אילוף חתולים עבור סרטים- בעד או נגד?

דרורp

New member
אתה מתכוון לנרי מהעמותה?

הוא כבר בפנסיה שנתיים... מתי גרת פה?

דגלמנגה

New member
כל מה שהחתול אוהב לעשות - ונראה אותך מכריח אותו לעשות

מה שאינו אוהב, או כשלא מתחשק לו - מקובל בעיני. זה כמו סוג של לימוד טריקים ברמה גבוהה. כל זה, כמובן, ללא גרימת נזק, כמו צבעי שיער רעילים, קיצוץ שערות חישה, הטלה וכדומה.
לגבי כלבים זה שונה, כי כלבי עבודה, יעשו למען בעליהם, גם דברים שהם אינם אוהבים. משום כך, כאשר מציגים כלבים "נועזים" עאלק בסרטים, או במופעי בידור, עלולה להסתתר ברקע, מאחורי הקלעים, התעללות מכוערת. הנה דוגמה:
ישנו סרטון ביקורת על "משחק" של כלב בסרט Dog's Purpose, בסצנה שבה מזנק הכלב המשטרתי ממקום גבוה למים סוערים:
Animal Abuse On "A Dog's Purpose" Set? (VIDEO) - 9:34
https://www.youtube.com/watch?v=Qw1aPW6pYi8
בסרט הכלב אכן מזנק למים, כאילו בלי היסוס, אבל מי יודע אם הושלך או האם הורכבה התמונה משני מצבים שונים. ראיתי את הסרט ב-YouTube ונהניתי, אבל אחרי שצפיתי בסרטון הביקורת הנ"ל, לא רציתי עוד לשמוע על הסרט הזה.

דרורp

New member
אני מניח שכולנו נגד "ממלכות"?

אני מניח שכולנו נגד "ממלכות" (למשל ממלכות טיגריסים), שבהן נטען שמסממים את החיות כדי להשתמש בהן כתפאורה, מונעים שינה/מנוחה, רביית יתר, שימוש/מכירת חיות עבור צייד?

אז לא הבנתי מה ניסית לומר, 'נראה אותך מכריח' כאילו לא ניתן להכריח חתולים לעשות דברים בניגוד לרצונם?

אני אישית חושב שיש הבדל גדול בין סתם טריקים, למשל- אחת החתולות כאן, היתה תקופה שהיא היתה מזנקת על הכתף שלי- זה סתם טריק (שלה)... אבל טריקים במסגרת של הפקה, ימי צילומים, כוכבים/שחקנים... לא סביר להניח שהנוחיות של החתול לא תהיה בראש סדר העדיפויות?

הדבר הראשון שאני מלמד גורים- זה היכן להסתתר, הדבר השני- מדרבן אותם לטפס, כמה שיותר גבוה יותר טוב. כמובן שהם מתרסקים שוב ושוב עד שהם לומדים, וכמובן שאני דואג שיהיה להם משטח נוח להתרסק עליו... אתה לא חושב שאנשי מקצוע יכולים לגרום לחתולים לעשות דברים נועזים, להשליך אותך, לאלץ אותם, וכו'? אז למה זה שונה בעצם?

דגלמנגה

New member
אם צפית בסרטון שהבאת, בוודאי שמעת את המאלפת מספרת

שאחרי שהסתימו צילומי הסרט, ניסה החתול להמשיך לשחק אתה, בבית שבתפאורה, כדי להרוויח עוד צ'ופרים. איכשהו, לא נראה לי שהוא סומם לשם כך. הוא פשוט אהב את התרגילים שלמד, וכפי שהיא מסבירה במקום אחר, הוא חושב שהוא מאלף אותה לצ'פר אותו.
לגבי הבצפר לגורים שפתחת - אתה משחק בנדמה לי. חתולים באים עם טיפוס על עצים ובריחה והסתתרות - בילט-אין. כמובן שלא כל הכישורים הללו מפותחים אצלם ב-100% מהיום הראשון, אבל הם "יודעים" לעשות את זה, גם בלי שיבוא יצור אנושי ויראה להם כיצד. במלים אחרות: תמשיך ליהנות, אבל אל תשלה את עצמך.

דרורp

New member
אתה יוצא מנקודת הנחה שסרטון אחד משקף את כולם?

