אימהות שוות פחות

• פותח הנושא siv30
  • פורסם בתאריך

siv30

New member
אימהות שוות פחות

נשים בישראל כבר לא מפחדות להודות: אימהות וקריירה לא הולכות יחד מתוך מגזין הורים. הנתון המרכזי בסקר שערכה נעמ"ת : "יותר מחמישים אחוז של האימהות לילדים קטנים מאמינות שהאימהות פגעה להן בקריירה". מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עולה שבעוד ש 60.2% מהגברים משתתפים בכוח העבודה בישראל, רק 48.4% מתוך הנשים הן נשים עובדות. ההכנסה לשעת עבודה בממוצע בשקלים ב 2001 הייתה לגברים, 44.5 ש"ח בעוד שלנשים 35.2 שקלים. על פי הסקר 85% מהאימהות אחראיות בלעדית על הטיפול בילדים לאחר יום הלימודים. ורק 4.7% מהגברים אוספים את ילדיהם מהגן ומבית הספר. אני לא חושבת שיש את מי להאשים חוץ מעצמנו. בפעם האחרונה שבדקתי הכוח הנשי עבר את 51 האחוזים באוכלוסיה , אז מפתיע שבעוד אנחנו הרוב, אנחנו מתנהגות כמו מעוט נשלט ולא מוודאות לפחות שוויון בהכנסות. למרות שהנתונים מדכאים אותי יותר מדכא, אי המעש והעובדה שלא משנה מה יקרה, עדין לא השכלנו להתאחד ולעלות לסדר העדיפויות של הממשלה והכנסת מבחינת חקיקה. תראו איזה לובי חזק יש לתעשיינים או לתאגידים, מה יש לנו לא יכול להיות
תחשבו על זה....

boon2

New member
אני מרגיש קצת מוזר

כן, סיון, אני מרגיש קצת מוזר אבל אני מסכים עם כל מה שכתבת כאן. הצעות לפתרון: נשים עובדות חייבות להלחם בבית על השתתפותו של הבעל בנשיאה בנטל נשים צריכות להצביע רק עבור מפלגות שהרשימה שלהן מורכבת מ-50% נשים המופיעות לסרוגין עם הגברים. שמתן אולי לב ששומעים עכשיו יותר על נושאים הקשורים בנשים מהכנסת? זה כנראה בגלל העליה הקטנה בחברות הכנסת הפעם, אבל זה לא מספיק להשמע, צריך גם כח בהצבעות (דרך אגב ישנה ארץ כזו - שוודיה).

siv30

New member
אני מרגישה יותר מוזר אתה יודע

אני מסתובבת ברשת ולהיכן שאני לא מסתכלת אני רואה נשים שמוחות על משהו :קיצוצים, אפליה, אי שוויון, ילדים, קריירה, בגדים וכן הלאה וכן הלאה...
לפעמים יש לי תחושה שנחתתי בפלנטה ~זרה~. באמת, נשים, אנחנו 51 אחוזים מהאוכלוסיה בארץ. אם אנחנו לא מסוגלות אז מי מסוגל
אנחנו יולדות, מגדלות, עובדות, לומדות, אופות ומבשלות והכי הכי חשוב מורטות שערות מהרגלים במכשירי עינויים שאפילו הסיניים לא היו מתמודדים איתם בהצלחה. הדבר האחרון שציפיתי לשמוע הוא ש^הילדים^ הם אלה שדופקים לנו את הקריירה (שמי יודע מה פורחת)....וזה לא שלגברים טוב יותר בעולם המזופת וכפוי טובה הזה אבל אותם אני לא שומעת מייללים (טוב כי אולי הם לא מטפלים בילדים). גבירותי תתעוררו, גם אם לא הייתה לי קריירה, היתי שמחה פשוט לשבת בבית עם הפשוש שלי ולהסניף אותו כל היום
ולא היתי רואה בזה שום קיפוח אלא רק בונוס על זה שאני אמא נהדרת.

