איך?

vasina

New member
איך?

זאת לא הודעה של "שלום, אני חדש" או כזאת שקוראת לכם עובדיי אלילים, אם היו כאלו בעבר. זאת הודעה שתעביר לכם גילוי כואב, כזה שאני בטוחה שאתם כבר מודעים לו, אבל נחשפתי אליו רק לפני כמה חודשים, ההבנה בקעה בי אתמול בלילה וגרמה לי לבכות בהיסטריה. בני אדם הם חלק מהטבע, אבל בדרך כלשהי... אנחנו (לא אתם, אתם נשארתם קרובים לאדמה) התחלנו לראות את הטבע כאוייב שלנו. יצאנו למלחמה סוערת, פוצעים כל דבר שנקרה בדרכנו, הטבע היכה אותנו בקרינה, רעידות אדמה ובכל אמצעי אחר שיכול היה לקחת. אבל היינו חלק מהטבע בעבר, ואנחנו עדיין חלק ממנו. המשוואה פשוטה וכואבת, הטבע רוצח את עצמו, הורס את עצמו, ואנחנו, בני האדם, הננו היד האוחזת בסכין. זה כואב לי, זה צורב כמו אש, ואני לא יודעת מה לעשות בכדיי לשנות, להציל... אני לא יודעת למה כתבתי את כל זה פה, אולי בכדיי לחפש הבנה, אולי בכדיי להרגיש שאני לא לבד... שלכם, וסינה.

נימרודל

New member
וסינה יקירה...

לצערי את צודקת מאד... אם נתאמץ מאד מאד מאד לא נוכל למצוא מה הביא לזה. איפה ומתי זה התחיל. אבל יש משהו אחד שאפשר לדעת. האדם רואה את עצמו כעליון על כל השאר. האדם חושב שמותר לו לקחת כל אשר הוא יכול ולהשאיר שממה מאחוריו בלי למצמץ... מדוע? בגלל שאנו יכולים לתקשר בדיבור? בגלל שיש לנו כתיבה וכל השאר? הרבה אנשים טוענים שדיבור הוא מיותר. לא ניכנס ללמה עכשיו. גם לא ניכנס ללמה הוא חיוני... זה מעגל שימשיך לנצח, כי אני אתן לך סיבה אחת לכן ואז תהיה סיבה אחת ללא ועוד אחת לכן ועוד אחת ללא... בכל מקרה, אם רק נבין שאנחנו חלק מתוך זה ולא הבעלים של זה אז אולי נצליח לתקן את העולם. יש על ויכוחים רבים. "אלוהים מינה את האדם כשליט על החיות והצמחיה". "אלוהים ברא אותנו כחלק מכל זה"... אפשר להמשיך כך לנצח. אך אפילו אם האדם הוא השליט על הטבע. כל העניין הזה הפך מיחסי אהבה- נתינה ולקיחה, ליחסים של עבד נרצע ושליט חסר רגש... האם האדם רוצה להיות שליט חסר רגש? מדוע אנו איננו יכולים להבין שאפשר לעבוד בהרמוניה? אני יכולה להמשיך ככה עוד הרבה זמן, לתת סיבות ללמה האדם הוא עליון ולתת סיבות לזה שבעצם העליונות הזאת היא שטות אחת גדולה... לתת סיבות למה היה טוב לאדם הקדמון ולתת סיבות למה טוב יותר היום... אבל עדיף שאני פשוט אשתוק עכשיו. ואסכים איתך...

P o M i K i

New member
../images/Emo4.gif

אין מלחמה בין האדם ל"טבע", יש פשוט ניצול מוגזם של האדם. בכלל מה זה "טבע"? "טבע" זה עצים וחול? למה בעצם מה שהאדם יצר זה לא נחשב לטבע? האדם היה פעם כמו כל החיות שעכשיו אנחנו אומרים שהם טבע. ההתפתחות שלו למה שאנחנו היום היא טבעית. אם חפרפרת חופרת לעצמה מחילה ועושה מזה בית אז כולם יגידו שזה טבעי. אבל אם האדם יבנה בית זה לא טבעי? איפה עובר הגבול? למה מה שחפרפרת עושה זה טבעי ומה שהאדם עושה זה לא טבעי? האדם הוא חיה כמו כל שרא בעלי החיים.למה שקוף משתמש במקלות בשביל לתפוס נמלים קטנים זה טבע ושאדם אוכל את האוכל שלו אם מזלג זה לא. כבר המון זמן אני מנסה לחשוב על מה ההגדרה של טבע. המסכנה היחידה שהגעתי עליה זה שהכל טבע בגלל שהכל התפתח בצורה טבעית למה שזה נמצא. משמע שהמושג הזה מיותר. וגם כולם כאן שוטפים לניצול הזה שהאדם עושה לשאר הסביב. כי הניצול הזה קיים. זה בדפים שאנחנו משתמשים. באוכל שאנחנו אוכלים. אנחנו פשוט לא יכולים לחזור למצב הקודם. אבל אנחנו כן יכולים להפחית את הניצול.

למעלה