איכה ישבה בדד העיר...הייתה כאלמנה

nehtab

New member
איכה ישבה בדד העיר...הייתה כאלמנה

היום, יום ראשון בשבוע, תשעה באב. היום אירע אסון גדול מאוד לעם היהודי. נחרב בית המקדש הראשון ומה אות שנים לאחר מכן נחרב גם בית המקדש השני. משוש ליבנו שבת,מקור שמחתנו אבד, עם ישראל הלך לגולה, השכינה נתרחקה, הוצבה מעין מחיצת ברזל בינינו לבין בורא עולם, בית ה', המקום הקדוש והיפה כל כך עלה בלהבות, וכל זה בעבור עוונותינו... כמה תוכחות הוכיחו אותנו, כמה ניסו הנביאים להחזירנו למוטב, אך עם ישראל עמד בעקשות לבו והמשיך בחטאיו למרות כל האזהרות והנסיונות להניאו מעשיו. בית ראשון חרב בגלל 3 עוונות חמורים- שפיכות דמים, גילוי עריות ועבודה זרה. בית שני חרב בגלל שנאת חינם...ועד היום הוא לא נבנה מחדש. אומרים שכל דור שבית המקדש לא נבנה בימיו כאילו נחרב בימיו. לצערנו עדיין יש בינינו שנאה, מחלוקות, מריבות. צו השעה- אהבת חינם!!! לאהוב כל יהודי וגם אם מישהו עשה לנו משהו רע זה עדיין לא סיבה לשנוא אותו. הדבר שאנחנו הכי צריכים זה האהבה, האחדות, לא למריבות, לא למחלוקות, לא לשנאה, כן לאהבה ולשלום. אם כל אחד יקבל על עצמו בלי נדר לאהוב כל יהודי ואפילו אדם שעשה לו רע, שידע שבמעשיו הוא מקרב את הגאולה ואת בנין בית המקדש השלישי. במהרב בימינו אמן. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

BlackJack1

New member
אני בעד אהבת האדם

ולא משנה לי דתו גזעו או מינו שנאת חינם מתחילה קודם כל שאתה מרגיש שאתה יותר טוב מאוחר והוא צריך להיות כמוך..

bios

New member
../images/Emo45.gif

אהבת חינם לכל יהודי זו התחלה טובה, אבל באמת כדי שהעולם יהיה מקום טוב יותר צריך להפיץ אהבה לבני אדם באשר הם.

BlackJack1

New member
ולזה בעצם נבחרנו

זה שאנחנו עם נבחר לא אומר שאנחנו טובים יותר או במדרגה גבוהה יותר,מנק' מבטי נבחרנו להעביר אור ואהבה לעולם כמו שהבורא מעביר לנו כל הזמן

bios

New member
אני לא בטוח שאנחנו "עם נבחר"

לחלק גדול מהעמים בעולם יש הסברים למה הם "עם נבחר", כשחלקם כוללים הסברים גם למה אנחנו כבר לא. באחד הספרים יש הסבר איך המיתולוגיה הזאת נוצרה - בני האדם חשבו שאלוהים אוהב את בני האדם בצורה שהם ראו את עצמם אוהבים אחד את השני - אפשר לאהוב באמת רק אדם אחד בזמן מסוים, ולא את כל בני האדם. לכן התחילה תחרות מי העם שאלוהים הכי אוהב אותו, ועמים שונים מסבירים למה זה דווקא הם ("God save the queen" או "God bless America" הן דוגמאות לניכוס של אלוהים ע"י אומות). יכול להיות שהתודעה הקולקטיבית בחרה בנו להעביר לאנושות כל מיני מסרים במהלך ההיסטוריה (למשל הרעיון של אל מופשט, או השפל שהאנושות יכולה להדרדר אליו - בשואה). גם אין לי ספק שיש לעם שלנו הרבה הישגים להתגאות בהם. אבל הרעיון של "עם נבחר" לא משרת אותנו ואת האנושות. אני מסכים עם הספרים שככל שיותר עמים ומגזרים בעולם יאמצו את הסיסמא "דרכנו היא רק עוד דרך" ויאמינו שיש מספיק אהבה אלוהית לכל העמים, יש סיכוי לעולם טוב יותר.

nehtab

New member
אהבת ישראל

אני מסכימה שצריך להתיחס יפה לכולם, גם למי שלא יהודי. אבל מה שכן, אם אני לא יאהב גוי אני לא אראה בכך בעיה. עם ישראל כולם אחים, כל היהודים הם גוף אחד, איש אחד, למעלה בשמים העם ישראל נחשב לנפש אחת, יש קשר וחיבור בין כל יהודי ויהודי ככה שאפילו אם רואים יהודי שבחיים לא ראינו עדיין צריך לאהוב אותו שהרי הורא מאותו גוף. אבל לגוים אין להם איזשהו קשר איתנו, והפסוק בתורה שאומר "ואהבת לרעך כמוך" מתיחס (למיטב ידיעתי) ליהודים, על הפסוק בזה אומר ר' עקיבא- זה כלל גדול בתורה. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

למעלה