האוכלוסיות עימן ניתן לעבוד
בריפוי בעיסוק רבות ומגוונות: בתחום התפתחות הילד- פגים, קשיי התפתחות, לקויות למידה, אוטיזם, פיגור, שיתוק מוחין. בתחום הפיזיקלי- פגיעות כף יד, פגיעות חוט שידרה, נשים בשיקום לאחר סרטן שד, קטיעות, אנשים לאחר שבץ מוחי, פגיעות כתוצאה מתאונות דרכים וגידולים. קיים התחום הגריאטרי והתחום הפסיכיאטרי ובטוח ששכחתי עוד כל מיני דברים... בוודאי שאדם שנרתע מאוכלוסיות קשות יכול להיות מרפא בעיסוק. הנה אני לדוגמא. בתקופת ההכשרה האחרונה שלי בהיותי סטודנטית שובצתי בבית איזי שפירא, שם מטופלים תינוקות וילדים שפגועים מאוד מאוד קשה (שיתוק מוחין). בשבוע הראשון כל הזמן בכיתי. כל מנגנוני ההגנה שלי ממש קרסו. הייתי אז בת 25, כמובן עדיין ללא ילדים משל עצמי, וזה השפיע עלי מאוד קשה. חודש ימים לקח לי לגעת שם בילד. לשימחתי הרבה עקב הקושי שובצתי במקביל גם במכון להתפתחות הילד, ושם ממש פרחתי. אני זוכרת שאמרתי למדריכה שלי בבית איזי שפירא שאני רוצה לעבוד עם לקויי למידה והיא ממש לא הבינה אותי. היא אמרה לי שזה היה מאוד מלחיץ אותה לעבוד איתם, כי הרי לא רואים משהו פיזי, הם רגילים לגמרי, ואיך בכלל מאבחנים מה הקשיים שלהם שכן הם בעלי אינטיליגנציה תקינה. היא אמרה שלה הרבה יותר קל לעבוד עם התינוקות המשותקים, כי כאן הדברים הרבה יותר גלויים לעין וברורים. את מבינה?- מה שעניין אותי הלחיץ אותה. ומה שהיא נמשכה אליו- גרם לי לתחושות קשות ביותר. זה אחד הדברים היפים במקצוע- אחרי הלימודים כל אחת יכולה למצוא את מקומה. וכן, יש עבודה רבה עם האוכלוסיות ה"פחות קשות".תלוי לאיפה את מכוונת ולמה את נמשכת. אשמח לענות על שאלות נוספות (בראשית השבוע, שכן אני נוסעת לחופשה קצרה). שירה דוד, מרפאה בעיסוק.