אימהוּת והיטק, שילוב אפשרי?

ק א סי

New member
אימהוּת והיטק, שילוב אפשרי?

אני בהיטק כבר שנים רבות. יש לי שני ילדים קטנים ואני נאבקת כדי להיות גם מנתחת מערכות וגם אמא. וזה מעייף. אני צריכה להתפשר על עבודות כי הקריטריון העיקרי שלי לבחירת עבודה הוא לא העניין שבה אלא שעות עבודה שפויות. אני מוותרת מראש על קידום מקצועי. לא ראש צוות ולא מנהלת פרויקט. רק מנתחת מערכות "פשוטה". וכוח המיקוח שלי בדיוני שכר נמוך יותר כי הבוס יודע שאני שמחה שמצאתי מקום עם שעות עבודה נוחות יחסית. וגם בתנאים האלו אני נגמרת. כי יש לי שתי משרות תובעניות. מתחילה לעבוד לפני 7 בבוקר, מגיעה הביתה ב-17:00 ואז מתחילה משרה שניה שהיא לא פחות תובענית ובטח שלא פחות חשובה. שלא לדבר על התרגילים שאני צריכה לעשות כדי למצוא לילדים סידור במקרה של מחלה, אחרי הצהרון וחופשות. אז אני נשחקת כהוגן. למעשה מאסתי בהיטק. בתנאים כאלו הייתי מעדיפה להיות עקרת בית ולא להיקרע על בסיס יומי. כי כמה אפשר לרקוד על שתי חתונות? ותשאלו אז למה אני נשארת? בגלל המשכנתא, החשבונות והמינוס בבנק. אז מי יכולה להסביר לי מה טוב (חוץ מהשכר) ולמה אני צריכה להתלהב מעבודה בתחום הזה?

טושטוש5

New member
תגידי את... ../images/Emo13.gif

הי קאסי, את לא צריכה להתלהב, אבל אני מניחה שהתלהבת בעבר אחרת לא היית מגיעה אליו. אז תגידי את למה התלהבת, מה אהבת ומה היית רוצה שיהיה לך בעבודה...

Merav B R

New member
ומה עם בן הזוג? איפה הוא נמצא בכל

התצרונים האלו? הילדים גם שלו, לא?

שילוב אפשרי בעיני ../images/Emo127.gif

אני מנהלת פרויקטים , העובדת משרה חלקית (7 שעות ביום ), יש לי 3 ילדים קטנים ובעל תומך ( חשוב להבהיר שאין לי עזרה אחרת). חשוב מאד מה שאת משדרת. ( נכון , האילוץ הכלכלי הוא משמעותי - אבל אסור שידעו על כך ) . אני גם בשנות רווקותי השתדלתי לא לעשות שעות נוספות , באתי מקודם והלכתי מוקדם וזו הייתה הצהרה עקרונית ומעולם לא היה על כך ויכוח, מאידך אם יש מקרה חירום אין שאלה אני מתארגנת ונשארת . בסביבתי יש הרבה מאד נשים עם ילדים קטנים , חלקן הגדול עובד משרה חלקית ובד"כ הגברים הכפופים להן עובדים משרה מלאה וזה מצויין ואין על כך עוררין. ברור שזה מצריך התארגנות אחרת : 1. חלוקה של מטלות בבית ( בעלי מוציא בבקר ואני אוספת אחר הצהריים , אנחנו מנקים ביחד או שהוא לבד ועוד) 2. צורת עבודה אחרת לגמרי - אני לא יוצאת להפסקות צהריים ארוכות , אני לא גולשת באינטרנט בעינייני הפרטיים בעבודה , אני מתכננת זמן ועושה רשימת מטלות ( מספיקה בד"כ רבע ממה שרציתי אבל הולכת הבייתה ) 3. זה לא מתאים לחברות סטארט אפ למינהן אלא יותר לארגונים גדולים וממוסדים 4. היומן שלי חסום בפגישה מחוץ למשרד בכל אחד מימי השנה החל משעה 15:00 5. בכדי שאשאר אחרי השעה הזו צריך להיות מקרה חרום רציני 6. אני זמינה בטלפון בכל שעות היממה ולפעמים תוך כדי נדנוד הילדה בגינה , אבל זה בד"כ לא נורא, כי לומדים לא להתקשר. 7. אני מאצילה סמכויות - למשל גרסה של מערכת שאני אחראית עליה עולה בהעדרי ( כי אי אפשר להפסיק עבודה של משתמשים בשעות הבקר ) ואני סומכת על המתכנתים/מנתחי המערכות שצריכים להיות שם שהם ידווחו לי אם יש בעיה - אם הגרסה עלתה בשלום הם לא מדווחים . ואם יש בעיה אנחנו פותרים אותה בטלפון. וכן , גם אני שחוקה מאד וגם המתכנתות שלי ולדעתי גם המתכנתים שלי ( הם פשוט מדברים על זה פחות) וכולנו בד"כ מודיעות על חזרה הבייתה להיות עקרות בית פעם בשבוע לפחות ( או כשהמנהלים מחליטים איזו החלטה אידיוטית או כשהסביבה העיסקית משתנה במהירות וצריך לתת מענה מהיום להיום למצב חדש וכו' ) הבעיה היא שהאילוץ הכלכלי משאיר את כולנו בעבודה הכי חשוב שתדעי שאת לא לבד - כולנו באותה סירה ולכל אחת מאיתנו פתרונות שונים.