אוף

כבר חשבתי שאני אצור לעצמי שם טוב בפורום
מה שאני הולך להגיד, אולי יקומם כמה ממשתתפי הפורום עלי. אני לא שיוויוניסט. אני לא מאמין בנוסחה שאומרת בואו נשלח את אמא ואבא לעבוד וננסה שהם ירויחו אותו השכר על עבודה שווה. אני מאמין שמישהו צריך לטפל בילדים. (למישהו הזה קוראים הורים, לא מטפלת) ממגדל השן הגברי שלי, נראה לי שכשאתן מדברות על "נשים וקריירה" אתן בעצם מדברות על "נשים וקריירה גברית". איך לחדור למעוז המבוצר הזה שנקרא קריירה גברית ולהשיג שם שיוויון. כשעולה הביטוי הזה "חמישים ואחד אחוז נשים" אתן מדברות על ייצוג בהתאם למספר ולא בייצוג במסגרת הכישורים. למה, מה קרה? להגיד שצריך יותר נשים בכנסת, זה כמו להגיד "צריך ימין חזק כדי שיהיה יותר בטחון". נו יופי. אז גם אמרו "נתניהו, עושים שלום בטוח". מה יש מעבר לסיסמה של "צריך יותר נשים בכנסת"? נתניהו הביא שלום בטוח? ימין חזק הביא בטחון? סיסמאות יש כמו חול. מה כל כך קדוש ונכסף בעיקרון השיוויון הזה שאתן כל כך שואפות אליו? ולאיזה שיוויון אתן בדיוק שואפות? להיות כמו הגברים? לדמות לגברים? ללבוש את המכנסיים? לפחות ממגדל השן הגברי שלי, נראה שרעיון תיקרת הזכוכית הוא בעצם בועת הזכוכית. אולי לא רואים אותה. אבל יש שם בועה של קיבעון מחשבה גברי שמשאיר את כל הדיבורים היפים במסגרת קווי המחשבה וכללי המשחק הגבריים. מה למשל עם להגדיר מחדש את כללי השיח. מה עם להגדיר מושג של "קריירה נשית". מה זה אומר קריירה נשית. איך דבר כזה נראה, מתנהג, מתפקד? מה היתרונות של קרירה נשית על קריירה גברית. מה החסרונות? מה זה אומר לעצב את הקריירה שתתאים לנשים במקום לעצב את הנשים שיתאימו לקריירה (הגברית). (ראו כדוגמה לעיצוב נשים לקריירה את ההודעות "כיצד תתמודדי בראיון עבודה עם השאלה של האם את מתכננת להכנס להריון ומתי"). אני מאמין בשוני בין גברים לנשים. זה לא שנשים הם מנוגה וגברים הם ממאדים. אבל לנסות להתאים אישה לקריירה גברית זה מסרס בדיוק כמו שלהתאים גבר לתחומים מסורתיים נשיים _כמו גידול ילדים) זה מסרס. אני חושב שהגיע הזמן ליצור מסגרות חדשות וכמו שהיום אני מתמודד עם הרעיון של מה זה אומר גידול ילדים גברי (מה זה אומר להיות אבא נהדר ביחס לרעיון של להיות אמא נהדרת) אולי הגיע הזמן לבחון מה זה אומר למשל קריירה נשית בניגוד לקריירה גברית. בואו ניתן לילדים להיות ילדים, לנשים להיות נשים ולגברים להיות גברים. עכבר

siv30

New member
אני לא תומכת נלהבת בשוויון

אבל כאשר זה מגיע לכיס שלי...
אני מסכימה שחלק מהנסיונות שלנו נראים לכם הגברים מגוחכים ואני מוכנה לכל רעיון שיסיר ממני חלק מהאחריות שנלווית לי כמו צל לניהול משק הבית והילדים ושמונעת ממני בהכרח לבלות 14 שעות ביממה בעבודה. באופן עקרוני אני לא מרגישה שאני במלחמה (נסיון לפרוץ את המעוז האחרון של הגבריות, הקריירה הגברית) ורוב הפעמים אני מצליחה להשיג השגים טובים מהם ללא מאמץ. אני אפילו מוכנה לתת לעמיתי הגבריים בעבודה חלק מהקרדיט על עבודה שאני עושה. אני רק דורשת שהשכר יהיה בהתאם לביצועים שלי ולא בהתאם למין שלי. הרעיון שעומד מאחורי יצוג בכנסת ובממשלה מבוסס על מבחן המציאות העגום שמראה כי ללא תמיכה הולמת אין סיכוי להעביר חוקים בעד הקלה בהוצאות טיפול בילדים (לדוגמא). להפך, לאורך השנים נעשה נסיון לצמצם בזכויות נשים בעבודה (לא שהזכויות האלה עוזרות להן תמיד כי לדוגמא רבות מהן לא מגיעות לחבות במס וכתוצאה מכך נקודות הזיכוי העודפות שהן מקבלות בגין ילדים ^מתבזבזות^.) מאידך, אני תומכת נלהבת בהזדמנות שווה והעדר אפליה. מי שמעוניינת להיות אישה בקריירה גברית שיבושם לה וויס ורסה, אם גבר מרגיש נוח בקריירה נשית.

