אילת תחת מתקפה....של מתנגדי פיתוח?

easylivin

New member
וואוו
שאפו, אז אתה באמת המומחה

הכי גדול בפורום הזה. מעניין מאיזה מוסד אקדמי מכובד יוצאים בוגרים מוכשרים שכאלה? עם כזה כושר ניסוח, עברית כה מופלאה ובגרות כה מרשימה בניהול הדיונים?! מדהים, פשוט מדהים.

easylivin

New member
שים לב: יש לי סמכות מלאה להעביר ביקרות

על סגנונך בדיוק כמו לכל גולש אחר בפורום. כן, וממש אין צורך להמציא בשביל זה שום תעודות או דיפלומות! תבין שבאינטרנט אפשר להתחזות בקלות ואפילו בצורה די משכנעת גם למלכה ביאטריקס, וזה לא מוסיף לדבריך שום משקל בכלל. גם אם היית כותב שלא סיימת תיכון, בעיניי זה לא היה משנה בכלל.

כשתשפר את הסגנון שלך כך ייראה שפוי הרבה יותר, כשתתמקד בהודעות שאתה מעלה בעובדות ולא בעיקר בדעות התמוהות שלך שרבים וטובים מפריכים שוב ושוב אבל אתה ממשיך ודוחף אותן... אז, ורק אז, איש לא יקרא לך טרול. אלא אם כן אתה מתעקש...

maromy

New member
לא רוצה להיגרר לרמה הילדותית שלך

למה לבזבז זמן על טרול.

התואר מעיד שאתה סיימת לימודים אקדמאים

הוא איננו בהכרח מעיד על מיומנות וידע - ישנם כאלו (אין כוונתי אליך ספציפית כי אינני מכיר אותך), ש/למרות כל התארים כולל תואר שלישי "שווים לאפס". לעומת כאלו ללא כל תואר, שהידע שלהם רחב אופקים.
הלימוד הוא כלי חשוב ולא תמיד חשובה המסגרת ( למעט כאשר נדרשת פורמליות מסויימת). תמיד חייבים לזכור שלומדים לומדים ונשארים "טפשים". הידע הוא אין סופי והנסיון תורם רבות לרכישתו.
באשר להגשמת מטרתך - תחום היעוץ הוא תחום מענין ומרתק. אבל טרם הכניסה אליו חייבים לעסוק בנושאים בשטח וליצבור נסיון מעשי.
אני מאחל לך הצלחה בדרכך

maromy

New member
מי זה תפוזו? וההכרות שלי עם מערכת התכנון רבה

הקלות שבה מפשירים עוד ועוד שטחי חקלאות לבנייה מראה שאין מחשבה על מה נשאיר פה וגם לא על אופי הערים.
הקביעות השרירותיות בתוכניות המתאר (35) על רצון לעבות את הערים ולהביא להתחדשות עירונית היו בדיוק כאלה,
קביעות סתמיות עם זריקת צפיפויות במספרים וכתבמים והעובדה ששום דבר לא עבד לפני התוכניות האלו כי לא ניתן
מענה הולם לכל מה שמסביב - מיסוי, חידוש תשתיות, תחבורה ציבורית.
מספיק לראות גם את אופי הבינוי פה, קופסאות שיכונים משוכפלים במדרגי צפיפות שבלוניים של "כפרי" או "רווי גבוה",
בלי עירוב שימושים ועם אפס חשיבה על אופי עירוני. כל מי שנקרא לועדות יכול להעיד ששיטת התכנון שלנו מסתמכת על
הצבעת פוליטיקאים עם מהנדס עיר שמנסה איכשהו לתמרן באמצע. ולעיתים אלו פשוט נציגי הקבלנים בועדות המקומיות,
שדואגים לצאת אבל דואגים גם שמי שלא יוצא יצביע "נכון". ופוליטיקאים נציגי משרד הפנים ששולטים בועדות
המחוזיות ועליהם מופעלים לחצים כבדים בהתאם למגזרים, ולפי מידת האכיפה של חוקי תו"ב שבכלל קיימת לפי מגזרים
במדינה הזאת, כאשר לרוב הערים אפילו אין תוכניות מתאר, כאשר יש תוכניות מתאר הן רק עוסקות בתמהילי שימושים
באופן השטוח והשטחי ביותר.
באותו אופן שבו הבנייה בערים שלנו היא ספורדית וחסרת חשיבה על גבהים, עירוניות, קו רקיע, נוף פתוח, עירוב שימושים
או מראה העיר כך אין חשיבה בהפשרות הקרקעות על פני העיר בעתיד. אף מהנדס עיר לא יכול להגיד לך איך תיראה
העיר שלו בעוד 20 שנה כי הם בעצמם הולכים בצורה עיוורת תוכנית תוכנית, פה מאשרים משהו, שם מאשרים משהו,
הרזולוציה המקסימלית שלהם זה בשכונה שלמה וגם זה רק בתכנון שכונות חדשות. לכן באף עיר בארץ אין פרויקט
בקנה מידה עירוני של בינוי מחדש של המרכז העירוני עם אסטרטגיה והכלים לממש את היעדים. אני מסתכל על תוכניות
אסטרטגיות כאלו באנגליה, שמפרטות מה רוצים להשיג ב-2030 כדי להפוך את מרכז העיר של בירמינגהם ליעד תיירותי
בינלאומי ואז הכל נגזר מאותה תוכנית ומה שלא מתאים לה לא מאושר. איפה יש אצלנו דבר כזה?

easylivin

New member
כך אני מכנה את כל הטרולים המציקים

שמחליפים כינויים חדשות לבקרים אחרי שחוסמים אותם (וזה אסור בתכלית האיסור על פי כללי תפוז), וסתם כי בא להם. על שם אחד מהטרולים החסומים המפורסמים ביותר.

