אילו בעיות יכולות לצוץ לאזרח ישראלי

zelig0n

New member
אילו בעיות יכולות לצוץ לאזרח ישראלי

שלא היה בארץ למעלה מעשור (ביטוח לאומי ושות׳)? מה כדאי\צריך לבדוק? רשיון נהיגה ישראלי כבר לא בתוקף שנים, האם יוכל לנהוג עם רשיון אמריקאי?

יוספוס11

New member
נחלק לשני חלקים - חובות ונהיגה.

הבעיה הפוטנציאלית שתפגע בביקורך ומקורה בביטוח לאומי היא חוב כספי שלא ידעת עליו. חוב כספי יכול לצוץ מכל מקור כלשהו. גם מאיזה מינוי ששכחת לבטל או מאיזה צ׳ק שמישהו הפקיד לחשבון שכבר סגרת מזמן באיחור רב.

חובות כספיים יכולים ליצור בעיות של:

1) הוצאה לפועל.
2) תפיחת חובות ״ישראלית״. זו מדינה בה חוב של 500 שקל יכול להפוך ל-200,000 שקל תוך שנים ספורות (עושים הכל לפעמים כדי לא להודיע לבעל החוב על החוב כדי שיתפח. זו ההשקעה הטובה ביותר שיש). מאד ״נחמד״ להם להעמיס ריבית, הצמדה, ״טיפול עורך דין״ וכו׳.
3) עיכוב יציאה מהארץ עד לסידור החוב. במקרה זה ישראל הופכת להיות מלכודת עכברים עם גבינה. הגבינה היא הכיף של לבקר בארץ - המלכודת היא שלא תוכל לצאת עד שתשלם כל גרוש.

אין בעיה למי שלא תושב ישראל לנהוג עם רשיון אמריקאי לאחר שנתן לישראלי לפוג. אני עשיתי את זה שנים.

zelig0n

New member
תודה על התגובה

ניתן לברר האם קיימים אי אלו דברים פתוחים?

יוספוס11

New member
עם יפוי כח נוטריוני כל קרוב משפחה בישראל יוכל

לברר בהוצאה לפועל אם קיימים תיקים נגדך.

zelig0n

New member
תודה

Woking

New member
"אין בעיה" זאת קביעה קצת נמהרת

שים לב: אזרח ישראל תושב חוץ, רשאי לנהוג בישראל על סמך רישיון זר במשך שנה מיום כניסתו לישראל, בתנאי כי שהה בחו"ל שנה אחת לפחות לפני כניסתו לישראל (השהות בחו"ל צריכה להיות צמודה לכניסה לישראל בה הוא מבקש לנהוג). אם הוא מבקר בישראל פעמיים בתוך פחות משנה אחת, או עשה "ביקור הכנה" לקראת שובו לארץ דרך קבע חודשים אחדים אחר כך, בפעם השנייה הוא כבר לא יהיה זכאי לנהוג עם רישיון זר, כי הוא לא שהה בחו"ל שנה רצופה לפני כניסתו לארץ. (מתוך אתר משרד התחבורה, ההדגשות שלי).

ישראל, ארץ המגבלות הבלתי אפשריות.

יוספוס11

New member
עדכון חשוב.

לא הייתי מודע לו כלל והייתי ״עבריין״ פעמים רבות, כיוון שהרשיון הישראלי שלי לא חודש למעלה מעשור ותמיד בישראל נהגתי עם האמריקאי שלי.

eladts

New member
למזלך לא עצר אותך שוטר

ויותר חשוב, לא היית מעורב בתאונה. אם היית מעורב בתאונה תהיה בטוח שחברת הביטוח היתה קופצת כמוצאת שלל רב על האפשרות להתחמק מתשלום, למרות שאת הכסף שלך הם כבר לקחו.