boon2

New member
רק מספר תגובות קצרות

א. כשאתה מתחיל את דבריך במשפט "אני לא שיוויונינסט" יש בזה מיד הודאה באשמה (בדומה ל: כמה מהחברים הכי טובים שלי הם יהודים או הייתי נשוי עם שלוש מרוקאיות). אי השיוויוניזם הופך מיידית לשובניזם ביחוד שאחר כך בא המשפט של "גידול ילדים מסרס". ב. איש לא הציע לבחור נשים ללא כישורים. ניתן למצוא בארץ בקלות 60 או 61 אפילו (אבל אל תגזימו בטח לא 62) נשים עם כישורים מלאים להיות חברת כנסת. רוב חברות הכנסת עד עכשיו לא "ביישו את הפירמה" ונתנו תמורה מלאה, ומה שחשוב יותר, אמיתית תמורה השכר שלהן. ג. לגבי "להיות כמו גברים" ו"נתניהו" זה באמת לא ראוי לתגובה. ד. אין דבר כזה קריירה גברית וקריירה נשית. קריירה זו קריירה זו קריירה.

boon2

New member
טוב שהוספת הסתייגות קטנה

אחרת הייתי משךה את עצמי שסדרי העולם השתנו

bell2002

New member
טוב, אז פה אני

רוצה לומר ככה: כשסיימתי תואר שני בטכניון (גם הראשון משם), הייתי אחת מ- 5 נשים וכל השאר היו 45 גברים... כשהלכתי לראיונות עבודה ביחד עם חבריי ללימודים, השכר שהוצע לי היה שכר מינימום ולהם שכר גבוה פי 2 ולמה זה? כי אני כאישה מפרנסת משנית בבית! אז לא הסכמתי לקבל אף משרה במקום ששמח מאוד להעסיק מהנדסת בעלת תואר שני במשכורת מינימום... וכך קרה שחברי המלומדים מצאו משרות הולמות די מהר וחברותיי המלומדות ואני חיפשנו המון זמן. והשנים חולפות והנה יש לי שלושה ילדים שממלאים את חיי באושר גדול ורב ואני מוצאת את עצמנו משלמים למטפלת/צהרון/בייביסיטר/ גן פרטי סכומים שהם יותר גבוהים מהמשכורת שלי, בנוסף אני חוזרת הביתה עייפה ועצבנית וצריכה להתחיל משמרת ב' (כן, גם בעלי חוזר הביתה אבל הוא חוזר בשעה שבע בערב כשהילדים מוכנים להתקלח, לאכול וללכת לישון). ואני חושבת לעצמי, אם לא הייתי עובדת בחוץ? הרי המצב הכלכלי שלנו היה יותר טוב או לפחות לא יותר גרוע. אני הייתי הרבה יותר רגועה, הילדים היו "מבלים" מחוץ לבית הרבה פחות שעות... אבל אז לשם מה למדתי כל כך הרבה שנים אם לא לממש את ההשכלה בדרך לפרנסה? והכי הכי, אם חס וחלילה הייתי נשארת אם חד הורית האם ממשכורתי הייתי יכולה לפרנס את ילדיי? התשובה היא ממש חד משמעית שלא. זה פלונטר אמיתי. צריך להגיע לחקיקה צודקת יותר!

