איכות ... ורק איכות !

באם

New member
איכות ... ורק איכות !

"טעמו המר של מוצר גרוע נשאר זמן רב לאחר שעבר טעמו המתוק של מחירו הזול" בתור מאמין אדוק של המשפט הנ"ל אני חייב לציין שאין לי פשרות בנוגע לקניית מוצר שאמור להוות חלק חשוב מההנאה שלי. מכל הפרמטרים שמכיל עולם הנגנים הניידים הפרמטר שהכי חשוב לי הוא איכות השמע. איכות השמע מעל הכל . אני מודע לעובדה שהאוזניות תופסות חלק חשוב לא פחות באיכות הצליל הסופית וכמובן גם איכות הקובץ המנוגן אבך אחרי הכל אני בטוח שתוכלו להמליץ לי על מותג המכשירים שמנגן באיכות הטובה ביותר . יצא לי לשמוע איכות שמע של אייפוד רגיל ולא התלהבתי כל כך . השם של קריאייטב נורא נוצץ לי בתחום איכות השמע. מה דעתכם ? טווח המחירים המועדף - עד 1,250 - 1,750 ש"ח . נפח המכשיר - 10 - 20 ג'יגה. אגב ווירד דאסט שלח אותי !
היינו בקשר לא מזמן בנוגע לכתבה שהעלתי על הנושא לאתר מידנייט. זוכר ?

nirav

New member
נגני קריאייטיב

בגדול באמת איכות השמע גבוהה... אני ממליץ ויפה שעה קודם!!!

gt-master

New member
לדעתי קריאטיב בינונים בין הגדולים

קריאטיב שאני שמעתי נשמעים נחמד אבל פחות טוב מסוני ומאיריבר. על פי מבחן עיוור של CNET: 1.סוני HD5 2.איאודיו X5 ואיריבר H300 לא זוכר במדויק אבל במקומות אלו יש קריאטיב זן וטושיבה אחד 5.איפוד -במקום האחרון. חשוב לך איכות סאונד-לך על סוני למרות שאני חושב שהאיריבר יותר וורסטילי (הבנתי שיש בעיה ב EQ של הסוני עם קבצי MP3 .אולי זה נפתר,צריך לבדוק).

באם

New member
מממ ... על סוני ופחדים אחרים ...

איך שהבנתי סוני ממש פישלה בכל מה שנוגע למרוץ האקססוריז לירח הMP3... הרבה בלבול, חוסר תיאום וסגנון מפוזר של החברה היפנית מלאו את צלחת הצהריים של החברה בהרבה חול שהשאירו חברות כמו איי ריבר ואפל ... שוב המטרה מעל הכל היא איכות השמע. אבל לא בכל מחיר של ממשק נוח, תפעול נעים וכדו' ... אגב מה קורה עם חברת אי-אודיו? היא לא ממש מוכרת לי אבל היא נשמעת מזמזומים מסביב מאוד מבטיחה. אפשר לקבל עוד פרטים ?

ramonsegev

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אני הייתי ממליץ לך על אירייבר או סוני איכות השמיעה הסוני לוקח! לטעמי הממשק ממש נוח לדעתי משאירים נגנים אלה את אפל הרבה מאחורה (איכות שמיעה, מחיר וכו') לילה טוב רמון

gt-master

New member
בקשר לסוני

אמנם אין לי את ה HD3 או HD5 אבל יש לי נגן פלש מהראשונים שלהם NW-MS70D ואני רוצה להגיד לך שחוץ מזה שיש לו איכות סאונד מעולה,הוא בנוי לתפארת (כולו ממטיטניום) סוללה פנימית להמון 33 שעות או משהו כזה, בנוגע לפחדיך: 1.אין לי נגן יותר נוח ממנו.הוא היחיד שלא צריך להדליק אותו.אתה לוחץ PLAY והוא ישר מנגן. אני מתפעל אותו בעיניים עצומות כולל מעבר בין תקיות (ספתור חכם שנשלף החוצה ומשמש מעבר בין תקיות ופנימה בין שירים),החלפת מצב סאונד(כפתור יעודי),ווליום גם עם לחצנים יעודיים. במה שנוגע להנדסת אנוש אני לו חושב שיש לסוני מתחרים. הטעות של סוני היא לדעתי המשך ההתעקשות על הפורמט שלה (ATRAC3 למרות שהוא הרבה יותר מוצלח מMP3 )ורק בשנה האחרונה הם וויתרו והחלו לתמוך בMP3 וWMA. איחור בכניסה לשוק והתעקשות ל מינידיסק (שגם הוא מכשיר אדיר והחדשים אולי עדיפים על נגני MP3 אבל אנשים לא אוהבים להחליף מדיות גם לא של גיגה). בקיצור אני לא מנסה לשכנע אותך לסוני כי באמת איריבר עדיף (סאונד מעולה, יותר פיצ'רים כמו רדיו והקלטה ) למרות שההנדסת אנוש ונוחות תפעול זה לא ממש הצד החזק שלהם. בקשר לאיאודיו: מדברים אליה הרבה וכמה שהנגנים טובים.אני שמעתי ולא נפלתי

