אים מרכיבים מתכון לעוגה?

corcombush

New member
אים מרכיבים מתכון לעוגה?

איך מרכיבים מתכון לעוגה?

שלום לכולם מאוד מתחשק לי להכין עוגת שוקולד לימון. לא מצאתי באינטרנט שום דבר שדומה למה שבראש שלי. הייתי רוצה להרכיב את המתכון לבד אבל מה הם עקרונות האפייה? איך אדע כמה קמח? לעומת כמה ביצים? מתי מוסיפים חלב/ שמנת/ רוויון?
מה ההבדל בין חמאה לשמן?
אני בטוחה שיש עקרונות קבועים. מישהוא יכול לעזור לי?
 

corcombush

New member
ראיתי. זה לא מה שאני מחפשת לכן שאלתי איך ...

מרכיבים מתכון
 

CallMeCavanaugh

New member
שתי אפשרויות

אם את חושבת על עוגה בחושה, תקראי מתכונים של עוגות בחושות ותראי מה היחסים בין סוגי המרכיבים השונים.
אם מדובר בשכבות שונות, פשוט תאתרי מתכונים שכוללים את השכבות שמעניינות אותך ותקחי חלק מכל מתכון.

אם תתארי את העוגה שאת רוצה לעשות, אולי אפשר יהיה לעזור.
 

corcombush

New member
קודם כל תודה על העזרה ועוד מידע:

אני רוצה להכין עוגה בחושה.
יש לי עוגת לימון שאני מכינה וחשבתי להוסיף לה שוקולית ( אבל כמה?)או לקחת עוגת שוקולד ולהוסיף מיץ לימון וגרידת קליפה. השאלה איפה הטעמים ישתלבו הכי טוב...
 

corcombush

New member
פחות אוהבת עוגות שיש...


 
להוסיף מיץ לימון וגרדת לימון

עובד לפי עקרון של עוגת שוקולד תפוז.
תקבלי טעם מרומז של לימון וניחוח של לימון.
תחליפי חלק מהנוזלים במיץ לימון.
תוסיפי גרדת לימון משני לימונים
נשמע מעולה.
תקבלי עוגת שוקולד לימונית.
הייתי בודקת את התוצאה וחוזרת לספר.
רעיון שווה ביותר.
 

1גליה

New member
עוגת שוקולד-לימון

בהרגשה שלי לא נשמע לי שמשתלב
להוסיף שוקולית לעוגת לימון או מיץ לימון
לעוגת שוקולד. אני היתי הולכת יותר על עוגת שוקולד
עם קרם לימון. אבל זאת רק אני.
 

1גליה

New member
קרם לימון

יש קרם לימון מתוך פאי לימון שאני מכינה-
אולי יתאים לך:

2 כוסות מים
50 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור
מיץ וקליפה מ-2 לימונים
3 חלמונים


שמים בסיר את החמאה, המים והסוכר ומחממים עד שנמס.
מערבבים בקערית קטנה את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים ובוחשים
עד שאין גושים.
מוסיפים את הקורנפלור אל הסיר כשכמעט רותח וטורפים היטב כל הזמן,
למניעת היווצרות גושים.
כאשר הנוזל מסמיך- מנמיכים את האש ומוסיפים את קליפת הלימון והמיץ
ומערבבים היטב כל הזמן. מוסיפים את החלמונים ובוחשים כדי שהחלמונים לא יקרשו.
מבשלים על אש נמוכה עוד כ-3 דקות, עד שהקרם מתעבה.
 

corcombush

New member
תודה! עשית לי חשק לעוגת שוקולד עם קרם לימון!!

אחזור ואדווח
 
למעלה