איכות עוברים

כרמית!!

New member
איכות עוברים

היי אני בת 30 נשואה 4 שנים. מנסים כבר שלוש שנים,לפני טיפול שלישי ב IVF טיפול ראשון באיקקלומין נקלטתי אך לצערי הפלתי לאחר קצת יותר משנה טיפול ראשון של IVF - הריון כימי. הבעיה שלנו היא שאיכות העוברים ירודה (רובם CוD)ואי אפשר להקפיא אותם (בכל מחזור מוציאים לי בערך 16 ביציות !) עברתי בדיקות גם ע"מ לברר אם אני סובלת מהפלות חוזרות - הכל בסדר נשלחתי גם לבדיקות גנטייות - עדיין אין תשובה בימים אלו לפני טיפול שלישי ב IVF יש לי כמה שאלות: 1. האם יש עוד נשים עם בעיה כמו שלי 2. האם זה נראה לכם שהרופא מבקש ממני כבר לעשות בדיקות עם זרע תורם ? תודה המתחילה להתיאש !

עמית@

New member
אני מניחה שאחרי כשלונות ובעיות

עם העוברים הרופא מנסה לשנות פרמטר על מנת לנסות למצוא ת מקור הבעייה (החיבור זרע+ביצית) אם כי אפשר להכנס להריון גם עם עוברים "ירודים" (וגם את עם 2 הריונות {אמנם לא מוצלחים} מוכיחה זאת) אל תתיאשי (עדיין) וברוכה הבאה עמית

שירלי.ה.

New member
לא נראה לי שזה המועד לנסות זרע תורם

אצלי ואצל בעלי יש בעית מורפולוגיה של הזרע. השגנו תמיד עוברים באיקסי והם בד"כ נראו לא טוב! עברתי גם הריון כימי אחד ב- IVF השני ובשאר הטיפולים פשוט לא היה הריון. על זרע תורם אף אחד לא היה מוכן לדבר. כשאני העלתי את האפשרות לרופא שלי אז הוא אמר: "מה פתאם, יש עוד המון מה לנסות לפני כן". למזלי הקשבתי לו ובטיפול הבא (השישי במספר) נכנסתי להריון (שממנו יש לנו היום בן משגע בן 8 חודשים!). בטיפול האחרון שהצליח היו לי העוברים הכי יפים מאי פעם. קיבלתי לכל ארכו את הסטרואיד "דקסמטזון" כך שאולי שווה לדבר עם הרופא על האפשרות הזאת. מה שעוד היה שונה הוא שהסטימולציה בוצעה עם גונל F. כדאי אולי גם לבדוק את רמת האסטרוגנים בין ההחזרה לבדיקת הבטא ויכול להיות שצריך להוסיף תמיכת כוריגון או משהו דומה. והכי חשוב, לא להתייאש
את הרי רואה שיש עוד המון מה לנסות
בהצלחה ומהר, שירלי. נ.ב. את יכולה ליצור איתי קשר במייל אם את מעוניינת ולשאול מה שבא לך.

כרמית!!

New member
לשירלי + שאלות נוספות ../images/Emo39.gif

היי שירלי רציתי לשלוח לך אימייל אך אני לא יודעת איך (לחצתי על הקישור אך נתבקשתי למלא את הכתובת שלך ...) דבר ראשון תודה רבה על המענה
דבר שני: מורפולוגיה של הזרע - בעייה כלשהי עם הזרע ? (סליחה על הבורות) אם תוכלי בבקשה להסביר לי מה ז"א " "השגנו תמיד עוברים באיקסי" ? (שוב סליחה על הבורות) תודה מראש

מיכל @

New member
ממש לא הזמן לזרע תורם! ../images/Emo2.gif

ואם הרופא שלך מתייאש כל כך מהר, אולי כדאי לבדוק אופציות נוספות... קודם כל, ממה שאת כותבת הבנתי שהבעיה לא אצלך, אלא אצל בעלך. האם הוא עבר בדיקות זרע? בדיקה אצל אורולוג? אצלנו היתה בעיה כפולה. לי לא היה ביוץ, אבל זה נפתר בקלות אפילו עם איקאקלומין. לבעלי היתה בעיית זרע חמורה שרק החמירה ככל שהתקדמנו בטיפולים. הוא עבר ניתוח וריקוצלה (שלא עזר). עברנו IVF אחד עם איקסי ועוד שני IVF עם sperm selection בשיטת ברטוב. הראשון יצר הריון כימי, ובשני נכנסתי להריון עם תאומים. היתה פה לפני יומיים התכתבות ארוכה בנושא שיטת ברטוב. שווה לך לברר אם זה מתאים לכם.

