אילן רמון ז"ל...

Boscorelli

New member
אילן רמון ז"ל...

הערב מעבורת החלל קולומביה STS-107 התפוצצה\התפרקה באוויר בדרך לנחיתה... אילן רמון ועוד 6 חברי צוות ניספו בתאונה המחרידה נכון לשעה זאת נאס"א לא מסרה שום הודעה רשמית... הסיכויים למציאת אחד האסטרונאוטים חיים שנטשו את המעבורת הוא קלוש אם בכלל... אילן רמון (שגר בישוב שלי) היה הישראלי הראשון שנשלח לחלל אחרי הסכם בין ישראל לארה"ב על שליחת אסטרונאוט ישראלי למטרת ניסויים... הלם ואבל כבד ירדו על מדינת ארצות הברית וארץ ישראל... אילן רמון 31.1.03 יהי זיכרו ברוך

Boscorelli

New member
התאכזבתי ממכם....

בן אדם שגר פה כ"כ קרוב והיה לגיבור לאומי ואתם אפילו לא מביאים התייחסות??? קשה ללחוץ על הוסף תגובה להוסיף נר ולשלוח?!

רחלילי

New member
לדעתי

אנשים לא הוסיפו תגובות כי כל אחד הוסיף בפורום שבו הוא נוהג לשרוץ רוב השבוע. וזה מעלה בי מחשבה שאולי שווה לפרסם יותר את הפורום הזה יש עוד דרי מודיעין בפורומים אחרים ואני חושבת שהם כלל לא יודעים על הפורום הזה. מעבר לכך האסום שקרה הוא כזה נורא שאני אישית לא מוצאת מילים, פשוט נורא ואיום. לא יוצא מהראש.

Boscorelli

New member
לא יודע פשוט...

מאז יום שבת שראיתי את האסון לא פתחתי טלוויזיה. אני לא רוצה יותר לראות טלוויזיה מאז שראיתי את האסון (וגם הקלטתי) הכל איך שזה קרה... אבל לא יודע אני פשוט מרגיש שאין טעם... זה משעמם בטלוויזיה הכל יבש הכל טוב ויפה אין שום זכר למציאות... למה שהיה אני לא מבין את זה... איך הארץ הזאת ממשיכה כלכך מהר? בארה"ב יש טקסים מכריזים אסון לאומי אזכרות אנדרטאות והכל ולמה רק פה זה עובר כ"כ מהר??? ועוד היום קראתי בעיתון מעריב ביקורת טלוויזיונית וה*מילה גסה**מילה גסה*(כינוי לכותב בטור למי שלא הבין) הקטן אומר שזה כבר יצא לו מכל החורים שזה כבר לא מעניין השידורים האלה וזה לא קריטי עכשיו קראתי א זה ויצאתי נזעם! אני הולך לשלוח להם תגובה שטופה במילים לא נחמדות הארץ הזאת ממשיכה כאילו כלום לא קרה... זה מגעיל אותי! הארץ הזאת מגעילה אותי לאנשים פה אין לב אין להם סנטימטר של פטריוטיות...???? אני לא מאמין שאני אומר את זה אבל הייתי מעדיף להיות בטקסס ולהתייחד שם עם התושבים מאשר לגור פה... משפט לסיכום: עם ישראל... התאכזבתי ממכם....

רחלילי

New member
אני חוששת שאתה נחפז למסקנות

אל תסיק ממה שקורה בעיתונים כל מי שאני מכירה פשוט בהלם ושוק ועצב עמוק וצער נוראי למרות שלא הכרנו אישית את האיש. האסון הוא דבר נורא ואנשים מתקשים אולי לבטא את רגשותיהם. זה שהכותב בטור כתב משהו שאינך מזדהה איתו לא אומר שככה כולם מרגישים.

prophit

New member
תשמע, עם כל הכאב והצער שיש

לי, אני לא מוצא הבדל משמעותי בין אילן רמון לשלושת החיילים שנרצחו לפני כשבוע, חוץ מזה שאילן היה סמל, ושראו אותו הרבה. למה שאני אבכה עליו יותר מאשר על החיילים שמתים כל יום ועל קורבנות הפיגועים, אנימבין שהאסון וראי ובאמת שקזה לעבור לסדר היום , אבל אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו, ככל שהמוראל שלנו יורד כך עולה זה של הפלסטינאים, חוץ מזה, במדינה שכל יום מתים חייבים לעבור לסדר היום , אחרת אנחנו כבר לא נצליח לחיות פה. ד"א- אל תדאג, אני בטוח שמי שבאמת הכיר אותו לא שכח וגם לא ישכח.

