איכות השמע בנגן Sandisk 512MB

idan301

New member
איכות השמע בנגן Sandisk 512MB

שלום! אני מתלבט אם לקנות נגן sandisk 512MB או את הסאנסרה שיש לו גם אפשרות הרחבה ומאפשר יותר נפח לשירים. אני אוהב לשמוע קבצי mp3 באיכות יותר גבוהה מ-128 קב"ש והם תופסים גם יותר מקום (בערך 7 מגה לשיר). השאלה שלי היא האם בנגן הרגיל של sandisk אפשר להרגיש בהבדל בין 128 קב"ש ל-192 או יותר? יכול להיות שקובץ של 256 קב"ש נשמע בנגן בדיוק אותו דבר כמו קובץ רגיל של 128 קב"ש (בגלל מגבלות הנגן), ואז עדיף לקנות נגן של 512 ולהכניס בו קבצים דחוסים יותר.

gt-master

New member
לדעתי איכות הסאונד שווה

בין שני סוגי הנגנים של סאנדיסק. למרות שהסאונד של הסאנדיסק לא נחשב מהמשובחים, סיכוי סביר ביותר שניתן להבחין בין 128 ל196 ובטח של 256KBPS. ברור שעדיף כמה שיותר מקום ולכן ההמלצה היא על SANSA. מה שישאר לך זה לקודד שיר ל128 ול 196 ו 256,להוריד לנגן ולהחליט אם ההבדל בסואנד מורגש ושווה כפול מקום. לטעמי הנגנים האלה מיועדים לניידות (שמיעה בחוץ) ולכן אין טעם לקודד למעל 128KBPS כי עם רעשי הסביבה בחוץ באמת לא יתנו לך להרגיש בהבדל גם בנגן איכותי יותר. ב 128KBPS המוסיקה נשמעת בסדר גמור וזה גם אופטימלי מבחינת מקום וכמות מוסיקה שתכנס (כמובן שאם השירים כבר מקודדים לביטרייט גבוה יותר אז עדיף לא ליגוע).

למעלה