איך ״להכיר את התנור שלי״?

okit83

New member
איך ״להכיר את התנור שלי״?

הי. אני עדיין בשלב שאני נצמדת למתכון וזה לא תמיד עובד. אני בעיקר תוהה איך ללמוד לזהות מה התוכנית המתאימה וזמני אפייה מתאימים.
יש לי תנור בלרס, לרוב השתמשתי בטורבו על אותן מעלות שרשומות במתכון, לרוב יצא בסדר לפעמים היה עדיף לאפות פחות זמן. השבוע ניסיתי לראשונה לעשות עוגת שוקולד עם הזמן שרשום במתכון אבל עם התוכנית הרגילה (קו למעלה ולמטה), כלפי חוץ נראה מוכן אבל בדיעבד החלק הפנימי לא היה מספיק אפוי ואפילו מעט נוזלי. אשמח לטיפים ללמוד לעבוד עם התנור....
 

mykal

New member
אינני בטוחה שמה

שאת צריכה זה ללמוד אתהתנור דוקא,
אלא איך התבשיל/מאפה מוכן נכון.
ראשית כי כשמקבלים מתכון הזמנים הנקובים הוא בהתאם
לגודל הלהבה של מי שמציע את המתכון, ויכול להיות שהלהבה שלכם לא זהה.
וכך לגבי אפיה, התנורים לא בהכרח זהים.
לגבי הדוגמא ששאלת לגביה--העוגה מוכנה כאשר
מכניסים קיסם לתוכה והוא יוצא יבש. אם לא ממשיכים לאפות.
ואחרי עשר דקות מנסים שוב.
אם נאפה רק למעלה ולא למטה, ממשיכים לאפות כשרק הספירלה למטה.
כלומר, בודקים את מצב המאפה ו/או תבשיל ובהתאם לו מתפעלים את התנור.
 

okit83

New member
אין בעיה לפתוח את התנור במהלך האפייה?

יש עוגות (לדוגמה עוגת גבינה) שאומרים שעדיף לא לפתוח את התנור כלל
 

חנהפ

Active member
אני אופה הכל בטורבו

לא מתביישת לפתוח את דלת התנור ולבדוק, כן גם בעוגות גבינה.
 

ktr7272

New member
בקשר לטורבו

בתנור שלי יש טורבו אקטיבי, וכשהוא פועל גופי החימום העליון והתחתון אינם פועלים.
את אופה על אותו חום ולמשך אותו זמן שמופיע במתכון?
המאפים לא מתייבשים בשיטה זו יותר מדי?
את נוהגת להכניס תבנית עם מים רותחים כדי להעלות את רמת הלחות בתא האפיה?
סליחה על כל השאלות, אבל יש לי תנור אלקטרולוקס חדש שאני עוד לא כל כך מסתדרת איתו.
תודה.
 

חנהפ

Active member
אופה באותה טמפ' שמצוינת במתכון,אבל

לזמן קצר יותר.
לא שמה תבנית מים, למעט במתכונים מסוימים של עוגת גבינה, לפעמים גם כשאופה לחם.
 

ktr7272

New member


 

mykal

New member
גם אני כמו חנה

פותחת תנור לקראת סוף האפיה.
לא זוכרת שאזו עוגה ניזוקה מזה.
גם בעוגות גבינה.
אגב, אם יש עוגה רגישה במיוחד--מציינים זאת במתכון.
מה גם שהפעם אפית עוגת שוקולד, שבטח לא היתה בעיה עם זה.
 

DANIAVNI

Well-known member
האם עשית שימוש בעמוד 19 במדריך למשתמש של התנור ?

תעשי בבקשה חיפוש בגוגל של הביטוי המדוייק הבא (ללא הגרשיים) :

"הוראות הפעלה והתקנה תנור משולב דו-תאי דגמים: DK-69 B"

אני חושב שעמוד 19 זה בהחלט קום טוב להתחיל ממנו
 

okit83

New member
לי יש דגם אחר, ולא דו-תאי

זה נראה לי קצת שונה, אבל קראתי את חוברת ההוראות בזמנו

בלי קשר, חשבתי שהנושא של טורבו וסימנים פחות או יותר דומים בין כל התנורים.
על טורבו אומרים שיחסית מייבש את המזון ולכן ניסיתי לאפות שלא בטורבו אלא עם תוכנית של שני קווים עליון ותחתון
 

חנהפ

Active member
טורבו לא מיבש את המזון

האפיה פשוט מהירה יותר ולכן צריך לאפות פחות זמן ממה שכתוב במתכון כדי שלא יתייבש
 
למעלה