Boscorelli

New member
לא נכון...

זה לא אותו דבר... חוץ מזה שהוא היה סמל הוא ייצג את העם כולו והוא היה הראשון שטס לחלל ומכוון שזה חד פעמי ולא יומיומי אז בגלל זה הכאב כי זאת הפעם הI שהגענו לכזה דבר...

תמהוני

New member
לא מתלהב

כשמאות ואלפי אנשים מתים בשנה בגלל האינתיפאדה, תאונות דרכים וזיהום וברוב המקרים אף אחד לא עושה מזה עניין יותר מדי גדול, למה כולם מתעלפים מאסטרונאוט אחד? אני בטח שלא. אילן רמון הוא "בסך הכל" בן-אדם כמו כולנו והוא מת מוות נורא אבל כל יום קורים דברים לא פחות נוראים. זה שהופכים אותו לסמל מסיבות לאומיות או יותר נכון לאומניות זה בכלל לא מוצא חן בעיני. כל תכנית החלל מקודמת מסיבות בכלל לא נכונות, "גאווה לאומית" או יותר נכון לאומנית וסתם גבהות-לב אנושית רגילה (הרי הכל התחיל ממרוץ בין האמריקאים והסובייטים, זוכרים?) : הנא כבשנו עוד פסגה, תקענו דגל בעוד מקום ובשביל מה בסך הכל? האם האנושות השתפרה במשהו, נהיינו אנשים טובים יותר בזכות זה? בטוח שלא. אין כאן שום עניין לעזור למישהו, אולי הוא קיים אבל רק בספרי מד"ב ולא במציאות.

תמהוני

New member
נ.ב.

אמצעי התקשורת עושים קופה לא קטנה על הסיפור הזה והם בהחלט לא מונעים מאהבת אדם או אפילו אהבת המדינה. מוכרים עיתונים, ממחזרים תכניות על רמון והמעבורת, דופקים רייטינג לא רע בכלל וכרגיל לא מדברים על בעיות אמיתיות. למשל (וזו רק דוגמא אחת): הקטסטרופה בחופי תל אביב אני חושב שאנחנו נפגעים מזה הרבה יותר מאשר מהתרסקות של איזושהי מעבורת חלל, שלא לדבר על זה שאני בטוח שזה ייגמר במוות של אנשים, שלא לדבר על מערכות אקולוגיות שלמות. אני לא רואה אף אחד צועק בראש חוצות על העוול הזה.

Boscorelli

New member
תחשוב מה שאתה רוצה...

לפי דעתי זה אומר הרבה יותר... ואם הביוב בת"א מפריע לך אז תלבש שימלה ותצביע לירוקים ותעשה הפגנות מול הכנסת... מרוצה?

תמהוני

New member
מה אומר?

קודם כל מה זה הקשקושים האלה על שמלה...לפי דעתי הנימה שלך דווקא כן אומרת משהו. מצידי תסתובב כל היום עם תמונה של אילן רמון מודבקת על המצח. אני לפחות לא יורד על אנשים בפומבי כשהם לא קופצים לדום בגלל שמה שמעניין אותי לא מעניין אותם באותה המידה. אני מבין שאתה בא מסערת רגשות די עמוקה אבל התגובה ההיא פשוט לא הייתה במקום.

תמהוני

New member
זה לא ריב

זה ויכוח, שזה לא אותו הדבר כמו לריב. אל תקח את זה אישית, מצטער.

cj33

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifלזכרו

איש מקסים לבבי וחייכן מחבקת את המשפחה המקסימה שלו ובעיקר את רונה המתוקה הלוואי שיהיה לכם את הכוח, תהיו חזקים ותמשיכו להיות גאים באילן, הגיבור שלנו.

למעלה