אילו זרמים יש בהומאופתיה

רותיש1

New member
אילו זרמים יש בהומאופתיה

ומדוע הם נוצרו? הזרמים השונים מייצגים ממש תאוריות שונות, טיפול ואיבחון שונה או שההבדלים קטנים ולא משמעותיים? ואם כן, איך ניתן לדעת מי הוא הומאופת "מקורי" ומי לא? תודה ושבת-שלום רותי

שלום רותי וברכות

לרגל פתיחת הפורום בקרוב. יש לי הרבה הערכה לסוג'וק ובעצמי ארצה ביום אחד ללמוד את השיטה המופלאה הזו. פעם אחת יצא לי להשתתף בתוכנית טלויזיה ואחת המשתתפות סבלה מכאבים בסינוסים ומשתתפת אחרת, מטפלת בסוג'וק הציעה לה את עזרתה. ראה זה פלא תוך כדי הדיוקר הכאבים נעלמו ובמקומם הופיע חיוך משתאה. בהחלט מרשים מה ההבדל בין האסכולות? יש את הקלאסית שמטפלת בעזרת תרופה שעשויה ממקור אחד בלבד. ויש את הגישות האחרות המטפלות בעזרת מספר תרופות בעת ובעונה אחת - הן נקראות הומיאופתיה צרפתית או מודרנית. הגישה הקלאסית מתייחסת אל האדם כמכלול ומחפשת להבין למה פרצה המחלה ומהם מאפייניה האישיים ועל פיהם לבחור את התרופה המתאימה ואילו האחרות עניינן להשתיק את הסימפטומים ובדומה לרפואה הקונבנציונאלית, בלי להתחשב במיהו החולה ומדוע חלה - דבר שעשוי בטווח הקצר או הארוך להחמיר את המחלה. הזרמים הלא קלאסים נוצרו בעיקר בגלל אינטרסים כלכליים בין מטפלים לבתי מרקחת, לאחר מותו של מייסד השיטה ד"ר סמואל הנמאן ומקורם בצרפת. לסיכום, הומיאופת מקורי = קלאסי. מקווה שעזרתי. שבת שלום

רותיש1

New member
תודה

גם על התשובה וגם על הפירגון שבוע-טוב רותי נ.ב. אני עכשיו לומדות את יסודות ההומאופתיה אצל מורה דגול. התיאוריה מרתקת.

למעלה