אימהות ויוגה....

אימהות ויוגה....

שלום וברכות לחברי הפורום. בזמנו הייתי פעילה בפורום יוגה של איאול...מתרגלת האטה יוגה הרבה שנים אבל מאד לא נצמדת רק לרובד הפיזי של היוגה. בכל אופן...בהריון וממש עד יום הלידה תירגלתי עם העובר והיה מדהים. היום יש לי בן שעושה יוגה והולך מגיל 9 חודשים. א-ב-ל...אין לי זמן
עד שיש שעה פנויה יש כל כך הרבה מה לעשות. אני מוצאת פה ושם זמן למתיחות,שחרור,פרניאמה קלה ומדיטציה אבל אין לי זמן להכנס לתרגול טוב של שעה לפחות לפחות. זהו. זה חסר לי מאד. סתם רציתי להשתפך לכם.

ladyL

New member
../images/Emo140.gifלאמא זולו

מאחר ואין לך זמן רב לתרגל הזכרת לי את דבריו של סוומי שיבננדה ואני מצטטת לך: "אכול מעט, שתה מעט, דבר מעט, שן מעט, התערב בין אנשים מעט, נוע מעט, שרת מעט, חשוב מעט, תן מעט, עבוד מעט, נוח מעט, תרגל עבודת קודש מעט. עשה מעט אסאנות (תנוחות היוגה), מעט פרניאמה (תרגילי הנשימה של היוגה), מעט מדיטציה, מעט חקירה עצמית. חזור מעט על המנטרה (ג´אפה), שיר מעט שירים רוחניים (קירטן), כתוב מעט את המנטרה, תהגה מעט. (...ואז יהיה זמן להכל...)

את נהדרת ../images/Emo24.gif

מאד נגע לליבי הציטוט שהבאת וחיזק אותי מאד. תודה יקירה

יוגי בר

New member
זמן...זמן... מה זה בכלל זמן?

שלום אמא. ברוך בואך. והנה יש לך פורום חדש להיות פעילה ולתרום בו מכישוריך. ואני יכול רק לקנא בבן שלך שהתחיל יוגה מגיל 0 (ואפילו לפני) ועכשיו לזמן. ההמצאה הפלאית הזאת שקוראים לה זמן היא משהו שתרצי או לא תרצי- תאמיני או לא- הנמצא בשליטתך בלבד. טוב את אומרת כיצד זה ייתכן? אז ככה קחי דוגמא: כל היום משעמם לך -אז הזמן עומד כמעט מלכת. לעומת זאת כשכל מה שאת עושה מרתק אותך- הזמן טס. איך זה? בקיצור, זמן זה משהו שההכרה שלך קובעת כיצד הוא יהיה. ולכן....אין דבר כזה אין לי זמן. תייצרי לך זמן ויהיה לך זמן בשפע. תאמיני לי זה עובד. ועוד איך. בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

ההמממממ...

יוגי-גי ברמה הפילוסופית-טוב ויפה. ברמה המעשית-לא תמיד אפשרי כי בהורות חשוב דבר ראשון לזרום כי anything can happen... כמו שאמרתי קודם,אני מפנה פה ושם בקטנות. חסר לי התרגול ה´אסלי´ כמו פעם...אני גם לא חושבת שיש פתרון מעשי כרגע חוץ מלקחת נשימה עמוקה וכמו שהציטוט אומר "מעט כאן ומעט שם" והנה קיבלתי הרבה. תודה על ההקשבה ושבוע טוב

יוגי בר

New member
הההממממ... את אומרת..

אמא זולו. כמה נאה. ברמה הפילוסופית- טוב ויפה. ברמה המעשית- זה לא כל כך קורה. נכון? לא. לא נכון. וכן, מה לעשות, גם אני הורה וגם אני גידלתי מספר צוציקים. וקחי דוגמא מהצד השני של המתרס. בתרבות העסקית מלמדים מנהלים צעירים ואף ותיקים, איך ליצור להם זמן. כל זה קורה בקורס שנקרא "ניהול זמן". למה הם צריכים לייצר לעצמם זמן? כדי שיהיה להם זמן להספיק לנהל. מהיכן את חושבת שהם סחבו את הקונספט? אז ממש לא צריך לרוץ לשם. התשובה נמצאת ממש אצלך. ראי, תרגול אסנות אסלי וכייפי של רק הפן הקטן בתוך כל המכלול של הפאן שנקרא יוגה. (אגב, פירוש הביטוי אסאנה אינו רק תנוחה אלא התייחסות. התייחסות הוליסטית ושלמה לכל ההייבט הנפשי והגופני). יוגה פירושה איחוד. איחוד עם המהות שלך. ולצורך זה כל מה שאת עושה לשם כך נקרא יוגה. אז כמו שאומרים אצלנו: קחי לך את הזמן ותראי שתצליחי לעשות את כל שהליידי כתבה כשציטטה את סוואמי שיבננדה. ואני מוסיף ממילותיו שלו לציטוט: אהבי. אין מעלה יותר גדולה מהאהבה. אין אוצר יקר מאהבה. אין ידע גדול מהאהבה.אין דת יותר גבוהה מאהבה. אין יוגה יותר גבוהה מאהבה. וכיון שאת כבר עושה את זה כל הזמן. אז את עושה כל הזמן יוגה. בברכה ואהבה יוגי בר

ורד בר

New member
../images/Emo23.gif הי אמא זולוש אהובה

חיים ארוכים ויפים נכונו לך... שכן רק השבוע תהיתי מה קורה איתך ועם עוללך התם. שמחתי מאוד לראותך צצה שוב מבין הדפים. אל דאגה יקירה, הרי בתוכך היוגה וברגע נתון זה כשאין ביכולתך לבצע האתה יוגה, (במלוא מובן המילה) הנה את עושה בהקתי יוגה. והיא היוגה מובילה כרגע ומפעילה אותך. כי תבועה היא בך.... אוהבת המון ורד

למעלה