אפרתש

New member
נשמע לי מוזר

את בטוחה שהנתונים הידועים לך הם מדויקים? למה שיציעו לך שכר מינימום אם את טובה כמו הגברים? אני מבינה איך במקצועות בהם הכישורים הדרושים היא לא מי יודע מה, יכול לקרות שיעדיפו לקבל לעבודה לא לפי קריטריונים של מקצוענות. אבל אם יש לך תואר מהטכניון, ואת הולכת לחברה פרטית (לא ממשלתית), למה שבעלי החברה יעדיפו להעסיק מישהו בשכר כפול ממך?

bell2002

New member
כי אנחנו הנשים בעלות פוטנציאל נהדר

ללדת, להשאר בבית כשהילדים חולים, לצאת מוקדם יותר מהעבודה בגלל הילדים, להצטרף לטיולים וארועים עם הגן/כיתה. ומה זאת אומרת אם אני בטוחה שהנתונים ידועים לי! אני הרי עברתי על בשרי את כל הדברים האלה. לפני 15 שנים החוק התיר לשאול אותי אם אני מתכננת ילדים, והתיר לבוס שלי לבקש ממני לחתום שאני מתחייבת לא ללדת שלוש שנים מיום כניסתי לתפקיד. וכשלא חתמתי, קיבלתי מכתב הביתה שאומר שאין משרה ההולמת את כישוריי... לפני ארבע שנים, הלכתי לעבוד במשרה שהיא הרבה פחות מהשכלתי הפורמלית כי פשוט לא מצאתי משהו טוב יותר בצפון הארץ. ואפילו במשרה הפושטית ההיא לא התבלבלו ושאלו אותי מה אני עושה עם ילדיי ומי שומר עליהם כשאני עובדת שעות נוספות, כאילו אין אבא לילדים. אז גם אני לא התבלבלתי ועניתי "מה זאת אומרת מה אני עושה איתם? נועלת אותם במחסן עד שאני חוזרת מהעבודה בערב!"

siv30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

מצער אותי לקרוא שזה היחס לבחורה מוכשרת כמוך שסיימה תואר ראשון ושני מהטכניון. אני מקווה שיום אחד תשיגי את השכר שאת חושבת שמגיע לך. היום זה לא מצב לצעדים דרסטיים, אבל הייתי פועלת בכיוון. אני סקפטית לגבי צעדי חקיקה, המדינה הפכה כל כך אטומה לצרכים של האזרחים שלה שאני מרגישה שאין על מה לדבר.

bell2002

New member
אני בהחלט פועלת בכיוון...

אני פותחת עסק עצמאי. ומתפללת שבעזרת שכל ישר והרבה מזל וייעוץ טוב וצמוד גם אצליח.

אפרתש

New member
מה זה קריירה גברית?

לפני שאפשר להתחיל לענות לך, הייתי רוצה לדעת איזה מקצועות נמצאים תחת ההגדרה הזו. אותם מקצועות אשר, כך אני מבינה מדבריך, עדיף לי שלא אנסה להיכנס אליהם. אם אישה רוצה לקבל משכורת שווה על עבודה שווה זה אומר שהיא "רוצה להיות כמו גברים"? אם אישה יודעת שהיא מוכשרת בתור, נאמר, מהנדסת מכוניות, זה אומר שהיא מנסה להיות גבר? ולכן יש לאמר לה לחזור למקומה?

shandy

New member
קריירה גברית

היא קריירה שאשה לא יכולה לעבוד בה כי כידוע היכולות השכליות של האשה לא שוות ליכולות הגבר כי כידוע במקצועות גברים מרויחים יותר, ולאשה אסור להרויח יותר מגבר כי להיכנס לקריירה גברית צריך כישורים מיוחדים כמו קשרים ופרוטקציה, ולנשים אין כאלו כידוע. כי קריירה גברית דורשת המון שעות נוספות של בולשיט, ואילו אשה היא יותר יעילה מטבעה כי קריירה גברית דורשת גירבוץ ועוד מחוות אנושיות שעקב נתוני האשה היא פשוט לא מסוגלת להם והרשימה עוד ארוכה ולמען הסר ספק, רשימה זו נכתבה כמובן בציניות ובלשון סגי נהור.

למעלה