השאלה שלי היתה כללית- "עבור סרטים", ולא עבור סרט ספציפי כזה או אחר. גם אם השאלה נגעה בשימוש בחתולים בסרט מסויים- אתה היית מצפה ממי שאחראי על החתולים לומר שהוא מתעלל בהם וגורם להם לצער וסבל? ה-"ממלכות" למשל טוענות שהן לא מסממות... אתה מאמין להן?

יחסית למישהו עם האשמות, טענות ומסקנות בעייתיות, כמו שהדגמת רק בימים האחרונים, אתה מרשה לעצמך לחלק יותר מדי ציונים :)

דגלמנגה

New member
אתה הבאת את הסרטון שאליו התייחסתי, והמסקנות שלי אינן

מספיק בעייתיות כדי להתמודד עם המוזרויות שלך.
יש המון מקרים של התעללות בבעח"י בסרטים וצריך להיות בלש, כדי לאתר את כולם. אני מודע רק למה שהגיע לידיעתי, אבל אתה רשאי להקדיש את חייך לחקירה יסודית. הנה, תתחיל פה:
Top 10 Movies that Allegedly Harmed Animals - 11:06
https://www.google.com/url?sa=t&rct...=bvDWYTz6JDg&usg=AOvVaw01GW_S47yMym7lLSfPsUrf
ותמשיך עד שייגמרו לך כל הסרטים בעולם. אתה בוודאי תהיה עסוק מאוד ולא יהיה לך זמן לכתוב כאן את הגיגיך, אבל אני בטוח שנצליח להתגבר על כך.
הערה: אל תפתח את הקישור (Watch Mojo) שמתחת לסרטון הנ"ל. יש שם סוס טרויאני, שישמח להתעלל במחשב שלך.

ענבי שו

New member
קְשֹׁט עַצְמְךָ תְּחִלָּה

כשחתול מאבד אחיזה ונופל, הוא נכנס לסטרס איום ונורא. בשבילו, כחיה, הגעה למצב של אין אונות, היא הדבר הקרוב ביותר למוות; טורף פצוע לא יוכל לצוד את מזונו ויגווע ברעב, אוכל עשב לא יוכל להתגונן או לנוס על נפשו. זה בכלל לא משנה איזה עובי של פוך אתה שם מתחת לעץ, כדי שלא ייפגעו, כשהם "מתרסקים", כמו שאתה קורא לזה. הנזק נגרם בשניה שבה אבדו את האחיזה והתחילו ליפול. ואתה חוזר ודוחף אותם להגעה למצב הזה, שוב ושוב.

מסקנה: אתה מתעלל בגורי חתולים, מתוך איזו מחשבה אִידיiטית, שאתה, כביכול, "מכין" אותם לחיים.

למעשה, אינך שונה, בגישתך, מהמאמן של הרועה הגרמני בסרט "A Dog's Purpose", שמתעלל בכלב שלו, מתוך מחשבה על ערימת הדולרים שיקבל, ושיעניקו לו ולכלב שלו חיים טובים ונעימים.

אל תתחיל להתפלסף לי על ההבדל שבין עשיית כסף לבין עשיית טובה. שניכם מתעלמים מסבלם של בעלי החיים ומתרכזים באיך שאתם מפרשים את העתיד שלהם, ואת התועלת, שתצמח להם, מנקודת המבט האנושית.

דרורp

New member
"אתה מתעלל בגורי חתולים"

כל הכבוד על כך שהצלחת למצוא שפל מדרגה חדש. אני בטוח שזה לא היה קל, אבל צלחת את המשימה.

להכפיש אדם כסתם "מתעלל בחתולים" זה כנראה לא הספיק... הפורום סופג הכל... אז אם מותר ואפשר, למה לא להכפיש אדם כ-"מתעלל בגורי חתולים"?

מסקרן אותי לדעת מה עובר לאדם כמוך בראש כשהוא מחליט להכפיש אדם אחר בצורה כה פוגענית ובזויה. האם זה גורם לך להרגיש גדול וחזק? סיפוק פנימי שמלווה אותך לאורך היום?

ענבי שו

New member
אוי אוי אכלו לי שתו לי... אבל אף מילה על מה שאתה עושה לגורים

כמה שאתה מסכן, נטפלים אליך, מכפישים אותך...
מה דעתך להתיחס למה שנכתב, במקום להזיל דמעות
ולרחם על עצמך?

