אימה בבית ממול ...

may may.

New member
אימה בבית ממול ...

אתם גרים בשכנות, מדי בוקר נפגשים בחניה, הילדים שלכם לומדים יחד, אתם מכירים, אך בחדרי חדרים, אתם שומעים כל ערב צעקות, קללות, זעקות כלים נשברים, בכי ילדים, בכי אישה... האם תתערבו? האם תזמינו משטרה? האם תדברו איתם ? איך תתייחסו ? מאיה

joy24

New member
...בהחלט מצב שבו חובה

להתערב במובן של קריאה למשטרה ותוך התעקשות על זה שהם יגיעו ולא רק לצאת ידי חובה לגבי התערבות פיזית אני לא בטוחה שזה תשובה של כן או לא לדעתי זה תלוי מאד בסיטואציה.. לא כל אחד יכול להתערב ולהצליח שלא לעשות יותר נזק אם זה מישהו לדוגמא שיכול רק להכעיס יותר את הגבר המכה אבל לא ממש למנוע ממנו מעשים ואלימות זה רק מסכן יותר את המשפחה.... אבל זאת רק דעתי...

soulbird

New member
גם אני לא הייתי מתערבת בעצמי

הייתי קוראת למשטרה . אם אני אתערב אני לא אסקן את עצמי?? ואם אסכן את עצמי למי זה יועיל??

לי סהר

New member
בשכנותי

ממש בדלת ממול גרו זוג עם שני ילדים. למעשה אני לא שמעתי צעקות משם כי ביתי נמצא ממש בצד השני אבל שכנים אמרו ששומעים. התחלתי להתחבר עם האשה ולאט לאט היא נפתחה אלי וסיפרה שבעלה מכה אותה ועוקב אחריה לכל מקום שהיא הולכת ואגב בעלה נראה איש מקסים שהייתי פוגשת ומשוחחת בנעימות, כלומר כלפי חוץ לא ראו עליו שום דבר אלים! אני רוצה לספר בעיקר על ההרגשה שלי, עודדתי אותה להתלונן במשטרה, לפנות לארגוני נשים ולקבל עזרה אבל כל כך פחדתי להיות איתה במקרה שויכוח יתפתח לאלימות. הרגשתי פחד נורא אולי בגלל שאני באה מאלימות ומכירה את טעמה כל כך פחדתי ומאותה הסיבה גם כל כך רציתי לעזור לה. עצוב לי מאוד לספר לכם שבסופו של דבר הוא רצח אותה בדקירות סכין! עברו כבר כשלוש שנים מאז ואני מרגישה נורא כשאני נזכרת. לבנה

שי-לי

New member
בהחלט כן...

אך באיזה אופן תלוי בסיטואציה. אם זו היתה מישהי מקורבת אלי שנחשפה בפני הייתי מנסה לשכנעה להתלונן בעצמה או לפחות לפנות לאחד מארגוני העזרה. אם לא, כשמעורבים ילדים הייתי פונה לפקידת סעד או למועצה לשלום הילד (בתנאי שזה לא בלילה או בסוף השבוע שאז אין מנוס מלפנות למשטרה) ובמקרים אחרים או לשרותי הרווחה או למשטרה. לכל המקומות הללו אפשר להתלונן טלפונית ובעילום שם (בסגנון: יש כרגע צרחות איומות מהדירה שנמצאת ב... עם קולות של מכות וכו´") ואז זה מאפשר לי לא להיחשף בפני מושאי התלונה ותאמינו לי עשיתי זאת יותר מפעם אחת. אני לא אהיה יפת נפש שתשב בחיבוק ידיים (גם אם יש בזה אלמנט של סיכון עצמי) ואח"כ תגיד שלא ראתה את הכתובות על הקיר.

לי סהר

New member
מעולם לא שמעתי

מביתם לא צעקות ולא מריבות. סיפרתי על תחושת הפחד שאפפה אותי אבל זה לא אומר שלא הייתי מודיעה אילו שמעתי! לבנה

