אילתור ארוחה מהירה לאורח צמחוני שהגיע :
מה היה עולה בדעתכם להכין לאורח צמחוני,שהיה מגיע לארוחת ערב ,בהתראה של שעה אחת בלבד -לפני הארוחה ?
יש לי חברה צמחונית ,שתמיד מסתדרת עם מה שיש על השולחן: סלט כולשהו ,מטבל כולשהו ,תוספת פחמימה כולשהי,ו-חלה טרייה.
לדעתה לאירוח צמחונים אפילו לא צריכה לטרוח.
אבל אצלינו לארח מישהו צמחוני,דורש התייחסות,למנה טעימה ומשביעה ואישית משלו.
אז מה מכינים במהלך שעה אחת -שנותרה עד לארוחת הערב ?
מיד עלה לי רעיון להכנה מהירה של :
מרק עדשים-כתומות עם ירקות שורש ואטריות.
מאפינס תרד -ופטריות.
ואורז שיוכל לשמש כתוספת.
למנה עיקרית מהירה,הוצאתי קטניות קפואות שהיו בפריזר:
אפונה קפואה,שעועית -הירוקה,ולזה גם הצטרף גזר גמדי-קפוא.
בסיר בינוני חיממתי 2 כפות שמן ,ובצל קצוץ-גס,והוספתי פטריות טריות חתוכות לרצועות עבות.
לאחר 3 דקות בישול,הוספתי גמבה חתוכה לקוביות-קטנטות,
ולאחר 2 דקות עירבוב הוספתי אפונה ,שעועית-ירוקה,וגזר גמדי,
ולתיבול :מלח, פפריקה-מתוקה, פפריקה חריפה,אבקת שום גרוס, וכף חוואייג'-למרק,ואחרי 2 דקות בישול עם התבלינים,
הוספתי קצת מים רותחים,עד לגובה הירקות.
הכול התבשל כ- 20 דקות על אש בינונית,
ונשאר בסיר מכוסה -לעוד 20 דקות,והוגש על מצע של אורז-בסמטי.
(גם הסועדים הלא צמחוניים התלהבו מהמנה הצבעונית, וביקשו לקבל -טעימות.)
האורח הצמחוני נהנה מארוחה טעימה שכללה:
מרק-עדשים-כתומות,עם ירקות שורש ואטריות.
מאפינס תרד -וגבינות.
ומתבשיל -הקטניות עם גמבה ,גזר ופטריות שהוגשו על מצע האורז,
את הכול לשמחתי הצלחתי להכין עבורו ,בפחות משעה.
בנוסף היו כמה סוגי סלטים טריים שהוגשו לשולחן.
ולקינוח:סלט פירות.
מה אתם הייתם מכינים לאורח צמחוני -בפחות משעה ?
מה היה עולה בדעתכם להכין לאורח צמחוני,שהיה מגיע לארוחת ערב ,בהתראה של שעה אחת בלבד -לפני הארוחה ?
יש לי חברה צמחונית ,שתמיד מסתדרת עם מה שיש על השולחן: סלט כולשהו ,מטבל כולשהו ,תוספת פחמימה כולשהי,ו-חלה טרייה.
לדעתה לאירוח צמחונים אפילו לא צריכה לטרוח.
אבל אצלינו לארח מישהו צמחוני,דורש התייחסות,למנה טעימה ומשביעה ואישית משלו.
אז מה מכינים במהלך שעה אחת -שנותרה עד לארוחת הערב ?
מיד עלה לי רעיון להכנה מהירה של :
מרק עדשים-כתומות עם ירקות שורש ואטריות.
מאפינס תרד -ופטריות.
ואורז שיוכל לשמש כתוספת.
למנה עיקרית מהירה,הוצאתי קטניות קפואות שהיו בפריזר:
אפונה קפואה,שעועית -הירוקה,ולזה גם הצטרף גזר גמדי-קפוא.
בסיר בינוני חיממתי 2 כפות שמן ,ובצל קצוץ-גס,והוספתי פטריות טריות חתוכות לרצועות עבות.
לאחר 3 דקות בישול,הוספתי גמבה חתוכה לקוביות-קטנטות,
ולאחר 2 דקות עירבוב הוספתי אפונה ,שעועית-ירוקה,וגזר גמדי,
ולתיבול :מלח, פפריקה-מתוקה, פפריקה חריפה,אבקת שום גרוס, וכף חוואייג'-למרק,ואחרי 2 דקות בישול עם התבלינים,
הוספתי קצת מים רותחים,עד לגובה הירקות.
הכול התבשל כ- 20 דקות על אש בינונית,
ונשאר בסיר מכוסה -לעוד 20 דקות,והוגש על מצע של אורז-בסמטי.
(גם הסועדים הלא צמחוניים התלהבו מהמנה הצבעונית, וביקשו לקבל -טעימות.)
האורח הצמחוני נהנה מארוחה טעימה שכללה:
מרק-עדשים-כתומות,עם ירקות שורש ואטריות.
מאפינס תרד -וגבינות.
ומתבשיל -הקטניות עם גמבה ,גזר ופטריות שהוגשו על מצע האורז,
את הכול לשמחתי הצלחתי להכין עבורו ,בפחות משעה.
בנוסף היו כמה סוגי סלטים טריים שהוגשו לשולחן.
ולקינוח:סלט פירות.
מה אתם הייתם מכינים לאורח צמחוני -בפחות משעה ?