maromy

New member
אתה טרול מחדרה שאומר לי שאין לי מושג במטרונית

מי משנינו משתמש בה?
אתה טרול קלאסי
תושב חדרה.. נו יופי, הכל ברור

easylivin

New member
גם אם יש לך מושג, אתה כותב שטויות

כותב עובדה אחת נכונה ("יש עומס במטרונית") ומוסיף אחריה אינספור טענות מופרכות והזויות, הכרעות מלומדות כמו "מיותרת" והצעות טובות כגון "לבטל". זוהי שיטת הפעולה שלך בכל נושא ונושא, לערבב בין עובדות בנאליות שכולם מכירים גם ככה, לשטויות שלא מהעולם הזה. אז יבואו מביני עניין ויפריכו את הכל... אז מה? תיכנס תחת כינוי אחר ותכתוב את הכל שוב.

זהו, סיימתי להאכיל אותך עד הפעם הבאה. תהנה.

maromy

New member
לא קראת אפילו מה ההמלצה שלי אם כך

אני טוען שצריך לתגבר באופן דחוף את המטרונית בקוי אגד/דן נוספים. בין אוטובוסים המסלול עומד ריק
לפעמים רבע שעה בלי שיסע בו משהו. זה בזבוז ולדעתי אגד או דן חייבים להוסיף קוים בקריות שיסעו
במסלול המטרונית לפחות עד התחנה המרכזית. אין ברירה בגלל הצפיפות האיומה כל שעות היום ובגלל
שהאוטובוסים לא מגיעים בצורה סדירה כי המסלול לא נותן עדיפות ברמזורים ואז מגיעים 2 אוטובוסים יחד
ובמשך 20 דקות אין את הקו הזה.
מה בכל זה לא נכון? אתה מוזמן להגיב לעניין בלי הכללות..

darkshadow1

New member
זה רק מראה כמה אתה מבין בעניין.

תגבור המטרונית בקווי אגד/דן נוספים שקול לביטול הפרוייקט כולו. ל-BRT אין שום ערך כשמשתמשים בנתיבים היעודיים לו אוטובוסים שלא עומדים בתקן של הקווים הראשיים. אם יש צורך בתגבור המטרונית- אפשר לעשות זאת אך ורק ע"י תגבור שלושת קווי המטרונית בנסיעות נוספות. מי שטוען אחרת פשוט לא יודע מה זה BRT- נקודה.

maromy

New member
זה גם ככה לא מתפקד כ-BRT

BRT זה אוטובוסים רבי קיבולת. פה יש אוטובוס ארוך (דו מפרקי/ בי-ארטיקיולייטד) עם 40 מקומות ישיבה בלבד
וכל היתר סובלים בעמידה ממושכת 30 דקות, כי רוב הנוסעים מהקריות יורדים רק בצ'ק פוסט ומרכזית המפרץ ולזה אין מענה.
ולכן כל ההנחה שעליה ביססו את המערך לא הייתה נכונה (שכל הזמן יירדו ויעלו)

BRT אמור לקבל עדיפות ברמזורים ולא לרדת למסלולי תחבורה רגילה. שני הדברים האלו לא מתאפשרים ממילא במסלול
הזה.

BRT במסלול בלעדי לו? זה לא קורה גם היום. למשל בהדר בקטע של רחוב הרצל הרי המסלול כבר היום משותף לאוטובוסים רגילים ולמטרונית,
אז מה הבולשיט הזה שהם מפריעים? עובדה שבהדר זה עובד. וכדי לפנות בשנקר האוטובוסים של המטרונית צריכים לרדת למסלול הנסיעה
הרגיל ולהמתין ברמזור. אז מה העדיפות שלהם?

maromy

New member
כי אין לך תשובות אמיתיות למה שכתבתי

הרי קטעים שלמים ב-so called BRT-יעני הזה כבר היום משותפים לאוטובוסים רגילים,
כמו קטע רחוב הרצל, קטע רחוב החלוץ, קטע דרך הגיבורים
אז מה הקשקוש שבקריות אי אפשר להוסיף אוטובוסים רגילים לתגבר ולהוריד את הצפיפות??
אתה מבין שאין לך תשובה אז אתה חוזר להכפשות

darkshadow1

New member
כל מי שראה אותך כותב בפורום תח"צ,

יודע טוב מאוד שאין עם מי לדבר. את הטיעונים שלי כבר הסברתי מספיק טוב שם- אין שום סיבה שאני אחזור עליהם כאן.

maromy

New member
ושוב אתה מדבר עלי ולא לעניין עצמו

ולגבי פורום תחבורה ציבורית, יש שם "חובבי תשתיות" כמו easylivin שלא רוצים לשמוע
שום דבר רע ועסוקים בסתימת פיות..
פלא שהתחבורה הציבורית שלנו נראית ככה, אם אנשים סותמים את הפה לאחרים כי
האבא/דוד שלהם מעורב בחברת יפה נוף בבניית המטרונית. אתה חושב שאני לא יודע
למה חסמו?

easylivin

New member
את מי חסמו שם? חשבתי שאת תפוזו...

אז מה לך ולתפוזו? כתבת שאתה לא יודע מי זה בכלל.

maromy

New member
אותי חסמו שם, ואני לא אכתוב שם יותר.

אני מניח שחסמו עוד רבים אחרים. בזמן שכתבתי שם קראתי על עוד שניים שסילקו.
כנראה שלא קל להם לקבל ביקורת עניינית שאינה עולה בקנה אחד עם תחביב התשתיות שלהם.

למעלה