טושטוש5

New member
../images/Emo45.gif כמה דברים

קודם כל שמחתי לשמוע עוד מקרה מוצלח של שילוב
זה בהחלט דורש התארגנות אחרת. אני אישית, אגב, לא אמא (עדיין
) אבל אני רואה את זה בדברים אחרים (למרות שאמהות זה יותר אינטנסיבי). את כל התואר הראשון שלי עשיתי במקביל לעבודה במשרה מלאה, ואני עושה עוד הרבה דברים בחיי חוץ מלעבוד. זה דורש ממני להיות אפקטיבית בשעות שאני נמצאת בעבודה, והרבה פעמים לעמוד על שלי. כשעשיתי את התואר וקבעו לי פגישות על זמן שהייתי אמורה לצאת לאוניברסיטה - ביקשתי שיזיזו אותן או שאני לא אוכל להשתתף. רק במקרי חירום (וכשלא היה לי חשק לשיעור
) ויתרתי על הלימודים לטובת העבודה. אם אני צריכה לצאת, ברוב המקרים אני עומדת על זה, ומוצאים פתרון אחר לבעיה (טלפון, מחר...). וכאן אני מגיעה לזה שאמרת שמה שקובע זה מה שאנחנו משדרות - אני מסכימה במיליון אחוז! זה נכון כשבאים לדיוני שכר, לדיונים על קידום, ונכון גם ביום יום כשאת צריכה לעשות משהו, וגם מתמודדת עם אילוצים מחייך הפרטיים. ברגע שאת עושה את מה שאת אמורה לעשות כמו שצריך, אף אחד לא "עושה לך טובה". יש לך זכות לבקש, לדרוש, ולהציב את הגבולות שלך. באופן כללי, אנחנו כאן בזכות ולא בחסד, וחשוב לזכור את זה. זה משהו בראש, באיך שאת מציגה את עצמך ומה שאת משדרת - משם מתחיל השינוי, הרבה לפני שאת אומרת משהו. ודבר אחרון לגבי השחיקה - יש לי שאלה: האם את חושבת שהשחיקה היא בגלל האימהות (או ההורות, כי אמרת שגם הגברים שחוקים), או שזה פשוט יותר מדי שנים של עבודה אינטנסיבית באותו מקצוע? איזה רעיונות יש לך כדי להקל על השחיקה? למשל - לרענן, להחליף מקום עבודה, לשנות תחום בתוך המקצוע...? אולי לקחת פסק זמן בין מקומות עבודה?

ק א סי

New member
אז בואי ואספר לך על שחיקה

כמעט כל איש היטק שאני פוגשת שעבר את אמצע שנות ה-30 מספר לי על הקריירה השניה שהוא מתכנן. והיא או בתחום אחר, או להיות עצמאי. ולמה? כי יש שחיקה גדולה. כמה שנים אפשר לכתוב אפיונים? לתכנת? בסופו של דבר הכל חוזר על עצמו ואחרי 15-20 שנה רוצים משהו אחר. גם לי יש חלום על קריירה שניה בתחום אחר לגמרי. רק ששוב הקטע הכלכלי חוסם אותי. כמו רבים אחרים, לא רק נשים.

mummi

New member
שינוי קריירה...

