היי לכולם
ושבת שלום לכם קודם כל... העמדת דילמה מאוד ידועה ומוכרת, אף אחד לא רוצה להיתפס כחטטן או מלשן או מתערב בעיניינים לא לו כביכול. והרי אצלנו בחברה הישראלית,לא נהוג " להוציא כביסה מלוכלכת החוצה" ויש גם את " מה יגידו השכנים". אז תרשו לי לומר לכם : הכביסה המסריחה כבר בחוץ,זה שלא רואים את הג´יפה זה לא אומר שלא יודעים שזה שם!! והשכנים אומרים, אולי לא בחוץ לידכם אבל הם אומרים! אז שקיבימנט יגידו את זה במקום הנכון ולבןאדם הנכון! אני פה פעם ראשונה, אבל אולי כדאי לשים כתובות כדי לומר את הדברים הללו. משהו כמו טאג ליין קבוע או כל דבר אחר. לצערי הרב ,הדיסקרטיות שהשכנים מנסים לשחות בה לא מועילה לאיש. אישה מוכה ומסתירה, לא תעזור לעצמה, אין לה את הכוח ,כל עוד זה בתוך הבית היא תספוג עוד ועוד ותבליג ותסתיר,כאילו האשמה בה והיא זו שצריכה להתבייש. ובכן זה לא כך, וצריך גורם חוץ שיסייע יתמוך יעזור ואף "ילשין" במידת הצורך. ולא פעם שכן/ה עם קצת שכל בראש יכולים להציל אותה מחיים בתוך סיוט מתמשך ואף ממות לא מעט פעמים.. ומי שיקום ויאמר לי שזה עניין למשפחה עצמה והוא לא רוצה להתערב אני אשאל אותו רק שאלה קטנה, אם היית הולך ברחוב ורואה אב מכה את בנו הקטן עד זוב דם,או אם היית יודע שהילד של השכן שלך סופג התעללויות יומיות לא היית חושב לדווח? זה בדיוק אותו הדבר האישה במקרה הזה היא עדיין ילדה קטנה שלא יכולה לבד,נדירים המקרים שאישה שוברת את מעגל האימה לבדה,ואנחנו בתור אנשים צריכים כן לתת יד גם לפעמים במקומות שלא נהייה בהם רצויים. שבת שלום לכולכם .