אילו הורים בוחרים שלא לחסן לפי התכנית המומלצת

אילו הורים בוחרים שלא לחסן לפי התכנית המומלצת

הורים מחתך סוציו-אקונומי גבוה יחסית ומשכילים מאזורים מבוססים (תל אביב) - הם הקבוצה העיקרית שבוחרת שלא לחסן לפי התכנית המומלצת.

מתיישב עם מסקנות העמותה למתן מידע על חיסונים: הסיבה העיקרית לבחירה שונה מהמלצות משרד הבריאות - לימוד הנושא וקבלת החלטה מושכלת.

"איגוד הרוקחים העולמי בהאג" = הנה כתובת נוספת

הנושא של זהויות בדויות

נראה לי שהאיגוד הוא כתובת ששם אפשר לקבל מידע על חיסונים... הם יושבים בהולנד.... יתכן ששגרירות ישראל בהולנד (( כבר נחפש בגוגל )) היא הגורם המתאים לפניות בינלאומיות בתחום זה

השגריר חיים-דיבון ....

סוף סוף ... יתכן שיש לנו כתובת .... למי פונים בענין "ההדברה הביולוגית" שנעשית ליילודים .... - השגריר חיים דיבון יהיה המקשר שלנו - בגלל שהאקסית של נתניהו הגב מיקי הרן מנוגדת ענינים בפרשה.

קומרן

New member
מעניין כמה מתוך ההורים המשכילים שלא מחסנים

מגיעים מתחומים הקשורים לנושא (תחומי הרפואה השונים , מדעי החיים וכ'ו) ביחס לתחומים שאינם קשורים לנושא (כאלה שלא קשורים למדעי החיים).

אני מקבל שאולי ה"משכילים" יותר חשופים למידע ומרגישים יותר נוח לפעול לא לפי משרד הבריאות על סמך המידע שהם קוראים. השאלה המשמעותית פה היא האם אותם הורים מסוגלים להעריך נכון את איכות המידע שהם מגיעים אליו.

zlp

New member
כרגיל, מידע לא רלוונטי

כל עוד אין נתונים לגבי אלה ששקלו (גם אם ההחלטה היתה לחסן) וחתך שלהם- למידע אין משמעות.

"מסקנות העמותה למתן מידע על חיסונים" שוב מעידות על חוסר הבנה בקריאת נתונים.

מחפשים את השקל מתחת לפנס...

"המחקר נערך על ידי עיריית ת"א, אוניברסיטת חיפה ומשרד הבריאות, ונבדקו בו תיקיהם הרפואיים של יותר מ־14 אלף תינוקות וילדים במחוז חיפה של משרד הבריאות ובעיריית תל אביב"

יש לנו לכל היותר השוואה (בעייתית מלכתחילה) בין מחוז חיפה לת"א (העיר עצמה בלבד, לפי הנתונים). אז כן, בת"א, הכרך הגדול, לא מחסנים יותר, מסתבר, אבל היציאה בהכרזה, איזו הפתעה – ההורים שלא מחסנים הם מת"א?! באמא-ש'כם!

יש לי תחושה שלו בדקו בירושלים, בית שמש ויישובי הנגב היו מגיעים לתוצאות אחרות, מי הם עיקר ההורים שלא מחסנים ועד כמה הם באמת אקדמים בני 30+ שגרים בת"א...

מישהו ביקש ממך לעבוד? טענת טענה, תני מקור

אני לא רואה טעם להתייחס לדברייך בפורום כי את עצמך לא מקור אמין מבחינתי. אם את רוצה שיתייחסו אלייך ברצינות, תראי על מה את מסתמכת. לא רוצה, בעיה שלך, לא שלי. אני התייחסתי לקישור שנתן מנהל הפורום (שגם הוא לא עובד אצלי, ובכל זאת טרח והביא מקור לדבריו).

פולספגן

New member
שתלמד תרבות דיון, אז אתייחס אליך -

קרי, אם היית מבקש בצורה הבאה "אפשר
לקבל קישור לכתבה?", אז הייתי מצרפת ואפילו נותנת לך קובץ תמונה או PDF בכדי לקרוא בחינם, אך כאשר אתה בהמתי וחושב שכולם חיים בזכותך ומחכים לאישורך, לא תקבל שום התייחסות.

