איך תופרים גומי?

איך תופרים גומי?

תפרתי חצאית שהלמעלה שלה הוא סרט גומי עבה (5 סמ). התפר יצא מזעזע בכל קנה מידה. את הגומי מתחתי תוך כדי תפירה, ואני אשמח לקבל הוראות וטיפים איך לתפור גומי בצורה אלגנטית יותר. והאם התפר צריך להיות קצר או ארוך וכו'. תודה

יהודיתwi

New member
אם הבד של החצאית לא נמתח

אז חייבים למתוח את הגומי, כדי שיכווץ את הבד ויאפשר להלביש את החצאית...

אבל אז אין שום אפשרות לתפור ישר כשגומי מתוח

בצורה אחידה ושזה יראה נורמלי אחרי שהגומי מתכווץ. לא עדיף להוסיף תעלה ולהנחיל בתוכה את הגומי?

יהודיתwi

New member
בכל מקרה תפר זיגזג

אם רוצים לשמור על אלסטיות. ולמה לא תעלה? גם אני הייתי עושה כך, כי הייתי חוששת לתפור את הגומי, אבל אולי היא עשתה כך כי זה סוג כזה של חצאיות?

ברור לי שהיתה סיבה למה היא תפרה ככה

ולא רק בגלל שזה הרבה פחות עבודה. כל מה שהתכוונתי היה שאין לי שום רעיון איך לתפור ישר על הגומי כשהוא מתוח ושזה גם יראה יפה כשהוא מכווץ...

רציתי לחסוך מכן את התמונות הקשות

אבל לא הותרתן לי ברירה! אז חייבים בזיגז?? אי אפשר לתפור גומי בתפר רגיל? זו הסיבה שהתפר יצא כל כך מזעזע?

אחלה הדרכה אם כי עשיתי הכל אותו הדבר ואני לא

מבינה איפה פישלתי. היא גם כותבת שאפשר ואף רצוי דווקא עם תפר ישר ולא זיגזג (לא זיגזגתי). אולי צריך לשנות את מתח החוט כשתופרים גומי? בכל מקרה, זה עושה חשק לחצאית, ובלינק הזה הגזרה נראית כל כך פשוטה!

nadyazip

New member
אני פה מכוונת גבוה

ואפילו קצת לא נעים לי להגיב לקישור הזה.. אבל אני פעם עשיתי שמלה כזו עם גומי רחב שפשוט תפור לבד החצאית מלמטה ולטישרט מלמעלה (פרפרים, אני חושבת שיש לך בבלוג את ההדרכה לשמלה כזו , או שאני טועה?) ביקשתי מבן זוגי היקר למתוח את הגומי לרוחב של הבד, ואז (כשהוא מחזיק את זה), תפרתי עם תפר מכליב (ככה אומרים?!) עם חוט ומחט רגילים. אח"כ תפרתי במכונה על תך הכי ארוך כשאני מותחת את הגומי ותופרת ממש (!) לאט. ודווקא יצא יפה. אני לא יודעת מה הסוד בדיוק, אבל אצלי זה איכשהו עבד (מזל של מתחילים?)

למעלה