איכות הסביבה במעלה אדומים

skaramoosh

New member
איכות הסביבה במעלה אדומים

הנושא הועלה כבר מספר פעמים בפורום, ומכיון שהנושא הזה מאד משמעותי בשבילי החלטתי להעלות אותו (שוב) לדיון בפורום. - נכתבו מכתבים לעירייה המתלוננים על כך שאין מרכזי מחזור במעלה אדומים, ולאחרונה אכן הופיעו כלובים למחזור בקבוקים במקומות שונים בעיר. האם אתם זורקים בקבוקים לכלובים הירוקים? אם לא, מדוע? - בסופקמרקט בקניון "מיסטר זול" החלו להימכר שקיות בד רב פעמיות במחיר סמלי, שעתידות להחליף את שקיות הניילון שאינו מתכלות שנים רבות ומזהמות את הסביבה. כמו כן, לתלמידי מגמת המדעים באשכול הפייס חולקו שקיות בד כאלה במתנה, כדי להעלות את המודעות לשמירה על איכות הסביבה. האם קניתם שקית כזאת? האם אתם משתמשים בה? האם השקית שימושית ומפחיתה את כמות צריכת שקיות הניילון שלכם? - האם אתם חושבים שצריך להגביר את המודעות בעיר לשמירה על איכות הסביבה? האם יש לכם הצעות כיצד לעשות זאת? - מה אתם ממחזרים? בקבוקים, נייר, סוללות? האם יש אפשרות למחזר את כל הדברים האלה בעיר? - יש לכם הצעות נוספות לתרום לשמירה על איכות הסביבה?

אכן איכות הסביבה והמודעות אליה גוברת ועולה

גם אני שמעתי ששמו ברחבי העיר מתקנים למיחזור. אני יכולה לאמר לכם שכאן יש מתקנים לעיתונים , שגם זה מועיל לשמירה על הסביבה ומיחזור. בבית הספר "צמח השדה" בו למד בני בשנה שעברה , הוא פנה באופן אישי וביקש מהמשרד לאיכות הסביבה מתקן לאיסוף סוללות ואכן קיבל מיתקן כזה לביה"ס ותעודת הוקרה על פועלו. לדעתי , המתקן עדיין קיים , ההקפדה והתזכורות אולי לוקים בחסר ואני תקווה שיחזרו שם לעודד הבאת סוללות משומשות למיתקן. באומנות שימושית ראיתי מישהי שעשתה משהו ממש יפה והכל היה עשוי משקיות ניילון של סופרים וצבעוניות כאלו ( של השוק) , אנסה למצוא את התמונה ולהעלות אותה כאן.

איפה נמצאים הכלובים למחזור בקבוקים ? אני

לא זוכרת שראיתי כזה (חוץ מבי"ס של הגדולה). קודם כל, צריך לעורר מודעות של התושבים שיש אפשרות למחזור ולציין את המיקום המדוייק של הכלובים. איך אפשר לעורר מודעות של התושבים ? באתר האינטרנט של העיר ובעזרת "זמן מעלה". אפשר גם להיעזר בגילי כהן חבר המועצה כדי לתת הד לעניין המחזור. למיטב ידיעתי, אין גם מיכלים לאיסוף נייר במעלה אדומים.

אכן אין מיכלים לאיסוף נייר במעלה

אבל נמסר לי ע"H גורם בעירייה שיש כמה וכמה מיכלי איסוף בקבוקים ריקים וגם כמה נציגויות של מתקני "שקי קקי " לאיסוף צואת כלבים...גם משהו

איכות הסביבה מעל הכל !!

אעשה ככל יכולתי לעלות את עניין המודעות של התושבים לעניין המחזור. אשוחח בנושא גם עם ראש העיר כדי לפרסם את המיקום המדוייק של הכלובים בתקשורת הכתובה וברדיו של מעלה אדומים. לידעתכם היו תלונות של תושבים אשר הכלובים היו ליד בתיהם וגרמו למטרד. עבור אותם תושבים עובדי העיריה שינו את המיקום של אותם כלובים. אדאג שהתושבים יקבלו מיקום מדויק. לנושא המיכלים לאיסוף נייר אבדוק את הנושא ויעדכן אתכם בהמשך. בכל נושא שמטריד אתכם אנו כתבו בפורום אעשה ככל יכולתי לעזור לא מבטיח שתמיד יהיו פתרונות מבטיח השתדלות של 100 אחוז. בברכה :גילי כהן חבר מועצת העיר

גילי - אפשר לפרסם גם באתר האינטרנט של העיר

זה כלי חשוב מאוד שכדאי לנצל אותו. ["על הדרך" אפשר לשים קישור באתר לפורום בתפוז].

למעלה