כרמית!!

New member
זרע תורם

מיכל
שכחתי לציין שאיכות הזרע של בעלי טובה הבעיה היא שלאחר ההפריה החלוקה לא נעשית טוב

נועם@בת

New member
כרמית, מהנסיון הקולקטיבי של הפורום

לא שמעתי עדיין שאחרי שני כשלונות מדברים על זרע תורם. איכות העובר תוליה כמובן גם באיכות הביצית וגם באיכות הזרע. הבעיה היא שפרט לצורה חיצונית הנראית במיקרוסקופ, אין לרופאים הרבה מושג מה הם הקריטריונים לאיכות ביצית וזרע. אחרי כשלונות בIVF מנסים פרוטוקול טיפול אחר. מנסים לשנות הורמונים או להוסיף אספירין ודקסמטזון שמשפרים זרימת דם לשחלות. עושים את ההפריה במיקרומניפולציה (איקסי) ועוד. פונים להתייעצות אצל מומחה אחר, ואפילו... מחליפים רופא ומרכז רפואי- זה יותר פשוט מאשר להפרות בזרע תורם
בכל מקרה, אם יש חשד שמשהו בזרע לא תקין, למרות שהוא נראה טוב, זה בדיוק מה שעושה הבדיקה של פרופ´ בר טוב. בהצלחה נועם

עמית@

New member
חשבתי על זה היום..

אין לנו זרע טוב אבל העוברים מאוד יפים (דרגה 1 , 16 עוברים יפים) השאלה היא (שאלת מיליון הדולר כמובן) מה זה אומר שהם יפים, ואם משהו בגרעין התא שנלקח ונאנס להפרות (איקסי אלא מה..) לא תקין? האם זה רק עניין של מזל עד שזרע תקין יוצר עובר תקין בעל יכולות השתרשות וצמיחה, אחרת איך הסטטיסטיקה של ברטוב כ"כ טובה? ואחרת (ושוב שאלת הבסיס בIVF) למה זה לא מצליח יותר מהר? טוב, כנראה שאי אפשר לדעת, צריך לקחת את הפיתוח החדשני הזה של מצלמה זעירה שנבלעת על ידי האדם ועוקבת אחרי המעיים לכל ארכם (עמנ"ת לאתר דימומים זעירים ופגעים) ולהכניס אותה לרחם ביחד עם העובר, לראות מה באמת קורה שם (היא יכולה לשהות שם כמה ימים) הייתי מתה לראות את זה. *מהרהרת* לילה טוב

נועם@בת

New member
בIVF זה כן מצליח יותר

הסטטיסטיקה העולמית של IVF מדברת על 25% הצלחה- כלומר לידת ילד חי. שזה יותר מהסטטיסטיקה הרגילה של זוגות בגיל הפוריות. אוכלוסית היעד של IVF הם אלו שלא יכולים להרות בדרך רגילה. וזה כולל נשים בנות 50+. או נשים לגברים שבקושי נמצאו אצלהם תאי זרע. הסטטיסטיקה של בר-טוב אכן מעניינת. ובקרוב אמור לצאת מאמר שלו על שיטת בחירת הזרע. כמובן שיש לזכור ששהמטופלים שלו היו אלו שנכשלו כמה פעמים בעבר, ולהן היה מראש סיכוי קטן יותר. שבוע טוב נועם

באבו

New member
בהמשך לדיון על של פרופ´ בר-טוב.. |מרובע

יש לי את "המאמר המפורסם".. מי שרוצה אותו, מוזמנת לכתוב לי מס´ פקס שלה.. בכל מקרה, קחו שחשבון שזה צילום מצילום של צילום שנשלח בפקס... כך שזה לא מי יודע מה ברור, ותוסיפו לזה את האנגלית!! אבל, בכל זאת, מיש רוצה, מוזמנת.

נועם@בת

New member
באבו, את יכולה לבקש מחני

שתתן לנו עותק נורמלי שנוכל להכניס צילום שלו לפורום? נועם

למעלה