barakbl

New member
לי יש אייאודיו.

הסאונד של האייאודיו מהמשובחים, ממשק התפעול נחמד מאוד (למרות שלא התלהבתי בכלל מהג'ויסטיק לניווט וזה בלשון המעטה). בסה"כ נגן מעולה, שאינו נופל מהמקבילים לו (לכל נגן יש יתרונות וחסרונות). היתרון של אייאודיו בגרסאת ה XL5 על המקבילים שלו הוא בזמן סוללה מעולה של 35 שעות עבודה ברציפות (למכשיר עם מסך צבעוני ודיסק קשיח זה מעולה). לגבי הסאונד, סביר להניח שזה עניין סובייקטיבי בעיקר. עוד לא ראיתי בדיקה מקצועית שטענה שהוא נחות מהאייריברים המקבילים, וכולם משבחים אותו על איכות הסאונד המדהימה(פרט לכותב אחד בפורום זה). אני לא מתלהב ממה שמפורסם ב CNET, זה אתר ברמה די נמוכה בעיני, שאפילו במחשבים לא הייתי לוקח את ההמלצות שלו כמות שהם, אז בטח שלא במוזיקה, שאינה ה"ההתמחות" שלו... לגבי סוני לא יצא לי לפגוש, אבל ממה ששמעתי הביקורות טובות מאוד. שמעתי בעבר טרוניות בנוגע לעוצמות הסאונד. שווה בדיקה.

gt-master

New member
כולם משבחים מקראיה בביקורות

אני שמעתי את אחד הנגני פלש שלהם בבאג והוא נשמע פחות טוב מהIFP שברשותי. שמעתי שם MPIO וגם נשמע פחות טוב. המוכר לחש באוזני שלדעתו איריבר נשמעים יותר טוב (הוא שמע את כולם). אני עצמי לא השוותי X5 מול H320 ואני אשמח לעשות זאת אבל אם לשפוט לפי הנגן פלש ששמעתי ולהסיק מזה,לפחות בנגני הפלש אין לי ספק שאיריבר עולים על איאודיו. CNET דרך אגב אחראי לדעתי לקידום של איאודיו ו COWN כולל התוכנה שלהם לPC שהם שיבחו ואני די לא היתלהבתי. אני רוצה להוסיף שלא ערכתי השווה מקצועית עם אותם קבצים ועם אותם אוזניות כך שיש מקום לטעות מצידי.מה שבטוח זה שהאוזניות שמסופקות עם איריבר שוות בהרבה על האוזניות של איאודיו וגם של איפוד (שהם ממש דרק).