joy24

New member
לא כל התערבות כרוכה בסיכון עצמי

יש מספיק דרכים לפעול בלי לסכן את עצמך.... אם זה לפנות למשטרה או לאגודות לזכויות גברים או נשים למיניהן אם זה להיכנס לשם עם קבוצת שכנים ...כדי שלא יצטרכו לקרוא עוד כותרת בעיתון....ולהגיד ..לא האמנו... .. הבעיה שלי היא לא סיכון עצמי או לא...אני חוששת שיש הרבה מצבים שהמשטרה או מי שלא יהיה נותן עוד צאנס או משו כזה והגבר נשאר בבית ואז את זעמו על ההתערבות שהיתה הוא יפנה למשפחתו.. או שאם מישהו ינסה לעצור בעדו באופן לא מחושב..ולא יצליח לעצור אותו שוב..התוצאה תהיה יותר זעם בו שיופנה כלפי משפחתו.... .. סיכון עצמי.. קיים בכל מצב..אפילו בעת חציית מעבר חציה... ..... אז כן להתערב וכן להתעקש שיגיעו משטרה או גורמים רשמיים אחרים עם כוחות שיפוטיים וביצועיים לעשות מה שאפשר כדי להפסיק את זה.. אבל להתערב בשיקול דעת..לבדוק מה המצב שעומד לפניי..מהם הכוחות שיש לי מה אפשר לעשות בצורה שלא תחמיר את הסיטואציה עבור אותם ילדים ונשים ... ובכל מקרה...אני מאמינה שלכולנו כוונה טובה...ואם אנשים לא מתערבים זה מכל מיני הבניות חברתיות שהכניסו להם לראש או פחדים וזה דבר שבעזרת מודעות אפשר להבעיר... .. Joy

bondi4

New member
הודיעה למשטרה...זו חובה.

אסור לשתוק. אסור לתת לזה להמשך. רק ש......המשטרה לא עושה כלום.

may may.

New member
המקרה שלי..

ובכן, השכנים הזמינו משטרה ועד היום איני יודעת מי מהם, אך אני מודה להם מקרב לב. שכנה שלי פעם באה אלי וסיפרה לי ששכנה אחרת סיפרה לה שבעלי מרביץ לי, אני, מרוב בושה, התחלתי לצחוק, ואמרתי לה שזה סתם ריכולים, התביישתי... כשאני נזכרת בזה היום.. הייתי טיפשה ששתקתי. מאיה

לי סהר

New member
לא, לא טפשה

אולי היית במלכודת של בושה כי "מה יגידו השכנים", אולי לא האמנת שזה יכול לקרות שוב ואולי פשוט פחדת... אבל טפשה בטוח לא היית. לבנה

בלי אומץ

בלי לחשוב הרבה הייתי נכנסת ומתערבת מרחיקה אותו ממנה מהילדים המשטרה בדרך יהיה בסדר בינתיים רק לנשום לא יודעת אין לי אומץ התערבתי פעמיים נגמר בנס כנראה שאני פועלת בלי אומץ ומחשבה הגיונית זה לא טוב, אני יודעת אבל רק שלא ייכאיב להם יותר יודעת שזה לא במקום זה הרגש היחיד שיצא ממני כרגע ...

אנושית~

New member
מודיעה למשטרה

בבנין מגורי הייתה משפחה עם שני ילדים הילדים היו מוזנחים ..לפעמים היו יוצאים מהבית צווחות מקפיאות..שבירת חפצים ..יום אחד אזרתי עוז ניגשתי לאשה ואמרתי לה שכואב לי על הילדים שהם כל היום בחוץ ..ומהצעקות שאני שומעת אני יודעת שהם זקוקים לעזרה ומה שענתה לי : זה לא ענינך!! וטרקה לי ת,דלת בפרצוף אז חושבת שאם חלילה אתקל במצב דומה לא אפנה אליהם אבל בהחלט אפנה למשטרה או לגופים המתאימים כפי שפניתי אז ולך ילדת אושר..את ילדה אמיצה אבל תזהרי ..לעולם אי אפשר לדעת מי נמצא מעבר לדלת איזה מטורף שהתערבות מבחוץ רק תדליק אותו יותר..אל תכנסי לבד! שבת שלום לכולנו

joy24

New member
טוהר ליבך שמנחה אותך...יקרה שלי...

אבל היזהרי והישמרי... את אומרת נגמר בנס וזה נכון... כי מה שכתבת בדיוק בסוף :"רק שלא ייכאיב להם יותר " זה בדיוק מה שצריך להנחות אותך אבל לפעמים התערבות שתיכשל ...רק תחמיר את המצב והוא עלול לפגוע בהם יותר... ... ואת יקרה שלי לא יכולה תמיד לקחת על כתפייך את כל העולם... אז כן טוהר הלב שלך הוא שמנחה אותך וכן יש בכך אומץ אבל צריך לשלב בזה גם שיקול דעת כדי שבאמת תצליחי להשיג את מטרתך ולהגן עליהם... ובלי קשר.... אוהבת אותך,
אני.

