איך EBAY מתגונן מאנשים שמוכרים קבצים שלא הם

TotalCommnader

New member
איך EBAY מתגונן מאנשים שמוכרים קבצים שלא הם

הבעלים שלהם?

הרי מישהו יכול להעמיד למכירה בEBAY או בכל מקום אחר כל קובץ שהוא ומי שיתבע על זכויות יוצרים היא EBAY ודומיו. אז איך הם מתגוננים?
 
ebay הוא שוק

1. איביי זה אולי השוק הגדול ביותר בעולם, יש עשרות מדנות שהסחר שלהן לא מגיע לרמות הפעילות של ebay.
2. מהניסיון שלי, כשמישהו כותב שאלה כאן בפורום, והשאלה שלו מסתיימת בקטע שכולל את המילה הרי כמעט תמיד, מה שכתוב אחרי המילה הרי לא נכון או לא מדוייק.
במקרה שלך זה הכלל מתקיים, אין לי מושג למה אתה חושב שעל מכירה באיביי, ולא חשוב אם מוכרים קובץ דיגיטלי או זוג נעליים משומשות, מי שיתבע זה איביי ודומיו.
3.היית פעם בשוק בצורה הכי פשוטה שלו? נגיד שוק הבדואים בבאר שבע, שוק רמלה -לוד וכד'. לא שוק שיש בו חנויות קבועות, או שילוב של חנויות ודוכנים קבועים, כגון שוק הכרמל בתל אביב ולא בזאר כמו בטורקיה. השוק מתקיים במקום פיזי. שינו שטח יחסית שטוח ובמקרה הטוב, הוא מרוצף או סלול ויש לו תאורה.
בשוק שאנחנו מדברים עליו, בנאדם יכול לבוא מוקדם בבוקר, להקים דוכן (או לשכור דוכן ממנהל השוק, נגיד העיריה), להציג שם את מרכולתו, למכור ובסוף היום ללכת הביתה.
4. נחזור רגע לשוק הישן. קנית בשוק חולצה והחולצה נקרעה בכביסה הראשונה למרות שכיבסת לפי ההוראות. את מי אתה תובע, את המוכר או את השוק? לצורך העניין, אני חוזר, השוק הוא מי שהכין את המשטח ודאג לתאורה במקום ואולי בנה דוכנים והשכיר אותם לשוחרים, או שאיפשר להם לבוא עם דוכנים שלהם. עשית עיסקת רכישה של חולצה עם הסוחר. על העיסקה חל חוק המכר. איזו עיסקה עשית עם השוק? איזו עילת תביעה יש לדעתך נגד השוק?
5. עכשיו נחזור לאיביי או לכל שוק וירטואלי אחר. ראובן מכר באיביי לשמעון קבצים שזכויות היוצרים ביצירות שבהם שייכות ללוי. איזו עילת תביעה יש ללוי נגד איביי? האם יש בינהם חוזה בו התחחיב איביי כלפי לוי לבצע איזשהו שיטור או פיקוח על המוצרים המוצעים? האם בכלל קיימת דרך לבצע פיקוח כזה מבלי לפגוע ברטיות הפועלים בשוק? האם יש חוק שמחייב את השוק לבדוק את השחורות של הסוחרים? התשובה היא שלגבי מסחר דיגיטלי, באתר אמריקאי ישנם חוקים פדרליים המחייבים את בעלי האתר שלא לאפשר מסחר שהינו בעל אופי פלילי.
6. הדרך של אתר המשמש שוק להתגונן מפני תביעות של רוכשים היא על ידי ניסוח תקנון שמכיל סעיפים שמקנים לו הגנות מסויימות ובנוסף, על ידי הקפדה על הוראות החוקים החלים על האתר.
 
מעבר לדברי דורון

היום ההגנות של אתרים דוגמת איביי ויוטיוב אינה רק בתקנון, אם כי זו התחלה בלעדיה אין, אלא בעצם הפעלת שיטות לנסיון לאתר הפרות זכויות ולמנוע אותן. אם תשים לב, לשני האתרים ישנן שיטולת ייעודיות למלחמה בהפרות זכויות.
בפועל, הם לא מצליחים, אך כשהם מוכיחים לבתי המשפט שהם ניסו הגישה הרבה יותר סלחנית.
נראה כאילו זה הכיוון שהולך ביחס לאתרי פלטפורמה בפסיקה האמריקאית היום. קרא לדוגמא את פרשת לואי ויטון נ' איביי בארה"ב.
 
מלחמה בהפרות

זו כבר שאלה טכנית-מקצועית.
לדוגמא, באמצעות סינון מונחי חיפוש שמשמשים מפרים, באמצעות מניעת העלאת תכנים מחשבונות שידועים כמפרים וכל שיטה אחרת שמתאימה לסוג האתר שלך.
 

xslf

New member
לעניין איביי, תקרא קצת על VeRO

שזו התוכנית שלהם להגנה על קניין רוחני.
http://pages.ebay.com/help/policies/programs-vero-ov.html

בפורום איביי ופייפאל כאן בתפוז היה יותר ממקרה אחד של אנשים ש"חטפו" מאיביי (בצדק ושלא בצדק) בגלל הזיהויים של התוכנית הזו.
 
למעלה