דרורp

New member
לא הבנתי... אתה מנסה לטעון שלא הכפשת אותי?

לא הבנתי את פשר ההודעה שלך. השתלשלות האירועים:
א. בהודעה המקורית הסברתי מה אני 'עושה לגורים', לשיטתך.
ב. כתגובה לדבריי בחרת להכפיש אותי ברבים כ-"מתעלל בגורי חתולים".
ג. הגבתי והסברתי מה אני חושב על הכפשתך.

ועכשיו אתה מנסה לטעון שלא הכפשת אותי ברבים? או שבעצם אתה מתלונן על כך שלא התייחסתי עניינית להכפשה שלך?

יש לי רעיון- במקום להתלונן על מר גורלך משום שלא ענו לך עניינית, אולי תנצל את ההזדמנות כדי להתנצל על ההכפשה שלך?

ענבי שו

New member
אני לא מנסה, אני אומר שאתה מתעלל בגורי חתולים ואתה כולך

מרוכז בעצמך, לא מקשיב לאף אחד מלבד מאשר לעצמך, לא מגיב לעניין, לא מתייחס לנושא, רק מזיל דמעות ומיילל, על שהעירו לך על התנהגותך הנלוזה. כדי להבין, צריך להקשיב. כדי להודות בטעות, צריך לא רק הבנה, צריך גם יושרה ואומץ. אתה מתעלם בשיטתיות מהדבר הראשון, ומשני הנותרים אין לך אפילו טיפה. אף אחד לא נולד עם חוכמה בכיס, צוברים אותה לאורך החיים. אצלך, לא חשוב כמה תצבור. הכיס שלך מלא חורים והמעט שצברת מתפזר על השביל.
איך אתה אומר? "יש לי רעיון - במקום להתלונן על מר גורלך", אולי משום שלא ליטפו אותך מספיק כשהיית קטן, אולי תנצל את ההזדמנות כדי להגיב סוף סוף לעניין? כי לאמר לך את האמת, האגו המתבכיין שלך מעניין לי את המקום שבו השמש לא זורחת.

דרורp

New member
עכשיו כשאני חושב על זה, אתה נשמע מאוד מודאג

אז יש לי רעיון! ... אני דרור, הבחור הנחמד שמאכיל חתולים בלילות בפארק ארבע העונות בהוד השרון, אם אתה במקרה מהסביבה ואתה מעוניין לתאם, נוכל להיפגש ותוכל להסביר לי מה אני עושה לא נכון?

ענבי שו

New member
למה לפגוש אותך? הסברתי לך פה, באינטרנט, בשביל זה יש אינטרנט,

מדוע אינך מדבר לעניין באינטרנט?
אני חושב שפשוט נתקעת בפינה, שבה אינך יכול עוד להסתובב ולברוח. נגמרו לך אמצעי הטשטוש וההטעיה, אזלו הרעיונות לפלפולים רבי מלל וניתוחים פסבדו-לוגיים. שיטת המסכנוּת, אף היא, התגלתה כבלתי יעילה. אז המוצא האחרון שלך הוא להריץ אותי לדבר אתך ב-4 עיניים, מתוך תקווה שאוותר על התענוג ואתה תשתחרר מהקרס.
צה...צה...צה...צה... זה לא עומד לקרות.
אני מחזיר אותך לנקודת ההתחלה: קרא שוב את נושא ההודעה הזאת.
הסברתי לך (באינטרנט) בדיוק, מה לדעתי, אתה עושה לגורים, והזמנתי אותך להגיב (באינטרנט) - להצדיק את מעשיך הנ"ל, לשכנע אותנו שאתה עושה את הדבר הנכון, או להודות בטעותך.
עד עכשו קיבלנו שתיקה רועמת וערימה של רימוני עשן.
אז מה הולך להיות הצעד הבא שלך - להיענות להזמנה, או להשתפן ולברוח?

דרורp

New member
בשביל מה יש אינטרנט? כדי להכפיש?

אתה 'הסברת' שאני "מתעלל בגורי חתולים". מדוע אתה מחפש שיח ענייני עם אדם שהכפשת ברבים וסירבת להתנצל על כך?

"להצדיק את מעשיך", "לשכנע אותנו" ... אז קודם כל אתה מתייג אותי כ-"מתעלל בגורי חתולים", ואז אתה נותן לי את ההזדמנות לשכנע שאני לא? ... מה אני אגיד, נחמד מצידך.

