אילו מצחי מרפא מייבשים

מ א י.

New member
אילו מצחי מרפא מייבשים

ליחה?? וניתן לצרוך על בסיס יומיומי ?

bflygirl

New member
שמעתי על סירופ פלא מין תרופת סבתא

לליחה יש סירופ המורכב מקוביות בצל, שום קטוש וזנגביל . על כל זה לשפוך דבש. לחכות 3 שעות. לשתות את הסירופ שנוצר כל שעה כף. חשוב לבדוק למה נובעת הליחה אולי בגלל קונכיות מוגדולות באף, או ליחה אלרגית וכד' ויש לנסות לגביהם טיפול מתאים כדי ללכת לרופא אף אוזן גרון כדאי ללכת לנטרופטית שקרוב לוודאי תיתן לך גם ויטמין A שאסור לנשים בהריון אך מומלץ במקרים של ליחה גם תה של קמומיל עוזר תרגישי טוב
וחג עצמאות שמח

../images/Emo165.gif צמחים מסלקי- ליחה ,,,,,

צמח בת-קורנית פשוטה(תימוס) השם:בת קורנית פשוטה ,ממשפחת השפתניים שם מדעי:rhymus vulgaris l. באנגלית:common thyme מעלי בת-הקורנית הפשוטה משתמשים לתה ומפיקים מהם תמציות שמשמשות כתרופה לסילוק הליחה מדרכי הנשימה ,מסלקת גזים,ומשתנת. כמו כן משתמשים בעלים ,ברפואת העשבים לריפוי הפרעות עיכול, ומחלות קיבה, הכמות המומלצת להכנת תה הן,25 גרם עלים מיובשים לחצי ליטר מים רותחים,יש לכסות עד שיתקרר. תה זה בטוח ומתאים לכל גיל ללא הגבלת כמות. לבת-הקורנית שימושים רבים בקוסמטיקה הטבעית,מהצמח מכינים שמן כתוספת למים לאדים,הוא משמש מרכיב במשחת עיסוי,וכעשב לאמבטיה ,וכן כמרכיב בשמפו לשיער. בימי-קדם הכינו מהצמח מרקחת פנים יחד עם תאנים שבושלו במי-דבש.
זנגביל-ממשפחת הזנגביליים שם מדעי:zingiber officinale באנגלית:ginger השורש של הצמח מכיל חומרים מעוררים,המפעילים את הבלוטות והעוזרים לסילוק ליחות מהגרון,ומהריאות, משתמשים בו במידה נרחבת נגד הצטננות ,ולמניעת גזים. מכינים תה מהשורש בכמות של חצי גרם עד גרם אחד של אבקה מהשורש בכוס מים חמים. חג שמח
ובשורות טובות.

oddish

New member
סילוק ליחה

קודם כל שלום לכולם לא חושב שכתבתי פה עד היום, אבל אני קורא פה מדי פעם ומוצא דברים מעניינים מאד. לגבי גרון כואב, יש לי "מתכון" מצויין המבוסס על השריה ביין. הוא מבוסס על מתכון מאיזה ספר ששיניתי אותו. אז ככה: לוקחים בקבוק יין אדום ומרוקנים כחצי כוס מהבקבוק. מכניסים לתוך הבקבוק: 2 שיני שום חתוכות. ענפי קורנית. 2 כפות של זנגביל חתוך לחתיכות קטנות. פלפל חריף (בכמות תלויה בחריפות שרוצים לקבל). או - פלפל אנגלי מרוסק. משרים למשך שבוע-שבועיים. רצוי לנער מדי פעם את הבקבוק. השימוש הוא ע"י גירגור היין. זה מנקה את הגרון משהו משהו. בהצלחה עודד

ברוך בואך עודד../images/Emo24.gif מעניין מאוד

מה שכתבת. איזה סוג היין האדום? נשמח מאוד לעוד מתכונים תודה לך,ויום טוב.

oddish

New member
יין אדום

לא משנה איזה סוג, הכי זול שיש בסופר
כי ממילא הורסים אותו עם השום וכל היתר
לפעמים אני מוסיף גם קצת וודקה כדי להגדיל את אחוז האלכוהול... זה בעיקר מה שיש לי להציע. גם גיליתי שלשעול טורדני של ילדים, אפשר לשים בסיר עם מים רותחים כמה ענפי קורנית. האדים המתנדפים מפסיקים את השיעול ממש מיד, ממש באורח פלא. ותודה על הברכות עודד

למעלה