אימון אישי אירובי דאנס

אימון אישי אירובי דאנס

שלום לכולם, אני מדריכת אירובי ועיצוב מזה 3 חודשים. ואני מתחילה לאמן באופן אישי בחורה באזור גיל 45 שלא עושה ספורט קבוע מלבד הליכות באופן לא קבוע. מבחינה בריאותית יש לה קרע ישן במיניסקוס מלפני מספר שנים(שלא טופל אך אין לה כאבים) ובעבר הייתה לה פריצת דיסק(אך אין לה כאבים כיום). היא מעוניינת בשיעורי אירובי בביתה וטוענת שהתעמלות משעממת אותה. שאלתי היא אילו תכנים באירובי אפשר להעביר לה בהתאם למצב הבריאותי ולעובדה שהיא לא עשתה אירובי דאנס בעבר ואיך כדאי לבנות את סרגל המאמצים? אני מאוד אודה למי שיכול לענות.

ליא18

New member
אירובית 1 -ברוך בואך לעולם האמיתי :)

שלום לך , מה שלומך ? כלל ראשון בקבלת מתאמן חדש : אישור מרופאו המעיד על כשירותו הגופנית של המתאמן לפעילות המבוקשת ומגבלותיו הספציפיות. [אין אימון ללא אישור רפואי !]. במקרה שלנו – 1-כפי שציינת ,היסטוריה של פגיעה במע' השלד- עמה"ש +מפ' הברך.=> בדיקה אצל אורטופד [או שניים עמה"ש + ברך ]וקבלת מידע על מגבלות במידה וקיימות . [הכנת תכנית מדורגת להפליא לחיזוק השרירים החלשים ]. 2-אישור מרופא המשפחה המעיד כי לא קיימות מחלות כרוניות [סוכרת ,יתר לחץ דם ,אחר]. 3- אירובי כמו אירובי- בדיקה ארגומטרית =>ושימוש במידע זה כנקודת פתיחה לבניית תכנית האימונים [תכנים] וסרגל מאמצים הולם [כנראה BPM נמוך במקרה דנן.120-100 כמו ליווי גמלאים .]. ובמשמע - קומבינציות המתאימות לרמת המתאמנת . לאחר שיעור אחד או שניים תוכלי לשפר את התכנית ולהתאימה למציאות ... 4- בנוסף למידע שתקבלי , הנוגע למגבלות הנוכחיות – אני מציעה לערוך מבחן מאמץ וגמישות לפי הטכניקות והכללים שלמדת ושיכלול בנוסף - צפייה במתאמנת בזמן הליכה וישיבה בזמן ניהול שיחה איתך [יציבה בתנועה ו'במנוחה' :)]. 5- וזה מוביל אותי לסעיף האחרון תיאום ציפיות וקביעת מטרות => דוגמא לבעייתיות אפשרית : במידה והמתאמנת מבקשת לגרוע ממשקלה ורואה בך ,כלומר,שמה את יהבה על האימון האירובי ועלייך כמחוללת ניסים ..שיחה שמטרתה תיאום ציפיות תיישר את ההדורים => מתן הסבר על מקום התזונה בהגשמת רצונה + הפנייה לתזונאי/ת. [אני נוהגת לתת חומר כתוב ,בצורה 'עממית' ,הנוגע למושגי יסוד בהתנהלות גוף האדם ויוצרת בכך הבנה וסקרנות אצל האדם שאני עובדת איתו. לדעתי ,חובתנו ללמד את העובדות. הוספת הידע ללקוח משרת ,בנוסף ,את נושא תיאום הציפיות .]. אחרון ובהחלט חביב- במידה ותרצי –אשלח לך קובץ בסיסי ,לרענון פעילות עם אוכלוסייה חלשה [במגבלות שציינת בפנייתך זו] .קובץ זה כולל שלל תרגילים ,מוסבר קינזיולוגית ומודגם בתמונות ובאומר. [אם רצונך בכך, פני אלי לפי הכתובת המצורפת למטה]. בהצלחה. שלך ליא

ליא18

New member
לאירובית 1- שמתי לב של הוספתי בסעיף 2..

2- אישור מרופא המשפחה המעיד כי לא קיימות מחלות כרוניות [סוכרת ,יתר לחץ דם ,אחר]. והתנהלות לפי פרוטוקול פעילות גופנית במחלות כרוניות.

oridoron77

New member
תגובה לעניין

יפה מאוד
אורי

למעלה