אילוץ - פרישה לגמלאות

אילוץ - פרישה לגמלאות

בעלי עובד במשטרת ישראל כ- 14 שנה. לפני כ- 10 חודשים קרתה לו תאונת עבודה, מאז לא חזר לעבודה בגין החלמה. כיום מחפשים לו עבודה מנהלתית מכיוון שהרופאים לא מאשרים לו לחזור לעבודה מבצעית. הייתי רוצה לדעת, באם לא ימצאו לו עבודה מנהלתית, ניתן לשלוח אותו לגמלאות למרות שאינו רוצה לעזוב את המשטרה? כרגע הם לא מוצאים לו מקום חליפי, הם אומרים שאין תקנים. האם ניתן לשלוח לי חוק שמדבר על הנושא הנ``ל?
 
זה לא פשוט כל כך

בעקרון, לפי חוק שירות המדינה (גימלאות) לא ניתן להוציא לפרישה מוקדמת מישהו לפני גיל 60. בגיל 60 ניתן ``לשקול`` הוצאה לפרישה מוקדמת ובגיל 65 כבר ניתן להוציא לפרישה מוקדמת. בעניין אי כושרו של בעלך לחזור לתפקידו הקודם - הוראות הדין והפסיקה מחייבות את המעסיק (המשטרה) למצוא לבעלך משרה אחרת שמתאימה למצבו הבריאותי החדש. אני חושבת שכדאי שתתיעצו עם עורך דין בתחום של דיני עבודה כדי לבדוק דרכי פעולה אפשריות נגד המשטרה במקרה שתתקבל החלטה להוציאו לפרישה מוקדמת. חשוב שתעשו זאת בהקדם כדי למנוע טענות שיהוי אפשריות.
 
דבר נוסף...

הרבה יותר קל לעצור את הליכי הפרישה המוקדמת כל עוד בעלך עדיין מועסק במשטרה ולא כשהוא כבר מחוץ למערכת. לכן חשוב שתתייעצו עם עורך דין גם בהקשר של דרכי פעולה אפשריות למניעה. משהו כמו ``להקדים תרופה למכה``.
 

_

New member
נא לשים לב שמדובר בשוטר

דיני העבודה הרגילים לא בדיוק חלים עליו. דומה יותר לצה``ל...
 
תגובה לאין שם

הערתך נכונה לעניין סמכויות יחודיות. לבית הדין לעבודה אין סמכות יחודית (על פי סעיף 24 לחוק בית הדין לעבודה) לדון בתובענה של שוטר הנוגעת לפרישתו מהמשטרה. חוק שירות המדינה (גימלאות) עדיין חל עליו.
 

_

New member
לא רק סמכות

כדאי לעיין בפקודת המשטרה - בייחוד הפרק התשיעי.
 
עיינתי כבר - סעיף 24 הוזכר שם.

בכל מקרה - לעניין דיני העבודה אתה (או שמא את?) צודק/ת. אבל לעניין הוצאה לפרישה מוקדמת - הוראות חוק שירות המדינה (גימלאות) חלות וכן, כללי המשפט המנהלי.
 
למעלה