הי! אני מסקימה איתך שאם עוסקים הרבה שנים באותו מקצוע אז בסופו של דבר נשחקים. אבל תמיד יש אופציה לשנות. אני למשל עסקתי 4 שנים בהמדסת חומרה, נמאס לי מזה ועכשיו אני עוברת לפיתוח אלגוריתמים... כך שתמיד אפשר לשנות...

שאלת על שחיקה .....

השחיקה היא בד"כ בגלל העבודה ולא בגלל הילדים ( למרות שהם דורשים את שלהם , אבל איזו שחיקה יכולה להיות אחרי שבסוף הדיון שבו את עומדת על שלך שצריך לחזור הבייתה מהגינה הילדה אומרת "עוד גילוש אחד ודי" לא לאכול אותה
איך אפשר להשחק מזה
) כשהמנהלים לא מבינים דבר ורק חשוב להם איך הם נראים בעיני אחרים בין אם זה על חשבונך או על חשבון הצוות ועל חשבון משאבי הארגון שהיו צריכים להיות מופנים לנושאים אחרים לגמרי או בגלל לקוחות שאין להם טיפת הבנה ורוצים באותו משפט את הדבר והיפוכו ואת עומדת ומסבירה ויודעת שבשבוע הבא תתקלי באותה בעיה בדיוק ( וזה במקרה הטוב , כי במקרה הסטנדרטי תתקלי בבעיה מחר....) הנה היום הייתי פי 1,000 יותר שווה כי לא עבדתי בפסח ....

ק א סי

New member
אנחנו די דומות

גם בעלי אחראי על הילדים בבוקר ואני אח"צ. וגם אני נשארת כשיש בעיה/שדרוג וכו'. אבל לא כשגרה. ומה שהכי קשה אצלי שאת הבוס שלי לא מעניין שאני מספיקה ב-8 שעות מה שאחרים לא מספיקים ב-10. ולמה? כי אני עושה OUTSOURCING. הוא מקבל עלי לפי שעה. מצידו שאשב 11-12 שעות ואגלוש באינטרנט. ככה הוא גוזר קופון גדול יותר. וזו הבעיה בתחום שלי שכמעט כל המשרות בו הן OUTSOURCING. ושמחה לדעת שאני לא לבד בזה. מרגיז אותי לשמוע כל הזמן כמה "כיף לנו בהיטק" ואיך אנחנו מגשימות את עצמנו. אפשר להגיד "בולשיט"? רבות בתחום הזה (ולא רק בתחום הזה) עובדות רק בשביל המשכורת.

טלי12345

New member
למה את רוצה לדעת שאת לא לבד../images/Emo13.gif

עדיף לשמוע על עוד אופציות,לא?

אני בעד לעבוד במה שאת אוהבת

חבל רק שכלכלית זה קשה והרבה מעדיפים לא לעשות את זה בגלל הקושי הזה. השאלה אצלך היא האם הבעיה היא העבודה או שעות העבודה? ומה לגבי ללמוד במקביל? אולי יהיה קשה תקופת מה, אבל לפחות בסופו של דבר תהיי יותר מאושרת ולכן גם המשפחה תהיה יותר מאושרת.

mummi

New member
טיפול בילדים

הי! האם הילדים שלך בגן\בה"ס? כי אם כן אז להיות אחראי על הילדים בבוקר (= להאיר אותם ולהסיע לגן ולבה"ס) זה הרבה יותר קל מאשר להיות אחראי עליהם אחרי הצהריים (= לקחת אותם להגן/בה"ס ו"להעסים אותם" עד שהם הולכים לישון). במקרה כזה את אכן עובדת בשתי משמרות וזה נורא קשה. האם קיימת אפשרות שלפחאת בחלק מהימים את ובעלך תתחלפו? ( את תהיה אחראית על הילדים בבוקר והוא אח"צ). זה מה שאנחנו עושים (מתחלפים כל פעם) והשיטה הזאת פשוט עובדת! אז אולי שווה לך למסות?

kobisa

New member
נקודת מבט אחרת

כל הכבוד למכשפה אמיתית מאוד, על השילוב הנהדר הזה בין הורות\למשרה מאוד מאוד תובענית. אני יודע שיש בכפרי ההייטק השונים גנים לעובדי הייטק שלדעתי עובדים גם בשעות לא קונבנציונאליות...השעות בגנים האלו יכולים לסייע לך מאוד בגידול הילדים. בכל מקרה לדעתי צריך גם לעשות את הבחירה הנכונה בחיים, אם היום תעבדי מאוד קשה ותחסכי כסף יהיו לך עוד הרבה שנים טובות בעתיד, אך אין לשכוח כי כל הכסף שבעולם לא יחזיר לך את השנים האבודות של הילדות של הילדים שלך. נקודת מבט אחרת. בהצלחה לכולכן. אני מקווה שלא אתקל בבעיות כאלה בעתיד.