עדןe

New member
היי לכולם

ושבת שלום לכם קודם כל... העמדת דילמה מאוד ידועה ומוכרת, אף אחד לא רוצה להיתפס כחטטן או מלשן או מתערב בעיניינים לא לו כביכול. והרי אצלנו בחברה הישראלית,לא נהוג " להוציא כביסה מלוכלכת החוצה" ויש גם את " מה יגידו השכנים". אז תרשו לי לומר לכם : הכביסה המסריחה כבר בחוץ,זה שלא רואים את הג´יפה זה לא אומר שלא יודעים שזה שם!! והשכנים אומרים, אולי לא בחוץ לידכם אבל הם אומרים! אז שקיבימנט יגידו את זה במקום הנכון ולבןאדם הנכון! אני פה פעם ראשונה, אבל אולי כדאי לשים כתובות כדי לומר את הדברים הללו. משהו כמו טאג ליין קבוע או כל דבר אחר. לצערי הרב ,הדיסקרטיות שהשכנים מנסים לשחות בה לא מועילה לאיש. אישה מוכה ומסתירה, לא תעזור לעצמה, אין לה את הכוח ,כל עוד זה בתוך הבית היא תספוג עוד ועוד ותבליג ותסתיר,כאילו האשמה בה והיא זו שצריכה להתבייש. ובכן זה לא כך, וצריך גורם חוץ שיסייע יתמוך יעזור ואף "ילשין" במידת הצורך. ולא פעם שכן/ה עם קצת שכל בראש יכולים להציל אותה מחיים בתוך סיוט מתמשך ואף ממות לא מעט פעמים.. ומי שיקום ויאמר לי שזה עניין למשפחה עצמה והוא לא רוצה להתערב אני אשאל אותו רק שאלה קטנה, אם היית הולך ברחוב ורואה אב מכה את בנו הקטן עד זוב דם,או אם היית יודע שהילד של השכן שלך סופג התעללויות יומיות לא היית חושב לדווח? זה בדיוק אותו הדבר האישה במקרה הזה היא עדיין ילדה קטנה שלא יכולה לבד,נדירים המקרים שאישה שוברת את מעגל האימה לבדה,ואנחנו בתור אנשים צריכים כן לתת יד גם לפעמים במקומות שלא נהייה בהם רצויים. שבת שלום לכולכם .

חיוכית

New member
ללא ספק ש...

ראשית אזמין משטרה לא יתכן לשבת בצד ולהמתין לאסון אני אהיה ערה למתרחש אשים לב לראות מה קורה עד שהמשטרה תגיע ואם אחשוב שהמשטרה מתעכבת ויש חשש להחמרה אשכנע שכנים נוספים להצטרף ונכנס לביתם כדי שלא יהיה מאוחר מידי לאור כל שמתרחש , כל הפעמים שהיה מאוחר מידי אני לא חושבת שיש אפשרות לנימוס ומחשבה שאני לא מתערב זו חובה אזרחית מדרגה ראשונה לעשות הכל שאותה משפחה לא תצטרף למעגל המשפחות בהן בוצע רצח. אסור להסס. באופן אישי נתקלתי פעם באם שהכיתה בעקבות מתח במשפחה את ילדיה מכות קשות כל הסביבה ריכלה ודברה על כמה נורא הדבר. אני התקשרתי לאלי== האגודה למען הילד ודווחתי לא יכלתי לעמוד מנגד ולהחריש. אני יודעת שהמשפחה טופלה והוזהרה ונדרשה לעבור טיפול כדי שהארועים יפסקו. מקווה שהדבר עזר לכולם שם. אני משוכנעת שהאם לא רצתה להיות אם מכה אלה שהארועים בביתה הטריפו אותה אני משוכנעת שעזרו לה ולילדים לא להמשיך ולהסחף. רק זו הדרך לא לעמוד מנגד.

אודליה*

New member
מאי מאי

אם את קרובה מספיק לאותה אישה, נסי לייעץ לה לטפל בנושא כי ההחלטה חייבת להיות שלה. זו ההתערבות היחידה לדעתי שניתן להתערב. אודליה*

may may.

New member
החלטות קשות...

גם אני הרבה פעמים רציתי להתלונן, ואם השכנים לא היו מזמינים משטרה, לא היה לי את האומץ לזה !!!! ההחלטה היא קשה, במיוחד הפחד מהתוצאות. מאיה

pat

New member
קודם עזרה ראשונה: משטרה

1) אנסה קודם להתקשר למשטרה.. 2) אשתדל ליצור קשר עם השכנה עם היא כל כך קרובה. כי בטוח שהיא לא יכולה לפתור את זה לבד... ראינו השבוע רצח של מי שחשבה להסתדר ללא עזרה. נושא כל כך קשה.אני חושבת שעדיף שהשכנה תשנא אותי....ואולי תחשוב שאני מלשינה עליה...

למעלה