אילו יכולתם להפגש עם סופר
אהוב

sagiberg

New member
אילו יכולתם להפגש עם סופר../images/Emo23.gifאהוב

סתם פגישה על כוס קפה, כדי להכיר את האדם שמאחורי הסיפור,במי הייתם בוחרים.(לא חייב להיות סופר חי). אני חושבת שהייתי רוצה לפגוש את קרול לואיס

Rivendell

New member
המממ. יצא לי כבר לפגוש כמה

שרציתי, והיה באמת מקסים. הייתי גם רוצה מאוד לפגוש את משה אופיר, שכתב את "ללכת יומם ולילה" - כי הוא נשמע לי איש מקסים ומצחיק. ואת קוני ויליס, שגם נשמעת לי כמו אדם מאוד מיוחד. ואת אן מק'קפרי. ואת הרוקי מורקאמי
. מאלו שאינם בחיים, הייתי רוצה לפגוש את רומן גארי.

הייתי רוצה לפגוש את

קרול לואיס גם כן. את יעקב שבתאי שנפטר לצערי. את סטיבן קינג. את מילן קונדרה. את סביון ליברכט.

את הסופרת מרים רות.

הסופרת כיום בת 94. ואת ספרה הראשון: "מעשה בחמישה בלונים" כתבה כשהייתה בת 66.. והוא עדיין ספר שנמצא בכל גן ילדים, וכמעט בכל בית שיש בו ילדים! מה שמרתק אותי אצלה זה דווקא הפריחה המאוחרת שלה. ולדעתי ספריה גאוניים, ולא בכדי *נתפסים* אצל ילדים בגיל הרך. אני חושבת שלכתוב ספרים כמו שלה (תירס חם, מעשה בחמישה בלונים ועוד רבים אחרים), יש צורך בחשיבה מיוחדת, אפילו גאונית. לדעתי... ספר ילדים מוצלח דורש כשרון אמיתי ומיוחדות אנושית יוצאת דופן. יש לי המון שאלות לשאול אותה..
שבת שלום ומבורך

sigalit33

New member
את מרים רות כבר פגשתי...

במסגרת עבודה לאונ' שעשיתי על הכתיבה שלה לפני כמה שנים. לשמחתי יצא לי לשמוע ולדבר קצת גם עם אתגר קרת. הייתי מאד רוצה לפגוש את איאן פלקונר (סדרת ספרי "אוליביה"), קראתי את הספר השלישי, שטרם תורגם והוא פשוט נפלא בעיני. הייתי שמחה לדבר גם עם רואלד דאל כי אני מאד אוהבת את "מטילדה", "דני אלוף העולם" וכו'. מי עוד? ד"ר סוס כמובן!!! (למרות שהוא מת, אז זה יהיה קצת קשה...)

sigalit33

New member
היה נהדר../images/Emo22.gif

כשנפגשנו היא היתה בערך בת 90, כמעט לא רואה אך מלאת סבלנות, רצון לספר ולענות לשאלות שלי. אפשר לשמוע בקולה כמה היא אוהבת ילדים (היא הרי היתה גננת שנות רבות מאד ואף לימדה פרחי הוראה) וכמה אוהבת את ספריה לילדים. היה מרגש במיוחד לשמוע אותה מספרת קטעים מתוך הספרים שלה. אני עדיין יכולה לשמוע בראש שלי את קולה האומר באמפתיה עצומה "אל תדאג רוני רון, זה סופו של כל בלון......"

john1987

New member
אללי איזו שאלה

לא היה מזיק לי לשבת עם פיליפ פולמן שעה, שעתיים, שבועיים... עם גייל קרסון לווין הייתי יכול לשוחח שעות. עם ק.ס. לואיס הייתי רוצה ללכת לשתות בירה ב Eagle and Child אם הייתי יכול הייתי גם מציל את Edith Nesbitt מהעוני שפקד אותה. וכמובן, רק אם הייתי יכול, הייתי מתחתן עם ג'ו רולינג - אבל מישהו כבר תפס אותה. זוט!

b00

New member
אמממ

דיויד אדדינגס! אמיל אז'אר! (כן, אני יודעת שזה לא השם שלו... אבל איתו אני רוצב להיפגש) טולקינס!!!!!

Rivendell

New member
שמו רומן גארי, וגם אני הייתי שמחה

להפגש איתו. למרבה הצער הוא התאבד ב 1980
.

b00

New member
../images/Emo7.gif

אני יודעת ששמו רומן גארי... אבל אני אוהבת אותו בתור אמיל אז'אר... את הספרים שלו כרומן גארי לא הצלחתי לסיים משום מה...

