איליי

armonb

New member
איליי

מה קורה עם איליי מאיפה הוא בא? ומה קורה עם ישו ? האם אותו הוא מתימר להחליף ?

זה דווקא דיון נורא נחמד...

אם המנהלות יכולות בבקשה להקפיץ? אני לא חושבת שיש בכלל קשר בין איליי לישו... ישו הוביל את כולם לתורה, וכמוהו עושה איליי אבל בצורה אחרת לגמרי. ישו פתח דת חדשה, איליי פתח דרך חדשה, דרך של אהבה. יש הבדל מאוד גדול. ואין שום קשר בין ישו ואיליי, יש לפחות כמה מאות שנים טובות שמבדילות ביניהם, וישו קשור לנצרות בזמן שאיליי קשור להינדואיזם... ישו הוא פותח הדת הנוצרית, ואיליי לעומת זאת לא פותח פה כלום מחדש, איליי הוא למעשה אחד האווטרים (גלגולים) של האל ראמה. בפרק The Ides of March, מוזכר הקטע של האווטר, והחסידים שלו. אולי באיזשהו מקום בתפיסה, היה משהו דומה בדפוס ההתנהגות שלהם, אך אין ביניהם קשר. גם תלוי באיזה פרק הסתכלת, כי כל פרק יש תסריטאי אחר, והוא תופס את איליי בצורה שונה.

armonb

New member
אני מניח מכיוון

שאפקט הזמן לא קיים בסדרה כיוון שזינה פגשה גם את אברהם אבינו וגם את דוד המלך וגם את יולסיוס קיסר שיש הפרש של 1000 שנים בניהם אני חושב שהם יצרו את הדמות של איילי מכיוון שלא רצו שארגונים נוצריים יפנו נגדם וגם הם התחלו להשתמש במיתולוגיה נוצרית ( 7 חטאים , מלאכים נגד השטן) ד.א. בהתחלה ישו לא המציא דת חדשה אלא ממשיכי דרכו הוא המליץ לפנות לדרך ללא אלימות (כל העניין עם הלחי השנייה)

איזה עניין עם הלחי השנייה?

וד"א - הם מספיק קיבלו על הראש מכל מיני אירגונים הינדים למיניהם, וניתן לראות זאת בסוף הפרק the way ששם יש הרצאה קטנה בנושא שלוסי ורנה, השחקניות הראשיות מדברות עם אחד ההינדים שמספר בזמן הכתוביות כמה דברים קטנים על התורה הזאת. יש בסדרה הרבה מאוד רעיונות שלקוחים ממיתוסים, מהתנ"ך, מהברית החדשה, אך עדיין, בעניין דתי, אין כל קשר בין איליי לישו, איליי קשור להינדואיזם, וכמו שאמרתי יכול להיות שהדרך שבא הם הדגימו את זה דומה לדרכו של ישו, אך איליי לא בא להחליף את ישו וישו לא בא להחליף את איליי.

למעלה