איכות שמיעת קשר בקסדה

איכות שמיעת קשר בקסדה

שלום לאחר שסידרתי את כל עניין התדרים המכשיר שלי (תודה למשה שקורי, עזרתך היה 100%) נתקלתי בבעיה הבאה: כאשר אני על הקרקע עם מנוע כבוי אני שומע נפלא דרך הקסדה את הקשר. זה נכון גם לחיבור ישיר של הקסדה לקשר וגם בחיבור דרך האינטרקום. כאשר המנוע מופעל אז איכות השמיעה היא נוראית (גם בחיבור ישיר וגם דרך האינטרקום) אני חייב לציין כי גם מכשיר הקשר וגם האינטרקום פועלים כרגע על סוללות (ללא חיבור למצבר של הממ"ג) בכדי למנוע כניסת רעשים מיותרים. למישהו יש רעיונות איך לשפר את איכות השמע ? תודה על העזרה. חיים.

iram

New member
רעשים בקשר

כדאי לבדוק את הממ"ג אצל חשמלאי רכב. כנראה שיש להוסיף קבל על חיבור החשמל למערכת ההצתה. מנסיון העבר כמשווק ומתקין מערכות קשר ניידות, זה הפתרון שמצאנו.

iram

New member
המשך

המלצתי נובעת מתאור התקלה המתרחשת כאשר המנוע מופעל ומייצר הפרעה חשמלית. לא ציינת האם מדובר בד"כ במכשיר נייד או ממותקן ולפי תאורך הוא מופעל כרגע ממקור מתח הסוללות. חשוב מאוד לציין כי מומלץ להתקין את האנטנה על בורג הגלגל הקידמי (ניתן להוסיף פס מתכת). בכול מקרה, יש להרחיק כמה שניתן את האנטנה מקירבת המנוע ומערכת החשמל היוצרת הפרעה משמעותית " המתלבשת" על תדר האיפנון.

ל iram

תודה על תשובותיך, אבל : המכשיר הוא נייד ואינו מחובר לאנטנה חיצונית. גם המכשיר וגם האינטרקום פועלים על סוללות עצמאיות ללא חיבור למקור המתח של הממ"ג.

הפרעות קשר - המשך

חיים שלום ! בכל מקרה, לפי תאור התופעה, הבעיה נובעת "מרעש לבן" שנוצר בתנועה הסיבובית של מנוע הבקאיי ומערכת החשמל של המנוע. כדאי גם לבדוק את האנטנה ואת רגישות הקליטה ודיוק התדר של מכשיר הקשר. בדיקה פשוטה יחסית שנערכת במעבדות קשר. תתקשר אלי ואתן לך טלפון של מעבדה טובה באזור התעשיה של חולון. 056978555 אורי אירם (IRAM)

האם פנית כבר למשה פררה ?

חיים שלום רב, דיברתי עם משה פררה - טכנאי שמרכיב אינטרקומים ומכשירי קשר לאולטראלייטים מזה 15 שנה והוא יישמח למצא לך פתרון. אני רואה שאתה לא יוצא מעניין הקשר שלך . למשה טלפון חדש -לא זה שכתבתי בהוןדעה הקודמת ומספרו הוא : 064236955 . בהצלחה אהרון.

הבעיה נפתרה

רק לידע כללי למקרה שמישהו יתקל באותה בעיה: הבעיה נבעה ממעבר קרוב של החוט המקשר בין לחצן ה PTT למכשיר הקשר לבין כבלי המתח ועוד המגיעים ללוח השעונים בכלי. ברגע שהעברתי את כל החיווט השייך לקשר לצד השני של הממ"ג, הבעיה נעלמה כלא היתה. תודה לכולם על העזרה.

למעלה