אילו חידושים יש בנושא מסנני קרינה?

נטע234

New member
אילו חידושים יש בנושא מסנני קרינה?

שלום רב, כל מסנן קרינה שניסיתי, עשה לי תחושה לא נעימה על העור, או סתם גרם לעור להראות לא טוב- גם בזמן מריחתו וגם לאחר הסרתו. ניסיתי גם מסנן כימיקלי וגם פיזיקלי. לגבי מסננים המבוססים על צינק אוקסיד או טיטניום דיאוקסיד יש לי בנוסף, גם בעיה להסירם- כי הם משאירים משקע לבן שאני נאלצת לקרצפם ע"י מברשת או גרגירים. שמעתי שיש פיתוח של מסנן קרינה שמבוסס על כולסטרול. האם ידוע לך פרטים בנושא? מה באופן כללי החידושים בתחום מסנני הקרינה? (גם אם זה בעולם ועוד לא יצא בארץ) המון תודה נטע

tevagil

New member
תקראי זאת

ההשפעה הבריאותית של אור השמש היתה ידועה עוד לפני אלפי שנים, ובספרות ההודית העתיקה אל השמש היה אחראי לבריאות טובה. במצרים היו אוניברסיטאות לרפואה בהן ההתמחות היתה בריפוי באמצעות השמש. הקשר בין השמש לבריאות היתה עובדה ידועה עד לתחילת המאה ה-20 ועד אז הרופאים היו ממליצים להשתזף בשמש, כאמצעי לריפוי מחלות רבות. החל משנת 1980 לערך, חל מהפך בתפיסה הזאת, וכיום ישנה תעמולה רבה כאילו אור השמש גורם למחלות. מתעמולה זאת מרויחות החברות המוכרות מוצרים להגנה מפני אור השמש כמו שמני שיזוף, משקפיים, ציפוי לזכוכית ועוד. כתוצאה מתעמולה זאת, רוב האוכלוסיה אינו נחשף לשמש וכתוצאה מכך מפתח מחלות, חלקן מחלות עור וחלקן מחלות פנימיות. אחוז החולים במחלות פסוריאזיס, אקנה, סרטן העור, ויטיליגו ועוד עולה כל הזמן ומגיע כעת לעשרים אחוז. הנזק הנגרם לגוף כתוצאה מחוסר חשיפה לשמש במשך תקופה ארוכה הוא גדול, ובחלק מהמקרים הינו תמידי, וחשיפה מחדש לשמש איננה יכולה כבר לרפא את המחלה. הריפוי מתאפשר רק באמצעות שיזוף באמצעות מנורות מיחדות, אשר מייצרות את האור האולטרה-סגול הקיים בשמש, אך בעוצמה רבה יותר. השיזוף במנורות המיוחדות נעשה בדרך כלל במרפאה, שיש בה מיתקנים עם מנורות מיוחדות. קיימות בעולם אלפי מרפאות כאלה, אבל לא מספיק , ובדרך כלל לא בקירבת מגוריו של החולה, אשר נאלץ לפעמים להשתזף במנורות כל יום.

נטע234

New member
תגובה

ראשית, תודה על תגובתך. או.קי, יש צדק בדבריך. ואני מוכנה ללכת עם בגדים קלים, כך שרב גופי יחשף לשמש, ואפילו לא ללבוש משקפי שמש. אך איני יכולה לשאת שעור הפנים שלי מתקמט ומתמלא בנמשים- מסיבות קומסטיות גרידא. לכן עדין שאלתי לגבי מסנני הקרינה נשארת בעינה. ברגע שאמצא מסנן קרינה שיתאים לעורי הרגיש, אוכל להתהלך טיפה יותר בשמש, מבלי לפחד שאני מתקמטת שוב תודה נטע

tevagil

New member
מה רע בכובע ?

קרניים אולטרה סגולות מוחזרות מעט מאוד, וכמעט רק קרינה ישירה מהשמש כוללת אותן.

נטע234

New member
כובע לא מכסה את הכל וגם הרבה

קרינה באה ישירות מהצדדים. כשאני לובשת כובע אני רואה שמאזור תחתית האף ומטה, כבר יש שמש על הפנים. (שלא לדבר על זה שמסתכלים עלי כעל מוזרה שאני הולכת עם כובע, אך זה מחיר חברתי שאני מוכנה לשלם)

tevagil

New member
לא מדויק

השמש חזקה בעיקר בקייץ ובצהריים, ואז כובע עם שוליים לא נותן לקרניה להגיע לפנים. ואני בכלל לא חושב שמסתכלים על מישהי עם כובע כמוזרה.

למעלה