איך ?

תלתלית

New member
איך ?

אני מנסה לדמיין להעלות בתפיסה המוגבלת של המוח הורה לוקח את ביתו הקטנה ומטביע אותה באמבטיה? כמה רוע אוצרת הנשמה שלו כמה טירוף ואני רואה את ההמשך לא יועמד לדין כי יימצא לא שפוי איך? רק שאלות ותשובות למי?

שאלה חשובה שאלת

הבוקר ואתמול שמעתי פסיכיאיטרים שמסבירים פחות או יותר את מה שקורה במצבים שכאלה. אוקיי ברור שלנו זה נראה הרוע בהתגלמותו שיא כיעור הנפש ומה לא. אבל יש לזה הסברים, אחד מהם זה שאדם מגיע לכזה מצב ראשית זה אדם שבעברו חווה איזה שהיא נטישה או משהו דומה או התעללות וברגעים של משבר עם האישה מרגיש שדברים הולכים לקראת... ואז אנני יודעת אם זה מתוך שפיות או לא, יש מנגנון כזה שמתהפך אצלו ולו זה נראה שהוא מציל את הילד/ים מרוע או משהו דומה. וישנם עוד הסברים, למשל שקורה מצב כזה של כאב בלתי נסבל מצד האב כי הוא מרגיש כלוא במשהו, (נפשי כמובן) ואז לא משנה מי בצד השני הוא לא ממש חושב הגיוני וזה ברור אבל רואה בחיסול הזה דרך הגנה עליו. יודעת שזה נשמע לאוזניים נורמליות לא מספיק טוב אבל בתהליכים נפשיים מסוימים מגיעים למצבים כאלה ועובדה שזה קיים ומתרחש. אני כמוך זועמת קשה לי להבין ומעבר לזה... העמדה לדין היא עונש נכון? ואם האדם נמצא לא שפוי האם הוא בכלל יקלוט שהוא בעונש? האם הוא יוכל אי פעם לחזור לעצמו ולחוות את העונש הזה? לא יודעת תול המון שאלות... גם לי יש

תלתלית

New member
זה כנראה מצב פסיכוטי

רגע של איבוד המציאות. וזה מפחיד כי אי אפשר ל"הקדים תרופה למכה" איך נדע מי בן זוגינו? איך נדע מתי אפשר לשים נפשינו בכפו. ? אני מרגישה חוסר אונים בשביל רוני קדם בשביל כל מי שאומר "היו סימים" אבל עכשיו כבר מאוחר. והחיוך הזה שלה תינוקת קסומה לא יוצא לי מהראש אני רואה אותה מולי ללא הפסק ומהדהד לי "אי שפיות" , "לא יודע מה עושה" "מפוצל" בן אדם חפר בור מבעוד מועד בצעדים מחושבים. אני לומדת על הרבה פתולוגיות ותמיד הכול בספרים או במקומות רחוקים (שגם עליהם רק שמו בספרים ) ופתאום זה פה בכל מקום זה עצוב, מפחיד מתסכל איש מחשבים מובטל כמה זעם כמה תוקפנות "היה לו עבר פסיאטרי", נו עכשיו זה עוזר למישהו? אי אפשר לדעת עם מה נקום מחר בבוקר דמעות דמעות נהר שלם ...

תוליק

אף אחד מאיתנו אינו מחוסן לחיים האלה. וזה כולל הכל, וצריך לחיות עם המוטו הזה אין הרבה ברירות כי להיתכנס בעצמינו כל הזמן בחוסר הבנה ופחד זו אינה תשובה לחיים. אכן יש בזה כאב רב ועצב ומערבולת רגשות אבל זה לא רק בטלויזיה חמד זה קורה בכל מקום אם כך או אחרת... הדמעות והכעס שלי למשל הן על הילדה שסמכה עליו כאבא , אלוהים לא יכולה לדמיין כזה דבר בכלל ואני לא מתפלאת זה לא מצב נורמלי..

tairon

New member
../images/Emo7.gif ללא מילים...

למצות את הדין עד הסוף רק שהחשש שלי שהוא יוכרז כלא שפוי ויבלה את חייו במקום נוח יחסית מצומרר לגמרי רק מלתאר לעצמי את האכזריות כלפי חסרת אונים שהיה בה רק אהבה ללא תנאי...

Mוניk

New member
../images/Emo20.gifתלתלית אל תנסי לדמיין

האבא בעצמו אינו יודע מה הוא עשה זה מצב נפשי שלא בשליטה ואי אפשר לדעת מתי זה קורה - או יקרה אבל אצל רוב האנשים האלה יש סימנים מוקדמים לזה רק צריך לדעת לזהות אותם וזה לא קל גם לפסיכיאטר מדופלם זה מצב סמוי הוא לא יכול להצביע על אותו אבא למשל ולומר זה יהיה רוצח מחר (אפילו שאותו אדם מוכר כחולה נפש) מדובר באנשים חולים הלוקים בנפשם ובטוח עם משקעים מילדות או טראומות שעברו פיזית-גופנית ונפשית. תראי תלתולה גם לפיסכולוג קשה לטפל בחולה כזה ובטוח האבא הזה ימשיך את "חייו" במוסד לחולה נפש ויקבל טיפול כזה שאפילו לא יהיו לו ייסורי מצפון הוא בכלל לא מודע למה שהוא עשה ועם ננסה להבין את כל הפסיכופטים האלה אז.... זה מקרה קשה מאוד וזה לא המקרה הראשון. היו עוד מקרים כאלה לצערינו ואנשים האלה סגורים בבתי חולים וכלל לא מודעים למה שקורה סביבם ת´אמת כמו שאני מרגישה עכשיו הייתי רוצה שהאבא הזה יקבל גזר דין מוות אז עזבי אל תכנסי לזה לא שווה תלתולה מוניק

סליחה - אבל האיש שפוי!!

אינני יודעת כיצד הגעת למסקנות מרחיקות הלכת הללו עוד לפני שנערך לחשוד אבחון פסיכולוגי /פסיכאטרי נכון לשעת כתיבת שורות אלו האיש שפוי כמוני וכמוך בואו לא ניתן לו סיבות מקלות "אי שפיות זמנית" הוא מינוח משפטי של עורכי דין המנצלים פרצות בחוק להוציא את הלקוח זכאי . לא מפליא אותי שעורך דין מיהר לבקש הערכה פסיכיאטרית ולנפנף בדגל אי השפיות - יש קו הגנה אחר?? האיש שפוי !! - מה שהופך את המעשה שלו למחריד יותר

יש לי הצעה!

אנחנו לא רופאים ולא עורכי דין בוא לא נחליט כלום. כמובן שפה משוחחים על הכל ברמת שיחה ברמת שיתוף חברים וכו. מה שכן לאדם שפוי נורמלי זה נראה לגמרי לא שפוי. אני מתקשה להבין שכאלה, למרות כל היידע שיש לי. להיתנקם דרך ילדים זה רוע שלא ברא השטן ואם זה מקרה של אדם שפוי, אין לי מילים, קשה לעכל...

למעלה