זה לא נכון
אלא אם תוכלי להדגים איך נושא הפורום מנוגד למוסר. את מוזמנת להסביר. שנית, זה לא אותו הפורום שהיה אז ואפילו שמו של הפורום שונה בהתאם. שלישית, המוסר מחייב, גם אותך. האם את מטיפה כאן לחוסר מוסר ? רביעית, כל מה שכתבתי קשור ישירות לשאלתה של פותחת השירשור. יש נושאים נוספים שמושפעים מכך. ספיגת הסידן הכי טובה היא ע"י צמצום החלבון מהחי, זה מביא גם לספיגת ברזל יותר טובה כי בהעדר מנת יתר של סידן הברזל יושפע ויספג יותר ממנו. מכאן עוברים לשאלה המתבקשת הבאה, מהיכן להשיג חלבון ואת זה השארתי לשיקול דעתה של השואלת, שתבקש אם היא רוצה את המידע. הנושא המוסרי הוא בלתי נפרד, אבל מה שאת כותבת אינו נכון, נושא המוסר לא הפך לעיקרי בתגובתי. יחד עם זאת, לא תוכלי לכתוב אי אמת שלפיה המוסר אינו הדגל של הפורום הזה, גם לא בגירסתו הישנה, והמנהלת דאז הבהירה את זה. חמישית, גם לי יש זכויות. הרי לא יתכן שקבוצת אנשים ישתלטו על נושא מהחיים וינהלו אותו בהסברה ציבורית לפי הקריזות שלהם. לדוגמא, לא יתכן שאחליט לפתוח פורום על הימין ואחליט לכתוב בו על להיות שמאלני (תחת מסווה ששזה הימין), וכך אשפיע על ציבור תמים שחושב שכך מתנהל הימין. כך גם קבוצת אנשים לא יכולה להשתלט על נושא של תזונה צמחית ולקבוע לכולם מהי. בפורום צמחונות וטבעונות מסבירים שבתפיסה המקובלת דגים אינם מזון צמחוני, אבל לא יתכן שיקבע בתקנון שאסור לדבר על זה. לא יתכן שישללו אנשים שחושבים אחרת. יחד עם זאת, למרות שהכתיבה על נושא זה מתאפשרת, עדיין יש גבול כשזה מגיע להמלצה על פגיעה בדגים, גם כמזון. הפורום כאן לא שונה בנושא הזה, מה שמביא אותנו לנקודה השישית. רק לפני כן, שהיה לך ברור שזכותי להוסיף הערות על מוסר, כי א. זה בדיוק אותו הנושא כמו הבריאות, ואם זה היה מנוגד לבריאות אז זה היה לא מוסרי. ב. זה חלק מחיי וגם לי יש זכויות להביע דעות (וממש לא נכון, חוסר אמת מצידך לכתוב שאפילו כנושא משני המוסר כיכב בתגובה שלי). שישית, לא לשם כך הוקם הפורום, את מפזרת מידע מוטעה בכוונה. הפורום הוקם בכדי שידובר על תזונה צמחית (כפי שהתנגדתי לשמו המקורי עוד מההתחלה), כאן יכולים גם "חצי צמחונים" לדבר על חצי צמחונותם, כאן גם לא צמחונים יכולים לכתוב על אכילת צמחיה. מן הסתם, המידע שביידיך מוטעה, כי גם בפורום צמחונות וטבעונות מותר. כאן יכול גם אוכל בשר לכתוב על אכילת צמחיה מבלי להרגיש מנודה. זה ההבדל. לא יתכן שכתיבה על פגיעה בבע"ח תהיה מקובלת כאן וכתיבה על מוסר (ששוב, זה זהה לבריאות) לא תהיה מקובלת. האם את גם מעירה לאלה שכותבים בעד פגיעה בבע"ח ? אם לא אז למה ? למה דווקא התבייתת על נושא המוסר ? את לגמרי טועה בתפיסתך שהפורום הזה לא עוסק במוסר, גם אם טענתך שזה לא נושא עיקרי נכונה, הרי לא ץןכלי לקבוע לאנשים שלא להזכיר את זה מיוזמתם. שביעית, מה יעשו הוותיקים ? את שואלת על עצמך ? מי עוד ותיק כאן ? תראי, אני לא קובע לך את השיקולים שלך, עשי מה שבא לך. אני רק נאמן לאמת ונדמה כאילו ואת מבקשת להסתיר אותה, את האמת. יותר מזה, את גם מפזרת מידע שאינו נכון, נגיד לצורך אי חיפוש הוכחות, שהמידע שאת מפזרת אינו נכון לדעתי. בסה"כ, למה שלך יהיה מותר לכתוב כנגד מוסר ולאחרים יהיה אסור לכתוב בעד ? שוב, את לא יכולה להשתלט על נושא מהחיים ולכוון אנשים מה לחשוב על הנושא. מן הסתם, את מוזמנת שלא לקרא את התגובות שלי אם זה יקל לך על החיים.