אילנה ברגר - יקירת הקהילה! ../images/Emo34.gif
ד"ר אילנה ברגר נבחרה להיות יקירת הקהילה, אחת משלוש. ומה-זה מגיע לה! בתור אחד שמכיר אותה מזה שלוש שנים ושפקד את קבוצת התמיכה במשך שנתיים וחצי, אני יודע כמה היא חשובה לנו. כמה היא מסורה, נותנת מעצמה, שואלת, מתעניינת, תומכת - בקבוצה עצמה ומחוצה לה. אני ידוע כמה היא נמצאת בכל כנס ובכל פורום שעוסק בענין. אני יודע כמה היא מסורה לעניין, בלתי מתנשאת, מתראיינת בכל מקום כמקדמת את עניני הטרנסג'נדרים (ולא מנתחת אותם ממרום מומחיותה) ונאבקת בבורות שמתגלה במקומות שונים. בפריס נפגשתי עם ארמאן אוטימסקי, FTM ונשיא ארגון הטרנסג'נדרים CARITIG. אני זוכר איך הוא התפעל מאילנה: "אין אצלנו מישהי כזאת, שמשלבת מומחיות עם מסירות אמיתית לענין". עד אז, אני מודה, לא הבנתי כמה היא ייחודית. ולמלעיזים - ולצערי היו כאלה - ברור שבעולם אידאלי (ואולי אפשרי), כולם היו עושים הכל בחינם; בעולם פחות אידאלי (ובהחלט אפשרי ונחוץ), אילנה היתה מנהלת מרפאה לזהות מגדר באיכילוב עם מתמחימות, וכל טרנסג'נדר שזקוקה לטיפול ותמיכה ברדיוס של חמישים קילומטר היה מופנית לשם, במימון המדינה. בעולם שלנו - אני חושב שאילנה עושה את מה שהיא יכולה, וזה כאמור הרבה מאוד.