אילמות סלקטיבית

סמדר2211

New member
אילמות סלקטיבית

שלום גילה, בתי בת החמש סובלת (לדעתי...) מאילמות סלקטיבית. היא ילדה פיקחית וערנית עם חוש הומור מפותח...אבל אף אחד מלבד המשפחה הקרובה לא יודע את זה...היא פשוט שותקת רוב הזמן כשאנחנו בסביבה זרה. גם בגן היא לא מאלה שמדברים הרבה...(אגב, עם הילדים בחצר היא נהדרת! ויש לה המון חברים) היא לא תרים אצבע בגן ותתנדב להגיד משהו,גם אם שאלו שאלה שהיא יודעת עליה את התשובה..ואם הגננת פונה אליה...היא תענה בקול חלוש מאד ,חצי משפט וזהו. זה מאד חורה לי כי אני יודעת כמה היא אינטליגנטית ושנונה ומצחיקה ו"בחוץ" מצטיירת כמשהו אחר לגמרי. היא תלך בשנה הבאה לכיתה א' ויש לי המון חששות.אני מאד רוצה לעזור לה...אבל אין לי מושג איך...אשמח לשמוע את דעתך. תודה,סמדר.
 

חוזליתה

New member
כל הכבוד

אני לא מבינה בזה כלום אבל אני חייבת לציין שההודעה שלך עשתה לי טוב על הלב. אני בעיקר נתקלת כאן בילדים שפגועים מההורים שלהם, שההורים לא מבינים את המצב שלהם או שבכלל לא שמים לב שהילד שלהם באיזו שהיא מצוקה. כל הכבוד לך על הרגישות והאיכפתיות, עם אמא כמוך אני בטוחה שהילדה שלך תוכל להתגבר על הכל. בהצלחה לכם. יום טוב :)
 

בוזיקית

New member
הי סמדר, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

גמני כמו חוזליתה לא מבינה בזה כלום ואין לי ילדים, אבל זה בכל מקרה לא מה שרצית, כי פנית לגילה ואליה בלבד. אני מצטרפת לחוזליתה באמצה את ידייך על הרגישות שלך לבתך! בהצלחה!
 
../images/Emo142.gif סמדר

אינני פסיכולוגית ילדים אבל נדמה לי שאולי הבעיה המובעת איננה מיועדת רק לפסיכולוגית ילדים, עובדה שהיא מועלית כאן. מאין המושג הזה אלמות סלקטיבית selective mutism מוכר לך? ייתכן ויש בעיה וייתכן שמדובר בילדה ביישנית ובקושי שלך לקבל אותה ככזו. אולי את מוחצנת והיא שונה ממך וקשה לך לקבל את זה ואולי את רוצה להתגאות בה והשתקנות שלה לא מאפשרת לך זאת? ייתכן שבעינייך השתקנות שלה קשורה ביכולת שלה להתמודד עם החיים ולכן את נלחצת? אלו נקודות שתוכלי לבדוק עם עצמך. יש לציין כי יש מרכיב תרבותי באופן שבו מעריכים מוחצנות לעומת נטיה לביישנות כתכונת אופי רצויה או לא. ביפן למשל, אנשים מוחצנים זוכים לבקורת ונחשבים לבלתי מתחשבים. בישראל, אנו מעריכים את מי שמתבלט או מוחצן אנו מעריכים כמי שבטוח בעצמו ויודע לעמוד על שלו. מסתמנות כאן שתי אפשרויות עבורך: א. לעזור לה לקבל את עצמה ולאפשר את השונות הזו בין אנשים, בלי שזה ישליך על יכולת ההתמודדות שלה או על יכולתה להצטייר בחוץ כ"שנונה, אינטליגנטית ומצחיקה" (כאן, את והאופן בו את רואה את ביתך במוקד). ב. לגשת לפסיכולוג קליני של ילדים או פסיכולוג חנוכי ולברר מה הבעיה ואיך ניתן לעזור לה. (כאן אנו רואים בעיקר את הילדה במוקד). כמובן שאין סתירה בין שתי האפשרויות הללו- הרי מה הדרך הטובה ביותר לעזור לביתך להתגבר על חששותיה להופיע בחברה ולהביע את עצמה מאשר להראות לה, לאורך זמן, שהיא שווה בעינייך ושאת אוהבת ומקבלת אותה בדיוק כפי שהיא?
 
ספר מומלץ ../images/Emo63.gif

בספר שנמצא על לוח הספרים המומלצים painfuly shy יש פרק שעוסק באיך ניתן לעזור לילדך להתגבר על ביישנות וחרדה חברתית (פרק 11). ניתן להזמין את הספר דרך אתר הספרים אמזון וייתכן ויהיה לך לעזר לקרוא אותו. שבת שלום
 

putmusicon

New member
תרפיה במוסיקה

לחוה סקלס שהיא תרפיסטית במוסיקה ותיקה יש ספר בו מופיע תיאור מקרה של ילד הסובל מאלמות סלקטיבית מסופר שם שברגע שהילד נכנס לטיפול היא הודיעה לו "כאן לא צריך לדבר - כאן עושים רק מוסיקה" וברגע הזה הילד השתחרר מהלחץ שמופעל עליו לדבר והוא דיבר שותף בחדר ועבר תהליך טיפולי דינמי. את תיאור המקרה של אותו טיפול את יכולה לקרוא הספר הוא באנגלית - אבל באוניברסיטאות (בבר-אילן למשל) יש בסיפריה עותק של הדוקטורט שלה שגם שם מופיע תיאור המקרה הנ"ל.
 
למעלה