אילן יוחסין

אילן יוחסין

חיפשתי ברשת אילן יוחסין, שבו יהיה כתוב מה התואר שלהם ואת מי הם הרגו, ולא הצלחתי למצוא.
יש כל מני אילנות יוחסין, אבל את הספציפי לא מצאתי.
כמובן באנגלית. יש חיה כזו?

לא דואגת לספויילרים, למרות שאני באמצע הספר הראשון, ראיתי את הסדרה קודם.

CallMeCavanaugh

New member
לא כתבת של איזו משפחה

באופן כללי, בשביל לראות אילנות יוחסין את צריכה לחפש house X ולא להיכנס לתוצאות של game of thrones wiki - אלה מתייחסות לסדרה, אלא לתוצאות של A Wiki of Ice and Fire - אלה מתייחסות לספרים וכוללים אילנות יוחסין די מפורטים.

כמובן שיש לך מה לדאוג מספויילרים כי יש עוד פלוס מינוס שני ספרים שעוד לא עובדו לסדרה.

לא ממש משנה איזה בית

הם כולם קשורים אחד לשני דרך חתונות, אבל בעיקר רציחות (נדמה לי)

הבעיה היא שתוך כדי קריאה אני לא תמיד מצליחה לזכור או לזהות שמות, ואז אני צריכה לעצור ולחפש ברשת מי היועץ של מי, מי הרג את מי ולמה הוא שונא/רוצה נקמה במי שזה לא יהיה...... וזה הורס לי את חווית הקריאה.

ותודה, אני אבדוק את זה עכשיו

CallMeCavanaugh

New member
אני לא מכיר עץ מאוחד של כל המשפחות

כזה יהיה פשוט מסובך מדי, אבל לכל בית יש את העץ שלו בוויקי המדובר.
חוץ מזה שבסוף הספר יש רשימות של בתים והחברים בהם, גם זה יכול לעזור. אני רק לא זוכר אם הרשימות מעודכנות לתחילת הספר או לסופו, שלא יצא שיש שם ספוילרים.

במקום אילן יוחסין

פשוט קראי את ערך הויקי (בויקי שהוזכרה לעיל) על כל שם שאת נתקלת בו. שם של מקום, אדם, או מושג. לא צריך לקרוא את כל הערך (גם בגלל ספוילרים), אבל שתי השורות הראשונות, בפרט עבור הדמויות המשניות יחסית, יבהירו לך מי הוא מי ומה תפקידו בכוח. ברוב הערכים על בני האצולה יש גם אילן יוחסין שקשור אליהם, אבל הפתיח של הערך יעזור לך יותר.

CallMeCavanaugh

New member
בקשר לספויילרים בוויקי

הוויקי כתוב יפה מהבחינה הזאת. בתחילתו כתוב רק הרקע של הדמות ובהמשך יש סעיף בשם Recent Events, שרק בו מפורטים הדברים שקרו לדמות בספרים עצמם, והוא מחולק לפי ספרים כך שבמהלך קריאת הספר השלישי אפשר לקפוץ לסעיף הזה ולקרוא רק את החלקים של הספרים הראשון והשני ולא לקבל ספויילרים.

תודה כולם

למעלה