אילו היתה לי הזכות...

אילו היתה לי הזכות...

היי חברעס, בטח אתם כבר לא זוכרים אותי... עבר קצת זמן... רציתי לפתוח נושא לדיון- בתקווה שלא תכעסו על הנושא ותשתפו פעולה. כולנו אנשים ביקורתיים, ולמרות האהבה של כולנו לבטי, רציתי לשאול אם יש פה מישהו שהיה משנה משהו בשיר שלה?

ADVAM4

New member
../images/Emo13.gifשלום..

אף אחד לא כועס.. ואת מוזמנת להיות כאן איתנו:) אני אישית לא הייתי מחליפה שום משפט בשום שיר של בטי.. המילים נגעות תמיד במקומות הנכונים.. אני אוהבת את הישירות.. :)

אם יורשה לי ולא יורשה...

הייתי משנה המון דברים בעיבוד של השיר הראשון. אני חושבת שנדנדה הרבה יותר חזק בהופעות והעיבוד שלו יותר נכון. יותר אהבתי את הביצוע השקט והראשוני של סיבות אישיות. הטקסטים של בתי מושלמים ואין מה לגעת בהם. ואני מאוד אוהבת את שני האלבומים אבל אני חושבת שחסר שם משהו בעיבוד. וסליחה על הישירות. ולצורך הבהרה, שני האלבומים של בטי הם אלבומים מדהימים ואני מאוד מאוד אוהבת אותם. אפילו שחסר בהם עוד קצת חומר קסם שיהפוך אותם לאלבומים שיהיו אהובים על יותר אנשים.

את די קלעת למה שהתכוונתי

ועצוב, אתם באמת לא זוכרים אותי... כתבתי לפעמים בניק גילתש (וזה גם השם שלי- גילת) אני גם התכוונתי לשינויים יותר בקטע העיבודי מה שאני הייתי משנה זה את העיבוד של אחד השירים שאני הכי אוהבת- אם אהבתו. אני חושבת שהעיבוד ה"דליל" טיפה עושה עוול עם השיר המדהים הזה. המילים עוצמתיות, והלחן מדהים. אני לא מתכוונת שיהיה עומס. לא תופים ולא דיסטורשנים, כי אחרת השיר יאבד מהערך והעדינות שלו. יש בשיר הזה גם אוירת מיסתורין כזאת- עם הפסנתר ה"כבד" ואיך שבתי שרה. בכל אלו לא הייתי נוגעת. מה שאני מתכוונת זה לדינמיקה של השיר. הייתי מוסיפה הרבה יותר עוצמה לפסנתר, ככל שהשיר מתקדם, ושמה דגש במיוחד על הפזמון. כשהיא שרה "לא עושות אותנו" הפסנתר טיפה מתגבר- ואז מיד שוב נחלש. ההרגשה שלי מהשיר הזה, היא שהוא לא מתקדם לשום מקום. כאילו אין לו נקודת שיא כלשהי, למרות שמבחינת מלל יש ויש. הייתי מגדישה מאוד- אולי מכפילה את בטי עצמה או מוסיפה קול שני (כמו שיש בהופעות)- בשורות האחרונות של הפזמון, כי לדעתי זה השיא של השיר. כשהבית השני מתחיל- זה נשמע ממש כאילו פשוט השיר התחיל מהתחלה- אין שום שינוי. אני גם לא אוהבת את זה שהפסנתר מכפיל את המלודיה- המילים טיפה הולכות לאיבוד... ותהרגו אותי- אני עדיין מתה על השיר הזה. אולי בגלל איך שהיא שרה אותו בהופעות.

לי יש ביצוע מדהים מדהים של השיר

בגיטרה. כשבטי היתה עוד בתי היא התארחה באולפני רדיו קול הנגב שעבדתי בו. לפני הספישל היא שאלה אותי איזה שירים לשיר בספיישל. אני ביקשתי את מניפולציה ובטי לא הסכימה כי היא טענה שיהיה לה קשה ללוות את עצמה בלי פסנתר. ביקשתי את אהבתו ובתי אמרה שזה שיר שדורש פסנתר גם כן, התעקשתי וטענתי שאני שומעת את השיר על גיטרה. בטי ניסתה לנגן את השיר על גיטרה ודי התלהבה מהתוצאה. בספיישל היא ביקשה לבצע שירים אחרים שהיא יותר בטוחה בליווי שלהם. בתום הספיישל ביקשתי ממנה שנקליט את הביצוע לאהבתו, אמרתי לה שאם היא לא תאהב את התוצאה אני אמחק מייד את ההקלטה. לשמחתי, בטי הסכימה וזו המזכרת היפה ביותר שיש לי מבטי. וכשחושבים על זה נדמה לי שסיפרתי פעם את הסיפור הזה.

RTur

New member
היי.. "את מוכרת לי מפעם.." ../images/Emo6.gif

הכינוי שלך באמת מוכר לי.. לגבי שאלתך.. בהחלט שיש דברים שהייתי משנה.. ב"מר לי" בכניסה לפני שהיא מתחילה לשיר זה נשמע לי טיפה ריק מדי כאילו חסר איזה בשר בחלק הקצבי.. לגבי "פרפרים", אמנם אני תמיד חשבתי שהעיבוד שבדיסק הוא אחלה אבל אחרי ששמעתי את העיבוד המחודש בהופעה - הוא פי 15 יותר טוב ואני מאוד אשמח אם הגרסה הזאת תוקלט מתישהו בגרסת אולפן ותצא לאור.. "נדנדה" באופן כללי סבבה אבל משו שקצת מעצבן בו הוא שכל הכלים (גיטרות ובאס) מכוונים בזיוף של רבע טון וזה קצת מעיק כשמנסים לנגן עם השיר על הפסנתר חח זה מה שעלה לי ברגע זה.. יכול להיות שאזכר בעוד כמה דברים אחר כך..

למעלה