Rivendell

New member
אני אוהבת גם וגם, אבל את הספר האהוב

עלי הוא כתב עדיין כגארי - "עפיפונים". בעיני זה הכי טוב שלו, וזה ספר שתמיד מזכיר לי למה אני אוהבת לקרוא.

dawn35

New member
כבר נפגשתי עם כמה

סופרים ישראליים-כמובן שלא על כוס קפה אחד על אחד אבל גם במפגשים עם עוד אנשים סביב תמיד ניתנת האפשרות לשאול את השאלות שמסקרנות אותי-בדרך כלל לגבי הבחירה בדמויות או בהתנהגויות שלהם בסיפור. פגשתי את יהודה אטלס, מאיר שלו, סביון ליברכט (היא מקסימה), יהודית רותם, יהודית קציר- הייתי רוצה לפגוש את דיוויד גרוסמן, סמי מיכאל... וכמובן כמה סופרים מחו"ל כמו מילן קונדרה, דלין מתיה,ג'מיקה קינקייד...

Rivendell

New member
סביון ליברכט באמת מקסימה ../images/Emo13.gif

ותענוג לשמוע אותה מדברת. היא מעניינת לפחות כמו הכתיבה שלה

Moondust

New member
אורסון סקוט קארד כמובן../images/Emo41.gif

טרי פראצ'ט, ניל גיימן. רצוי את שניהם יחד. הייתי גם רוצה לפגוש את ג'ראלד דארל, הוא נראה לי כמו איש מיוחד עם סיפור מרתק. רק חבל שהוא מת...

john1987

New member
פגשתי את אורסון סקוט קארד

בביקורי באייקון השנה. כולם היו עסוקים בחיפושים ברחבי תל אביב אחרי ארוחת צהריים ורק אני וכמה מדידיי הסתובבנו לנו באין מעש שהוא הופיע עם כמה שומרי ראש והתכונן להכנס לסינמטק לתת את הרצאתו. ובכן, כמובן חברי קפצו עליו והתחילו לספר כמה שהם אהבו את אנדר. אני במבוכתי (לא קראתי את אנדר) סיפרתי לו שקראתי את ספרו Characters & Viewpoint ומצאתי אותו בר-השראה ושימושי. הוא פתאום התלהב, לחץ את ידי ודיברנו על כתיבה בערך 15 דקות (כאילו הוא לא פגש כותבים אי פעם... ועוד סתם ציפלון ישראלי שמעולם לא פרסם כלום...) והוא סיים בכך שביקש שאשלח לו את סיפוריי ברגע שהם יפורסמו עם חתימה ורץ לתוך הסינמטק. חבריי בהו בי כמה דקות עם פה פעור ואני הסתובבתי עם ברכיים רועדות כמה שעות. סוף.

כולי קינאה

אחד הסופרים האהובים עלי ביותר. אומנם אנדר אהוב עלי מאד אבל אני ממש אוהבת את הכתיבה שלו באופן כללי. הדמיות שהוא בונה הן כל כך חיות. ענת

המפף... ../images/Emo57.gif

האמת היא שאת ג'יי קיי רולינג. למרות שהספרים שלה הם לא ממש האהובים עלי (יש יותר טובים ^_^), היא נראית לי כמו בנאדם מענין, נחמד ומשכיל שכיף לדבר איתו... אם לא היא אז מרגרט ווייס וטרייסי היקמן (רומח הדרקון), כי אני חושבת שגם הם (טוב, הם כתבו את הספר ~יחד~) אנשים די מענינים עם נקודת מבט ייחודית על העולם. אם לא הם אז ניל גיימן (שנשמע כמו בנאדם נחמד-אך-ממש-מתוסבך) או אורסון סקוט קארד (שנשמע כמו אדם שמענין לדבר איתו, אבל נדמה לי שהוא משכיל מדי בתחומים שאני לא מבינה בהם כלום וגם לא ממש מענינים אותי. פּפפפט, מד"ב) ולבסוף, אם כולם לא זמינים, אז טרי פראצ'ט. אני מאוד מאוד אוהבת את הספרים שלו אבל מראיונות שקראתי הוא לא נשמע לי בנאדם ממש נחמד ואני לא בטוחה שהייתי רוצה לדבר איתו

למעלה