כשתלמדי תרבות דיון לא יצטרכו להתחנן ולבקש ממך

אז זורקת פתיתי מידע סתומים, לא כותבת על מה את נסמכת... עושה טובה שאת מסבירה משהו, ואז מנסה ללמד אותי על תרבות דיון?
הצחקת אותי.

ואם לא אקבל שום התייחסות זה מצוין, את מוזמנת להפסיק להתייחס להודעותיי, אני מודה לך מאוד מראש. להזכירך, את זו שהגבת לי מלכתחילה...

מעניין שלפי "הארץ" הנתונים אחרים ואף סותרים

את הקביעה שמדובר בעיקר באזור ת"א:
"עוד נמצא קשר בין אזור המגורים לסרבנות לחיסונים, אם כי אופיו של הקשר עוד לא ברור לאשורו. לתושבי תל אביב במחקר היה סיכוי גבוה ב-37% לסרב לחיסונים לעומת תושבי חיפה, ולתושבי אזור חדרה סיכוי גבוה ב-60% לסרב לחיסון. אזור חדרה במחקר כלל גם את קיסריה ופרדס חנה-כרכור, שבהן לפי משרד הבריאות ידוע כי רווחת התפישה המתנגדת לחיסון ילדים. אזור חיפה כלל גם את הישוב קריית טבעון, שגם בו ידוע כי מתגוררים הורים המסרבים לחיסוני טיפת חלב."

חשוב להדגיש שעדיין מדובר בשלושה אזורים שאינם מייצגים את המדינה כולה. כמו כן ב"הארץ" ישנה התייחסות לעובדה שלא רק הורים מחתך סוציו-אקונומי גבוה לא מחסנים, אלא גם להפך, בחתך נמוך (וכאמור, אצל חרדים ובדואים למשל זה קיים באחוזים גבוהים בהרבה, אבל בדואים אינם מיוצגים כלל וחרדים מעט מאוד, יש להניח, לפי האזורים שנבחרו).

"לדברי עמית אהרון, “בעוד אימהות ממעמד סוציו-אקונומי גבוה לא מחסנות תינוקות מבחירה אישית שלהן, אימהות ממעמד סוציו-אקונומי נמוך מחסירות חיסונים בגלל חסמים התנהגותיים או תרבותיים, חוסר ידע או חוסר ארגון”."

ועוד שתי פסקאות חשובות מ"הארץ":
"לאחרונה הוחלט במשרד הבריאות לבחון דרכים להתמודדות עם ההורים הצעירים המסרבים לחיסונים. בין השאר נבחנת אפשרות לשתף את הציבור בהליכי קביעת המדיניות בתחום החיסונים בישראל. בשבוע שעבר הקים ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ’ איתמר גרוטו, ועדה לבחינת הנושא בראשות ד”ר סוניה חביב, סגנית רופא מחוז חיפה.

לדברי רשפון, “התופעה החדשה איננה ‘סרבנות’, אלא רצון ההורים באוטונומיה על חייהם ועל חיי ילדיהם. “בדור שלנו, סמכנו על הממסד ועשינו אוטומטית חיסונים לילדים. היום יש שיעור הולך וגובר של הורים צעירים שאומרים - עם כל הכבוד לממסד ולאקדמיה ולמשרד הבריאות - אנו רוצים לקבל את ההחלטה בעצמנו. זה תהליך אופייני למדינות המפותחות, ולא רק בתחום החיסונים, ודורש השקעת משאבים גוברת במתן מידע גלוי ושקוף ובשיתוף הציבור בקבלת החלטות”."

אני בהחלט בעד שקיפות והעברת המידע. עדיף שזה ייעשה בצורה אחראית, מסודרת ורשמית מכל מיני שמועות באינטרנט והסתמכות על אתרים כאלה ואחרים שאמינותם מוטלת בספק.

ואני רוצה להדגיש מדבריו של פרופ' רישפון

"אני בהחלט בעד שקיפות והעברת המידע. עדיף שזה ייעשה בצורה אחראית, מסודרת ורשמית מכל מיני שמועות באינטרנט והסתמכות על אתרים כאלה ואחרים שאמינותם מוטלת בספק."
והמבין יבין

למעלה