דגלמנגה

New member
אתה עדיין לא מגיב לעניין

אכלו לי, שתו לי... הגננת, הוא התחיל... קראו לי בשמות... אני עושה ברוגז עם כולם.
אז אינטרנט, מיתמם (לא) יקר שלי, קיים (באינטראקציה בין אנשים) כדי להחליף התכתבויות ע"ג ניר, שיחות טלפון, מפגשים פיזיים, ליבון בעיות תוך שיתוף מידע בין משתתפים, שמרוחקים גיאוגרפית, זה מזה. בשיח בין אנשים, הכרזה מסוימת, כמוה כהזמנה להגיב. אתה הרי יודע את זה ואתה מגיב פה בפורום, לאנשים, שלא פנו ישירות אליך, וגם לא סיימו את המשפט שלהם בסימן שאלה.

פורום החתולים בתפוז, נחשב למקור מידע מהימן, שגולשים רבים, לאו דווקא משתתפים פעילים, שמחפשים מידע על חתולים, מתיחסים לכתוב בו, כאל עצה חכמה, שמן הראוי לנהוג על פיה. אני מניח שזכורה לך, תגובת יוקיטה, על השימוש באלכוהול לחתולים, ועל זהירות היתר מפני מתן עצות, חסרות אחריות, מצדך, להתעלם מאזהרת היצרן על גבי המוצר. גישה, התומכת בהתעללות בגורים חסרי ישע - זה בדיוק אותו דבר. אי אפשר לעבור לסדר היום, כאשר אתה מתאר מעשים כאלה ומסרב בעקשנות להסביר את גישתך, או לחזור בך.

אני לא מעוניין לשוחח אתך, ספציפית, אני מגיב לתיאור מעשים, שבמקרה אתה כתבת ושלדעתי, אסור שיישארו בפורום ללא סיכום, לכאן או לכאן.

עד לרגע זה ממש, לא שמענו ממך אפילו מיאו אחד קטן, בנושא ההתעללות, רק טענות ותלונות ובכיות על מה שמסביב לנושא. בוא אומר לך, בצורה הברורה ביותר שאפשר: אתה לעולם לא תקבל ממני שום התנצלות שהיא; לא על הסגנון ולא על הגדרתך, עפ"י מעשיך. אתה, כמובן תמשיך להתבצר בעמדתך, שלא לדבר לעניין ורק להתלונן על מסכנותך.

צדק מי שהגדיר אותך כטרול, שכל מטרתו להרגיז ולקבל צומי.

דרורp

New member
אתה אותו 'דגלמנגה'?

אתה אותו 'דגלמנגה' שכתב:
"אתה שקרן, אהבל, נודניק וחסר מעוף, משהו שמוצא ממקום מסוים, עובר מאצבע לאצבע ואי אפשר להיפטר ממנו. לגבי החתולים - אם אתה עושה את מה שכתבת, אז כן! אתה אכן מתעלל בהם. וכבר כתבו לך איך. אתה יכול לעשות טובה לכולם וללכת להידבק במקום אחר."

ואני מבין על פי הצהרתך, שאין בכוונתך להתנצל על הכפשתך?

ענבי שו

New member
מי זה דגלנגה? אתה כמו הטוקבקיסטים שנגמרו להם המלים אז הם

הם מתחילים לקלל. זה היה מזה צפוי. תודה לך על התיאורים, זה בערך מה שחשבתי עליך, אבל מטעמי נימוס וכיבוד כללי הכתיבה בפורום, לא העליתי זאת על הכתב.
אתה דובר-אי-אמת עלוב. איש לא הציע לי עד היום לפרוש מהפורום. לך, לעומת זאת, הציעו גם הציעו.

ציטוט: "ואני מבין על פי הצהרתך, שאין בכוונתך להתנצל על הכפשתך?" סוף ציטוט

_____________ ה ל ל ו י ה ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! _____________

סוף סוף ניצוץ של הבנה, אם כי פגומה; לא היתה הכפשה, כשם שלא היה כיבוש. אבל אל יאוש, אם תתמיד במאמציך, לעמל את שלושת התאים האפורים במוחך, אתה עתיד, אולי, בעוד 4000 שנה, להבין מהו הנושא שממנו אתה מתחמק.

למעלה