barakbl

New member
אז הבדיקה שלך ממש לא מקצועית

ולא נכונה. אל תשווה עם האוזניות שבאות בבנדל. ידוע וברור שהאוזניות שבאות עם האייאודיו הרבה פחות איכותיות. גם אוהדי אייאודיו אומרים את זה פעם אחר פעם. המוכר בבאג דווקא לחש לי בדיוק הפוך כשהתלבטתי לגבי הקניה, אבל אני חושב שמוכר בודד בבאג הוא לא סמכות לקבוע בנושא...... חוץ מזה, CNET כבר אמרתי הם לא מדד בעיניי/אוזניי למרות שדווקא קשה לי להאמין שדווקא את COWON ה ינסו לקדם מאינטרסים עסקיים (בגלל שזה יצרן קטן ודווקא יצרנים גדולים יותר בד"כ משחקים במשחק המלוכלך הזה). יש אינספור סקירות ברשת, ורובן ככולן מהללות את הסאונד של ה IAUDIO, וברובן עולה הטענה שהסאונד לפחות מקביל ברמתו לזה שמפיק האייריבר על אותן אוזניות (בבדיקה מקצועית משווים עם אוזניות זהות). אז כן, ישר מהקופסא אייריבר נותן איכות טובה יותר בזכות אוזניות טובות יותר. אבל אחרי שמשווים את האוזניות, אני לא מכיר שום סקירה מקצועית שטוענת שהאייריבר נותן יותר איכות. בקשר לתוכנה, התוכנה שבאה עם אייאודיו הוא מ-ע-ו-ל-ה. אני אומר את זה למרות שאני אישית לא סובל יישומי ווינדוז, אבל התוכנות הן פשוטות מאוד לשימוש, יציבות ולא כבדות. המרת הסרטים לפורמט של אייאודיו, ריפינג של דיסקים והפעולות האחרות הן משחק ילדים. פשוט, נוח ויעיל. הריפינג כולל אפשרויות להמרה לכל פורמט שהנגן תומך בו בצורה קלה, יעילה ומהירה. לדעתי, התוכנות הללו נוגעות בשלמות. פשוטו כמשמעו. אני לא חושב שאפשר היה לעשות אותם טוב יותר. אני אולי מגזים מעט, אבל אין מה לעשות, הן פשוט מעולות. שים לב שכל מה שאתה רושם כאן נראה מגמתי. החלטת שאתה נגד אייאודיו, אז אתה "לא מתלהב מהתוכנה" (מה בדיוק היא לא עושה כמו שצריך לשיטתך?), משתמש באיזה בדיקה מדגמית של נגן פלאש כלשהו (דגם מסוים), תוך שימוש באוזניות נחותות ועל סמך אותה בדיקה אתה קובע נחרצות שאייריבר נותן איכות סאונד טובה יותר... תשמע, זה לא רציני, שלא לאמר מעט ילדותי. כל זה, בלי שטענתי שאייאודיו מציע סאונד טוב יותר משל אייריבר (למרות שרוב הסקירות טוענות שזה המצב).

gt-master

New member
אם זכור לי>>

אני רשמתי שאיריבר H320 ואיאודיו X5 הם באותו מקום ואותו LEVEL. יש להם גם את רב הצ'יפים זהים . אני לא מבין אל מה אתה זועם?הרי סייגתי את דבריי מראש מהסיבה שלא עשיתי בדיקה מקצועית אז מה ילדותי ? לי אין שום סיבה מגמתית. תהנה נהנגן שלך ועזוב אותי בשקט

באם

New member
חבר'ה... חבר'ה... לא צריך לריב ...

יש מספיק שאלות לכולם. ובכלל, טיפונת סטיתם מהנושא. שוב המטרה היא מעל הכל איכות השמע. להפתעתי, יש לציין, קריאייטיב נפלטה מהרשימה וכמובן שאייפוד ... נשארנו עם שלושה פיינלסטים לפי סדר של ההענות שלכם. 3.איי-אודיו 2.איי-ריבר. 1.סוני. רציתי לציין שאוזניות הן לא פאקטור בחיפושים שלי לא משנה אילו אוזניות יש לי בבאנדל. חשוב לי אותם 20 ג'יגה. ואיכות מעל הכל. המכשירים שהצעתם לי מכילים גם אופציות נוספות כגון רדיו, הצגת תמונות ועוד שזה טוב ונחמד אבל מעל הכל חשובה לי איכות השמע לא במחיר מלא של יכולת תפעול וכדו' ... שוב מחכה לעשות את ההחלטה הסופית עמכם. תודה !
נ.ב. איך מוסברת העובדה שעד עכשיו לא שמעתי בכלל הזכרה של השם "ריו" ... מה דעתכם?

schmulewitz

New member
בקשר לנגן

יש לי הצעה בשבילך על נגן creative zen touch 20 gb איכותי. ובמחיר 1050 ש"ח לדעתי הוא מתאים... כיוון שאין לי זמן באינטרנט (אני בצבא) אני אתן לך את המספר שלי 0545-245953 נתן

למעלה