

לתפור עוד חצאית כתחתית? לא כ"כ הבנתי איך זה חוסך עבודה? הרי בכל מקרה אני אצטרך לעשות איכשהו כיווצים לא?

תפרי את הטול כחצאית נפרדת, עם גומי במותן

מושחל בתעלה. הרבה פחות עבודה מכל האפשרויות האחרות. אם יש גומי אז הוא יכווץ, ולא תצטרכי לתפור כיווצים.

מיקה 025

New member
עוד אפשרויות

הטול שבתמונה זה רק טול שמחובר בלי כיווצים אם את רוצה כזה אז פשוט תחברי טול לתחתית החצאית. אם את רוצה כיווצים את יכולה לעשות חצאית בנפרד כמו שהציעו לך אבל אז את צריכה גם בטנה מתחת כי המגע של הטול הוא לא נעים לגוף. לכן את יכולה פשוט להכין חצאית מבד בטנה (בדיוק לפי הגזרה של החצאית שיש לך) ולגזור את הטול ברוחב שהוא פי 1.5 או פי 2 יותר מהקשת של החצאית הקיימת. את האורך את קובעת לפי כמה את רוצה שיראו את הטול מבצבץ מהחצאית. את תופרת תך אחד לאורך כל הטול (משאירה הרבה חוט לפני התפירה כדי שתוכלי למשוך) ואז את מכווצת את הטול ע"י משיכה של אחד החוטים. את מכווצת עד שהאורך מגיע לאורך הקשת של החצאית-ביטנה ואז מחברת את הטול לביטנה. שכחתי לציין שהביטנה צריכה להיות קצרה מהחצאית המקורית בבערך 5 ס"מ כדי שהיא לא תבצבץ מהחצאית. בהצלחה.

למעלה