אילוץ חופשה

מצב
הנושא נעול.

eranback2

New member
אילוץ חופשה

אילוץ חופשה
אני עובד בחברת היי-טק שבה 500 עובדים. לפני מספר ימים קיבלו כל העובדים מייל מההנהלה על הדממה של יום אחד בחנוכה לצורף שדרוג במפעל ובנוסף כל עובד חייב לקחת יום חופש נוסף בתאום עם הבוס הישיר עד 31.12.2004 אני במאזן ימי חופש שלילי מכיוון שכל המפעל אולץ לצאת לחופשה מרוכזת של שבועיים בסוכות (מדוע לא יכלו לבצע את השדרוג בחול המועד סוכות או ביום שישי?). ברור שיש כאן מגמה של "דילול" ימי החופש הצבורים של העובדים מטעמים כספיים. האם המעביד יכול לאלץ אותי לקחת ימי חופש למרות שאני במאזן ימי חופש שלילי? בהנחה שלחלק מהעובדים יש מאזן חיובי של ימי חופש, האם המעביד יכול לאלץ אותם לקחת אותם בתאריך מסויים או עד תאריך מסויים ?

המעביד יכול לקבוע חופשה מרוכזת.

אילוץ חופשה
אני עובד בחברת היי-טק שבה 500 עובדים. לפני מספר ימים קיבלו כל העובדים מייל מההנהלה על הדממה של יום אחד בחנוכה לצורף שדרוג במפעל ובנוסף כל עובד חייב לקחת יום חופש נוסף בתאום עם הבוס הישיר עד 31.12.2004 אני במאזן ימי חופש שלילי מכיוון שכל המפעל אולץ לצאת לחופשה מרוכזת של שבועיים בסוכות (מדוע לא יכלו לבצע את השדרוג בחול המועד סוכות או ביום שישי?). ברור שיש כאן מגמה של "דילול" ימי החופש הצבורים של העובדים מטעמים כספיים. האם המעביד יכול לאלץ אותי לקחת ימי חופש למרות שאני במאזן ימי חופש שלילי? בהנחה שלחלק מהעובדים יש מאזן חיובי של ימי חופש, האם המעביד יכול לאלץ אותם לקחת אותם בתאריך מסויים או עד תאריך מסויים ?
המעביד יכול לקבוע חופשה מרוכזת.
ברור שהוא יכול לעשות את זה לגבי עובד עם יתרת חופשה חיובית. לגבי עובד שנצמא במינוס ימי חופשה, זה לא כל כך ברור, אבל אני חושב שכן, בתנאי שהעובד יצבור אחר כך את הזכות לחופשה. כלומר, אם העובד יסיים את העבודה לפני שהוא יגיע לפחות ליתרת אפס ימי חופשה, המעביד לא יוכל לקזז ממנו את ערך יום החופשה שבמינוס.

שיר ורד

New member
לדעתי זה סותר את החוק

אילוץ חופשה
לדעתי זה סותר את החוק
לפי חוק חופשה שנתית סעיף 6. (א) החופשה תינתן בחודש האחרון של שנת העבודה שבעדה היא ניתנת, או במשך שנת העבודה שלאחריה. לכן , לא ניתן לאלץ עובד לצאת לחופשה שנתית אם היא תגרום לו להיות ביתרה שלילית. אם היתרה השלילית היתה נוצרת כתוצאה מיוזמתו של העובד (שיצא לחופשה במי עבודה רגילים), אזי ניתן היה לומר שהתחשבותו של המעביד בעובד אשר קיבל חופשה במועדים בהם המעביד איננו מחויב להוציאו לחופש על פי החוק, איננה צריכה לפגוע בזכותו לקבוע את מועדי היציאה לחופשה ובפרט בימי הדממה. לגבי עובד שנמצא ביתרה חיובית, ובהנחה ששנת עבודה מחושבת מינואר עד דצמבר, זכותו של המעסיק להוציאת אותם לחופשה בחודש דצמבר, שתרוקן להם את הצבירה ל -0.

מצב
הנושא נעול.
למעלה