Woking

New member
היופי הוא

שפעם בשל תקנות משרד התחבורה מי שהיה ברשותו אי פעם רשיון ישראלי לא היה יכול לנהוג עם רשיון אחר, אפילו אם הרשיון הישראלי לא היה בתוקף (היה על זה שרשור כאן לפני כמה שנים). אז סוף סוף שינו את התקנה (שאפילו בית-המשפט הישראלי, כשנאלץ להרשיע ישראלים שעברו עליה מבלי דעת, ציין שהיא לא הגיונית ולא הוגנת), אבל עשו את זה בצורה ישראלית לגמרי. מי שמבקר בישראל פעמים בשנה עדיין לא יכול לנהוג. בקיצור לא עשו כלום. בפועל אני משער שהרבה ישראלים נוהגים עם רשיון זר בהנחה שזה תקין, אבל כמו שאמרת, אם חלילה יהיו מעורבים בתאונה, אפשר לסמוך על חברות הביטוח שיחפרו ברשומות משרד הפנים בשביל לברר מתי היו בישראל.

יוספוס11

New member
מעניין אם זה כלל גם ישראלים לשעבר - כאלו

שויתרו על אזרחותם הישראלית - ואין באפשרותם לחדש או לעשות מחדש רשיון ישראלי.

Woking

New member
ובגלל שאני משועמם

הלכתי ומצאתי את השרשור הזה: http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=25.

באופן מעניין מה שהעו"ד אומר על החוק שונה ממה שכתוב באתר משרד התחבורה. אני לא אופתע אם זה דווקא העוֲֲ"ד שצודק. בכל מקרה השורה התחתונה היא הדברים הבאים שהוא כותב באתר שלו:
הבעיה היא שלמעשה שוטרים לא בודקים את הדרכון, ופעמים רבות בדרכון אין חותמות כניסה ויציאה. הם בודקים את מספר תעודת הזהות של הנהג, מוצאים שרשיונו הישראלי לא חודש במשך תקופה ארוכה ומוסרים בידו הזמנה לדין. השוטרים מעדיפים שבית המשפט יתמודד עם הטענות ויחליט האם יש כאן עבירה או לא.
...
בשל כך, המלצתנו לישראלים החיים בחו"ל ומגיעים לישראל – אם אין בידכם רשיון נהיגה ישראלי תקף, אל תנהגו בישראל. אם אתם מגיעים לישראל לחופשות שנתיות, תטרחו ותוציאו מחדש רשיון ישראלי, ותדאגו שיהיה בישראל מישהו שיקבל עבורכם את הדואר וידאג לתשלום אגרת חידוש הרשיון. זה ימנע בעיות ועיכובים עם המשטרה וחברות הביטוח.

יוספוס11

New member
ישראלי לשעבר לא ישא עמו כל מסמך ישראלי.

לא רשיון נהיגה
לא תעודת זהות
לא דרכון ישראלי

ואם שמו Avi Cohen? יחפשו את האבי כהן הראשון ויבדקו קיום רשיון ישראלי על פי מספר תעודת הזהות?

ז

Woking

New member
קטונתי מלנחש כיצד ינהג שוטר במדינת היהודים

ואני חושב שזה המסר העיקרי של המאמר. התקנות מבולבלות ומבלבלות ויש סיכוי מסויים שהשוטר יעדיף לרשום דוח מאשר להפעיל את הראש. אותו עו"ד שכתב בפורום מספר לטענתו שבכל שנה מגיעים אליו 2-3 ישראלים שנקלעו למצב הקפקאי הזה.

ממה שכתוב במאמר הנ"ל אין הבדל בין אזרח ישראלי או אזרח זר. בכך יש הגיון כי מה שחושב הוא איפה הנהג מתגורר באורח קבע, כלומר תושבות.

בכל מקרה הקישור שנתתי למעלה היה שגוי. השרשור כאן: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=25&messageid=158537193

והמאמר: http://lea-goldman.com/2012/01/08/driving-foreign-licence-in-irael/

הכי טוב שלא ידבר עברית

ובגלל שהשוטרים לא מבינים הולנדית יש מצב שישחררו אותו.

למעלה