אילו...

more

New member
אילו...

(דיון על טוב ורע, נכון ולא נכון, צדק ועוול) אילו הייתם עניים, רעבים, האם הייתם גונבים? בהתחשב בעובדה שאדם בעל מראה חיצוני מוזנח יתקשה למצוא עבודה. וכשימצא גם אם עלובה תספק לו כסף לאחר זמן מה של עבודה, ובינתים? האם הייתם גונבים על מנת להשביע רעבונכם?

shkool

New member
אני אישית...

הייתי מעדיף לקבץ נדבות מאשר לגנוב, עד שאני שיקבל את המשכורת הראשונה. shkool

חי אדר

New member
קשה להעריך

מבחינה אישית קשה לענות על שאלה זו. כי לעולם לא ניתן להיכנס בנעליו של אותו אדם המצוי במצב של חרפת רעב. לכן לטעמי, לשבת מול המסך,עם כוס קפה ולנסות לתת תשובה חיובית או שלילית הוא לא מעשי כלל. מכל מקום במקוריתנו נאמר, ע"י שלמה המלך החכם באדם, שתמיד הוא חשש מפני שתי האפשריות הבאות "פן אשבע וכיחשתי, ופן איורש וגנבתי. וכן כתב:לא יבוזו לגנב כי יגנוב למלא נפשו.

מיס קפה

New member
לעניות דעתי

כן ולא זה תלוי בבן אדם עצמו באופיו ובאמונותיו אבל אם זאת לעניות דעתי בן אדם שלחוץ מקיר לקיר ונמצא בסכנת הרעבה יעשה הרבה דברים שבן אדם נורמלי לא היה עושה בשביל להביא אוכל לעצמו. שבת שלום משה ס

Ergil

New member
לא, זאת לא הנקודה

הנקודה היא שאי אפשר לדעת.

more

New member
אז התשובה היא

שיכול להיות שהיית גונב כדי לא לרעוב.

עוד לא קראתי את השרשור

אבל בעצם לא צריך לקרוא כדי להביע את הדעה שלי: (כמובן שאקרא אחרי שאשלח את ההודעה הזאת). אז אענה מתוך אינסטינקט: יכול להיות שתקופה מסויימת המצפון היה מציק לי ובמשך זמן מסויים לא הייתי גונבת כי חינכו אותי שלגנוב זה דבר רע וסוף גנב לתליה. אבל אומרים שמי שלא חווה רעב לא יודע באמת מה זה רעב. אדם רעב יכול לאבד צלם אנוש והוא לא יבחל בשום מטרה כדי להשיג מזון אל פיו, כדי לשרוד. לכן, האינטואיציה שלי אומרת שבמקרה של רעב הייתי גונבת אם זאת באמת היתה הדרך היחידה לשרוד. אבל שמעתי סיפורים על אנשים שעברו מצוקות קשות של רעב או צרות אחרות והם שרדו, כל אחד בדרכו שלו.

למעלה