0 אור 0

New member
שילוב אפשרי אבל לא טריויאלי

כבר אמרו לפני שעיקר הבעיה היא בגישה. את משדרת מראש שאת מוותרת מראש על קידום מקצועי, ושיש לך עמדה נחותה בדיוני שכר, ואין כמו המעסיקים החמודים שלנו לזהות את התחושה הזו אצלך ולנצל אותה. אני נתחלתי לעבוד בתחום כשבר היו לי שני ילדים, ואת השלישית ילדתי תוך כדי עבודה - זה אפשרי. אמנם כשהנקתי לקחתי "פסק זמן" (עשיתי את התואר השני במשרת אסיסטנטית והחלפתי כיוון מחומרה לתוכנה), אבל בכל שאר השנים עבדתי עם שידור ברור שאני טובה ומצפה לקידום, ומצד שני באמת בחרתי מקומות עבודה שבהם לא מצפים ממך להיות נוכחת עד 10 בלילה אם צריך או לא צריך. בשנים האחרונות אני חשה הבדל גדול ביחס לאמהות (ואבהות) - בפרוייקט האחרון שניהלתי , מנהלת הפרויקט מטעם הספק עבדה בחצי משרה והיא נחשבת לאחת המובילות והטובות כך שנותנים לה בלי בעיה את התנאים האלו. הורים משני המינים דואגים לצאת מוקדם או מגיעים מאוחר בגלל צרכי הילדים - וזה מקובל לגמרי. לגבי השחיקה והצורך בשינוי - שוב, דוקא הקידום מביא אותך להתחדשות בלתי פוסקת, וכן אופציות לשינוי כיוון שלא כרוך בירידה בתנאים. שוב אביא דוגמא מעצמי - אחרי כעשרים שנה בתחום היטק טהור - חומרה ואחר כך תוכנה, עברתי עכשיו לתחום של ניהול כללי, אבל בדרגה מספיק בכירה כך שעדיין המשכורת טובה, והנסיון הניהולי שצברתי מסייע גם למשרה החדשה.

נונה17

New member
למה "אמהות והייטק"

ולא "הורות והייטק"? למה הטיפול בילדים הוא תמיד ה"בעייה" של האמא? הרי רובכן כאן אינן אמהות חד הוריות ולרובכן יש בעל שלדבריכן עושה ומשתתף. אז למה הדיון הוא עדיין על אמהות והייטק?

itaym02

New member
../images/Emo45.gif אתן גורמות לבעיה להיות רק שלכן

לא חבל? הרי הגברים הם חצי מהפתרון. בכל מקרה - פשוט הפכתי לעצמאי, מרוויח פחות (זה רק יחסי) ונשחק פחות.

daniella1980

New member
בדיוק! ועוד ניסוח שאני מתה עליו

"דווקא בעלי מאוד עוזר לי בבית". עוזר **לך**? אני לא מקלה ראש בנושא הסבוך של ילדים וקריירה, במיוחד כששני ההורים בהייטק, אבל ראוי היה שגם האבות ישברו את הראש בדיוק כמו הנשים - ברגע שזה ביחד זה יותר הגיוני להתמודד עם דברים ולא לקחת את כל האשמה על עצמך. גם אין לי ספק שהחברה מסביב מביטה באמהות שעובדות מאוד קשה ולא הרבה בבית כ"אמהות רעות" ואילו את האבות הללו כ"מפרנסים טובים", הגיע הזמן לתת את אותו הדין לאב ולאם.

enwhysea

New member
אם את צריכה הסבר

ולא מתלהבת מהעבודה בתחום... אז את צריכה עבודה בתחום (או אצל מעסיק) אחר. ד"א להתחיל ב 7 ולסיים ב 17:00 לא נשמע כזה הי-טק.. וגם לא נשמע כזה חריג במדינת ישראל....

למעלה