אילוף כלבה- מי ראוי שישלם?

ואחריות מי לנקות את הצרכים שהכלבה תעשה בגינה?

או לכסות את הבורות שהיא אולי תחפור, או לטפל בדשא/צמחים שהיא אולי תעקור?
הענין הוא שלכל דבר במערכת יחסים צריכה להיות אחריות. האחריות היא לא תמיד משותפת. למען האמת - בדרכ היא לא משותפת ולכל אחד יש את החלק שלו.
אם בן הזוג מתעקש על גידול כלב שחברו לא אוהב ולא רוצה, ומתוך הבנה מוחלטת שכלב זה לא ריהוט שמחליפים כשנמאס ממנו והוא לנצח, בעליו של הכלב צריכים לקחת עליו אחריות בחייהם המשותפים.
זו החלטה שצריך לקבל במשותף כמו במקרה של ילד. אם הורה הגיע למערכת יחסים עם ילד צעיר, האם הפרטנר החדש לוקח חלק בגידול ובחינוך או שזה חלק ששיך אך ורק להורה הביולוגי?
בדרכ בפרק ב' ההורה הביולוגי עם או בלי מזונות הוא שאחראי לרווחת הילד. בן הזוג שאיתו גרים יכל להשתתף בחלק מהחשבונות - מסעדה, מתנות לחגים, שכירות של בית יותר גדול בגלל שמשאירים חדר נוסף לילדים, אבל הוא לא מחוייב בכך והוא לא מחוייב בכל הוצאה של הילד.

ראשית ההורים שלי נשואים

אנחנו לא.
&nbsp
שנתי אני חושב שהם לא היו לוקחים מראש כלבה אם לא מוסכם על שניהם

shron17

New member
אז בבקשה תסביר,אם אתם לא גרים במשותף, אז איך הכלבה מפריעה ?

לא ענית לי על כך ?

tgranot

New member
לדעתי אין פה עניין של אילוף כלל

כל כלב נורמאלי צריך לצאת לעשיית צרכים לפחות פעמיים ביום, בוקר / ערב.

נימוטו

New member
הבחור מעלי צודק, לא מדובר באילוף בכלל

הוא פשוט צריך להתרגל להוציא אותה קצת יותר מאוחר בלילה שלפני, למשל ב23:00 ככה ממש לפני השינה....אם היא צריכה להשתין בבוקר מה יעזור אילוף? תלמד אותה לא להשתין? המקסימום שאפשר לעשות זה ללמד אותה להשתין על השטיח בבוקר

לגבי השאלה עצמה (נניח בצד את העובדה שהיא לא רלוונטית)- אם הוא חושב כבר הרבה זמן על אילוף וסתם לא יצא לו מסיבות כלכליות אז תתחלקו, אבל אם זה לא בא ממנו וזה מפריע רק לך- אתה צריך לשלם את הכל. זה כמו שתחליט שבא לך לצבוע את הבית שלו בירוק...בן הזוג שלך מעולם לא חשב על צבע ירוק וממש לא בא לו להוציא על זה כסף אבל הוא לא מתנגד מבחינה עקרונית. לך דחוף הצבע הירוק- תשלם
.

גם אם מורידים אותה ב02:00 בלילה, ב05:30 היא שוב רוצה

נסינו. זה פשוט כך.
&nbsp
&nbsp
לגבי התשלום - אני מבין מה שאתה אומר.

נימוטו

New member
אתה יודע במקרה איזה סוג היא ומה הגיל שלה?

לדעתי תוציא לבינתיים מהראש את העניין של אילוף ותנסה לגשש קצת באינטרנט לגבי הבעיה הזאת ספציפית אם יש דרך לפתור אותה. תנסה בפורום כלבים.
אילוף זה לא כמו תרופה שנותנים לחולה כשצץ סימפטום...אילוף זה תהליך שהבעלים צריך לעבור ביחד עם הכלב והוא צריך לרצות את זה. מה גם שבמקרה הספציפי הזה אני באמת סקפטי לגבי כמה זה יעזור...5:30 זה נשמע לי קצת מוקדם אבל 6:30 למשל זאת כבר שעה נורמלית בשביל כלב...אולי בכלל יש לה בעיה פיזית שמקשה עליה להתאפק והיא מייללת כי היא מפחדת להשתין על הרצפה?
&nbsp
בקיצור העצה שלי היא להתחיל בלפרסם הודעה בפורום כלבים פה בתפוז, יש שם אחלה חברה שממש מבינים בכלבים ובאילוף.
תתייעצו איתם מה אפשר לעשות, ותתכונן נפשית לעובדה שאולי הפיתרון הטוב ביותר עבורך יהיה להתרגל לישון עם אטמי אוזניים ולהגיד תודה שאתה לא זה שצריך לקום להוציא אותה:)
&nbsp
&nbsp

נימוטו

New member
כן...פינצ'רים הם עקשנים חח

מה גם שאלו כלבים פעילים ועם קצב חיים מהיר. למיטב ידיעתי הם לא מתאימים לדירה קטנה וללא חצר.

למעלה